BREZ TRENINGA PAČ NE GRE

Prestavljeno tekmo 1. kroga so košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe in novomeške Krke odigrali predzadnji večer v letu 2017. Termin sam po sebi ni sporen, a je bil zadnji teden v Šenčurju podoben bolnišnici, več kot pet igralcev, dva dneva so prišli samo trije, se ni zbralo na treningu. Z željo po prestavitvi tekme žal vodstvu Šenčurja ni uspelo, saj ne KK Krka, še manj pa KZS, niso bili dovzetni za katastrofalen zdravstveni karton edinega gorenjskega prvoligaša. Gorenjci so v petek na silo postavili en trening, trener Rade Mijanovič pa kljub nemilosti neposredno vpletenih ni želel jadikovati in je profesionalno sprejel nalogo pred skorajda polno dvorano v najmanjšem prvoligaškem kraju.

Krka je na Gorenjsko prišla v dobri formi (štiri zmage v petih tekmah), sicer brez Marinellija in Cinaca (brez pravice nastopa za tekmo 1. kroga), stanje pa je bilo hitro jasno, saj je oslabljeni Šenčur zdržal do osme minute (14:16), vsaka naslednja minuta pa je pripadla Krki. Domači so pešali predvsem v obrambnih nalogah, medtem ko je skozi vso tekmo izjemno napadalno formo prikazal le Dino Murić, ki je 39 minutah in 53 sekundah dosegel 32 točk, sedem skokov in izsilil osem osebnih napak, kar je mu prineslo rekordni index 35, s tem pa naziv MVP 1. kroga lige Nova KBM.

Pri nekdanjih državnih prvakih je že v prvem polčasu odlično igral Domen Bratož (15 točk / index 22), z dvomestnim številom doseženih točk se lahko pohvalijo še Dimec, Jošilo, Kovačevič in Đapa. Gostje so dosegli sedem trojk več kot Šenčurjani (5/12), zabeležili šest skokov več in dve podaji. Dovolj za zmago z 19-imi točkami razlike. Čeprav gre za najvišji letošnji poraz Šenčurja, pa so okoliščine tako objektivne, da bo šla tekma hitro v pozabo, spomin bo segel le do nerazumljivega odnosa sodniške trojke (Zupančič, Rener, Mlakar), ki je v mirni tekmi, kjer je Krka vseskozi vodila, tudi z več kot 20-imi točkami razlike, povzročila nervozo med bolehnimi domačimi igralci in domačimi navijači. Izključitev, sicer mirnega in korektnega Jana Rebca, in to zaradi dvoumnega nespoštljivega vedenja, je le eden od simbolov letošnjega sojenja na prvoligaških tekmah, kjer žal ne sodi vsaj 12 bolj priznanih in bolj izkušenih slovenskih sodnikov. Jara kača se vleče predolgo, klubi pa v pošteno zavitem labirintu ne vedo, kje so rešitve in kako se odzvati na spremembe sodniškega kriterija iz četrtine v četrtine ter predvsem kaj ukreniti, ko najboljši slovenski klubi nimajo podpore krovne organizacije in s tem parketni nadzor najboljših slovenskih sodnikov. 

V dvanajstem krogu, 6. januarja, Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo čaka gostovanje v Laškem.

 

ŠENČUR GGD : KRKA 74:95 (16:23, 11:23, 19:29, 28:20)

Murić 32 (7 skokov, 5 podaj), Martinčič 14, Pavić (6 skokov) in Pavković (8 podaj) po 8; Dimec 19 (9 skokov), Đapa 18, Kovačevič 17.

STATISTIKA

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Povsem zaslužena zmaga Krke, ki je izkoristila situacijo z zdravstvenim stanjem našega moštva. Zahvalil bi se fantom, ki so na koncu svojih fizičnih moči nudili dostojen odpor Novomeščanom. Zahvaljujem se tudi našim navijačem za podporo. Vsem ljubiteljem košarke želim uspešno in zdravo leto 2018."

Simon Petrov, trener Krke:

"Veseli me, da smo prišli so prepričljive zmage in da so tudi mladi igralci izkoristil svojo priložnost. Dobro smo se pripravili na to tekmo. Prva tekma z njimi ni bila lahka, tokrat pa smo imeli tudi nekaj sreče, saj je bil nasprotnik oslabljen."


Vse novice / članki