ČLANI Z ZMAGO PROTI ILIRIJI POTRDILI PRVO MESTO V DRUGEM DELU PRVENSTVA

Gorenjci so si z zmago proti Šentjurju pred tremi dnevi že priigrali prvo mesto na lestvici Lige za obstanek in so zato v tekmo z Ilirijo stopili sproščeno. Enako je veljalo za moštvo Ilirije, ki bo v naslednji sezoni tekmovalo v drugi ligi.

Sproščenost pri obeh ekipah je bila vidna v prvem polčasu, saj sta ekipi v tem delu tekme skupaj dosegli 101 točko, nobena pa si ni priigrala občutnejše prednosti. Tekma je bila izenačena do zadnje četrtine, ko so igralci Šenčurja z delnim izidom 10:3 gostom iz Ljubljane ušli na varno razdaljo in nato zmage niso več izpustili iz rok.

V domačih vrstah je bil najboljši strelec Ramo Rizvić, ki je dosegel 16 točk, izjemen pa je bil tudi Jan Novak, ki je dosegel 11 točk, 12 skokov in osem podaj ter za malenkost zgrešil trojni dvojček, kar je na evropskih igriščih precej redko videno.

Šenčurjani se bodo v četrtfinalu pomerili s Petrolom Olimpijo in sicer v dvoboju na dve zmagi. Tekmi v Ljubljani in Šenčurju bosta 30. aprila in 4. maja, morebitna tretja pa  bo, ponovno v Ljubljani, 7. maja.

 

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ILIRIJA 94:81 (25:23, 27:26, 18:19, 24:13)

STATISTIKA

 

Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:

"Vedeli smo, kako je igrati proti Iliriji, ki je zelo nepopustljiva ekipa. Danes smo potrebovali kar precej časa, da smo se prilagodili in odgovorili na pravi način. Čestitke igralcem, da so v zadnji četrtini odigrali dobro v obrambi in posledično je šlo bolje tudi v napadu. Priložnost so dobili vsi igralci in jo tudi dobro izkoristili."

Saša Dončič, trener Ilirije:

"Čestitam Šenčurju za nocojšnjo zmago in za osvojeno prvo mesto v ligi za obstanek.  Ne glede na to, da smo izpadli iz lige, smo lahko zadovoljni. Sezona je bila precej burna, a smo jo preživeli in to dostojno. Veliko priložnost so dobili mladi igralci in to bo naš način tudi v prihodnji sezoni."

Vse novice / članki