ZMAGA V LAŠKEM DARILO ZA BRANKA ŽIBERNO

Po novoletnem premoru se je nadaljevalo tekmovanje v Ligi Nova KBM. Zlatorog je gostil Šenčur GGD in po zelo izenačenem dvoboju klonil šele v zadnjih dveh minutah tekme, po drugi strani so Šenčurjevi košarkarji modro in kot izkušena ekipa odigrali zadnje minute.

Štiri in pol minute pred koncem, sicer izenačene tekme, je Zlatorog vodil s 83:79, z delnim izidom 4:13 pa je Šenčur mojstrsko zaključil tekmo. Ko je najboljši strelec tekme Nejc Barič zadel trojko in takoj za njim za dve točki še Imran Polutak, so domači navijači že praznovali novo zmago Zlatoroga. To je bil račun brez krčmarja, saj je v naslednji minuti prav Barič naredil osebno napako, kmalu zatem prejel še tehnično, po metu Paviča, pa je Šenčur zaostajal le še za točko (85:84). Ko je v naslednjem napadu Polutak prejel blokado od Paviča, je v protinapadu položil Jan Novak in Šenčur je dve minut do konca vodil za tri točke (85:88). Po minuti odmora je trojko zgrešil Barič (trojke 5/8), za dve je zadel Dino Murić. Petar Kusovac pa je vrnil upanje za domače (87:90). V naslednjem napadu je grešil  Ramo Rizvić, a je pri domačih Barič ponovno zgrešil trojko, z dvema prostima metoma pa je končni rezultat postavil Rizvić, ki je bil lansko sezono eden nosilcev igre Zlatoroga. 

Na prvem srečanju teh dveh moštev v tej sezoni državnega prvenstva so na domačem terenu zmagali Šenčurjani, ki so bili uspešnejši in bolj zbrani v zaključku tudi tokrat. Zlatorog je ob tem porazu s 15 točkami ostal na začelju prvenstvene lestvice, Šenčur ima zdaj po sedmi doseženi zmagi 19 točk in je v zgornji polovici prvenstva. Zelo pomembna zmaga pa je bila kot naročena za darilo ob okrogli obletnici Branka Žiberne, direktorja podjetja Gorenjska gradbena družba, ki že vrsto let stoji ob strani šenčurski košarki.

Najkoristnejši igralec tekme je bil nedvomno kapetan Šenčurja Smiljan Pavič, ki je dosegel 24 točk, 6 skokov in imel kar 92% met iz igre. Z indexom 34 je Smiljan zabeležil sedmi najboljši izkupiček v dosedanjem delu prvenstva.

Košarkarji Šenčurja bodo v 13. krogu, 13. januarja, gostili vodilo ekipo prvenstva Sixt Primorsko.

Sobota, 6. januar:

ZLATOROG LAŠKO : ŠENČUR GGD 87:92 (20:22, 25:23, 23:22, 19:25)

Barič 27, Kusovac 25 ; Pavić 24, Murič 23, Martinčič 10.

STATISTIKA

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:

"Zmaga je odšla v goste, vendar bi lahko bilo tudi drugače."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Tekma je upravičila uvrstitev v televizijski prenos, saj sta obe ekipi prikazali zelo kakovostno predstavo. Tudi Laščanom je potrebno čestitati za dobro igro. To je bila izjemno pomembna zmaga za našo ekipo, s katero smo naredili pomemben korak proti uvrstitvi med osem najboljših ekip. Zmago posvečamo direktorju podjetja Gorenjska gradbena družba, našemu glavnemu sponzorju, Branku Žiberni."


Vse novice / članki