BRATA RIZVIĆ MOČNI OKREPITVI V ŠENČURJU

Srednji del avgusta, ko so še številni Slovenci želeli na morje, a ostali brez njega, so se odprla vrata športne dvorane Šenčur, kamor se je z namenom zatekla skupina, povečini visokoraslih fantov. Prvi je vstopil Konstantin Subotič, tudi v novi sezoni šef Šenčurjeve stroke, takoj za njim igralci. Nekaj mladine (Vojin Ivković, Mark Žnidar, Srđan Tesić in Žan Brankovič), najboljši igralec prve lige lanske korona sezone Dino Murič, stari znanci Nejc Martinčič, Jan Novak in Dražen Bubnić, povratniki David Kralj, brata Hasan in Ramo Rizvić ter novinca Jan Strmčnik in Jure Daneu. 

Članska ekipa Gorenjske gradbene družbe ostaja pod lastno blagovno znamko oziroma vodena tako kot v prejšnjih sezonah. Kratka ideja o morebitni združitvi s sosednjim Triglavom je dokaj hitro padla v vodo. V primerjavi z zadnjo sezono v Šenčurju ni več dolgoletnega kapetana Smiljana Paviča (Žoltasti Troti), Marka Popadića (Podčetrtek), Žiga Jurčka (Hopsi), Mateja Rojca (Koper), Veljka Brkića (Veolia Madžarska) in Uroša Zadnika. Četudi ekipa še ni popolnjena, pa je očitno, da bodo mlajši dobili več igralnih izkušenj, predvsem pa bosta ob MVP-ju lanske sezone Dinu Muriću, glavno breme nosila 212 cm visoki Hasan Rizvić in njegov brat Ramo Rizvić, ki je že predlani, prav v dresu KK GGD Šenčur, veljal za enega najboljših krilnih košarkarjev v prvi slovenski ligi.  

Uvodnih 14 dni je nad fanti bdel tudi Marko Roner, ki je poskrbel, da so košarkarji znali oceniti svojo pripravljenost, in le to pred prvimi tekmami, še dodatno izboljšati. Roner je poskrbel za fante, fantje pa so skrbno načrtovali vsak gib. Skupaj so že znali najti ustrezen ritem in zahtevnost posameznih vaj.

Glavni trener Konstantin Subotič je bil v lanski sezoni tik pred četrtfinalom, ko je odjeknila pandemija. Prekinjena sezona in trenutno stanje po navodilih NIJZ precej spreminjajo vsakoletni protokol ligaških tekmovanj, a je t.i. »krvna slika« povsod enaka. Vprašanje je le, kako se je vsaka ekipa sposobna prilagoditi in kljub težavam uresničiti svoje cilje in ambicije. Ob prehodu v mesec september je Subotič dejal: »Ekipa se počasi sestavlja. Končne podobe še nima. V igralski postavi bomo imeli izkušnje in mladost. V primerjavi s prejšnjimi sezonami, je letos bistveno več mladih. Premor je bil iz znanih razlogov zelo dolg. Začetek sezone bo nekoliko prej, kot je bila praksa v preteklih letih, a zagotovo nihče ne ve, kaj točno nas čaka. Avgusta so fantje gradili na fizični pripravi, v septembru nas čakajo pripravljalne tekme proti slovenskim klubom iz  1. in 2. lige. S tujimi tekmeci ne bomo igrali, zato bo teh tekem nekaj manj kot lani.«  

Vse novice / članki