ČLANI Z DVIGNJENIMI GLAVAMI KONČALI SEZONO

Košarkarji Petrola Olimpije so zadnji polfinalisti Lige Nova KBM. Na odločilni tretji tekmi četrtfinala v Stožicah so težje, kot kaže končni rezultat, premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur s 85:73. 

Ljubljančani so si mesto v polfinalu zagotovili po še eni tesni in nič kaj prepričljivi predstavi. Izkušena Šenčurjeva četica je vse do konca tekme dihala za ovratnik 17-kratnim slovenskim prvakom.

Petrol Olimpija je bolje odprla tekmo in vodila vseskozi. Po 10-ih minutah je bilo 28:19, ob polčasu 43:32. V 3. četrtini so v ospredje stopili igralci, ki v prejšnjih tekmah niso bili nosilci, saj sta bila v Stožicah v slabši dnevni formi tako Ramo Rizvić kot tudi Dino Murić. Pod košem je bil odličen in borben Ismet Sejfić, pet točk je dodal Gezim Morina in standardno udaren Marko Popadić. Ko je David Kralj ob začetku zadnje četrtine zadel trojko je bilo zaznati preplah v vrstah Olimpije. Za dramatični zadnji del tekme je poskrbel Ismet Sejfić in na semaforju je bilo 59:59. V 36. minuti je bil rezultat še izenačen na 70:70, kot rešitelji pa so se izkazali Domen Lorbek s košem za vodstvo, Roko Badžim s trojko (met za tri točke 3:5) za nekoliko samozavestnejšo prednost 75:70 ter Luka Šamanić, ki je s košem in dodatnim prostim metom dokončno rešil vprašanje zmagovalca.

Devetnajstletni Hrvat Šamanić je bil z 22 točkami in enajstimi skoki (met iz igre 6:10, indeks 27) prvo ime tekme. Sedemnajst točk je za domače dodal Miha Lapornik (7 skokov), deset pa Domen Lorbek. Pri gostih je imelo šest igralcev dvomestni učinek, največ točk (po 12) pa sta dosegla David Kralj in Ismet Sejfić.

Ljubljančani se bodo v polfinalu na dve zmagi pomerili s Helios Sunsi; vodilni pred končnico košarkarji Sixta Primorske pa se bodo srečali s Krko.

LIGA NOVA KBM

3. četrtfinalna tekma - Torek, 7. maj

PETROL OLIMPIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 85:73 (28:19, 15:13, 16:22, 26:19)

Šamanić 22 (11 skokov), Lapornik 17 (7 skokov); Sejfić in Kralj 12, Morina, Novak in Pavić 10

STATISTIKA

Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:

"Čestitke Šenčurju in njihovemu trenerju za dobre predstave v tem četrtfinalnem nizu. Pričakoval sem težke tekme. Košarkarji Šenčurja so živeli za končnico, spremljal sem jih že v Ligi za obstanek in vedel sem, da nam ne ležijo. Igralci so izkušeni in motivirani, za razliko od nas. Pri naših košarkarjih je motivacija vedno pod vprašajem. Zopet so se pokazale nekatere težave. Ko nastopi utrujenost, se ne odzovemo kot ekipa. Vemo, da je pred nami še zelo zahtevna pot, če se želimo prebiti v finale."

Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:

"Tekme nismo odprli tako, kot bi si to želeli, igralcem Petrol Olimpije pa smo dovolili, da so se razigrali. Kljub temu smo uspeli zbrati dovolj moči, da smo se vrnili v igro, s kolektivno igro v napadu in obrambi. Pokazali smo pravi obraz in skozi igre v Ligi za obstanek smo si prislužili priložnost zaigrati proti najboljšemu slovenskemu klubu. Prikazali smo tri dobre predstave."

Vse novice / članki