ČLANI Z ODLIKO OPRAVILI GOSTOVANJE V PODČETRTKU

Košarkarji iz Šenčurja so v tekmi 14. kroga prve slovenske lige prišli do svoje osme zmage ter pri tem izenačili letošnjo najvišjo zmago v gosteh (53:80).  Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so zadeli le tri prste mete od sedmih, a so bili v vseh ostalih košarkarskih prvinah razred boljši od domačinov. Izjemno tekmo ima za seboj Dino Murić, ki je dosegel trojni dvojček (prvi v letošnjem prvenstvu) z 20 točkami, 16 skoki in 11 podajami, kar mu je na koncu prineslo izjemno indexno oceno 42, kar je tudi letošnji rekord.

Na katero stran se bo nagnila tekma je bilo precej jasno že po prvih desetih minutah, ki jo je GGD Šenčur dobili kar s 23:4. Toda, da se domači košarkarji ne mislijo kar tako vdati, so pokazali v drugi četrtini, ki so jo dobili za enajst točk in se približali na ulovljivih osem razlike.

V tretji četrtini pa so varovanci Konstantina Subotiča znova stopili na plin, hitro pobegnili za 18 točk, takšno prednostso imeli pred zadnjo četrtino. Ta pa je bile zgolj formalnost, saj je prednost še narasla, največ na končnih 27 točk.

GGD Šenčur naslednjo tekmo igra v torek v domači dvorani proti Koper Primorski.

TERME OLIMIA PODČETRTEK : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 53:80 (4:23, 27:16, 10:20, 12:21)

Terme Olimia Podčetrtek: Kosič 4, Strnad 12, Švigelj 2, Zupan 10, Špaleta 2, Sevšek 8, Cerkovnik 8, Reberšak 7.

GGD Šenčur: Murić 20, Martinčič 7, Pavić 15, Jurček 8, Bubnić 6, Novak 9, Rotar 9, Brkić 6.

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki