V DERBIJU 3. KROGA ZMAGA OSTALA V NOVEM MESTU

Krka je v dvoboju še neporaženih ekip zabeležila novo zmago, ki jo je dosegla v zadnjim minuti tekme. 60 sekund pred koncem je Krka vodila za dve točki, košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur pa so žal zapravili dva napada. Ponujeno je Krka z veseljem sprejela in po 40. minutah je bilo 72:66.

Tekma je bila z rezultatskega vidika zanimiva in izenačena. Krka je imela najvišjo prednost devet točk, GGD Šenčur pa osem. Kljub priložnosti varovancev Miljana Pavkovića, pa velja biti previden posameznih statističnih podatkih, ki niso najbolj pozitivni. Če v napadalnem smislu ne gre iskati dlake v jajcu, kajti napadalni učinek se lahko popravi že naslednjo tekmo -  igralci GGD Šenčur so za tri točke metali le 24% (6/25), pa je malce bolj zaskrbljujoč skok, ki ga je Krka dobila s kar 41:25.  

Pri domačih sta dobro igrala Radosav Spasojević (15 točk), pri GGD Šenčurju pa so bili dvomestni Gaber Ožegović (21), Dino Murić (17 + 8 skokov) in Jan Novak (12).

Košarkarje Gorenjske gradbene družbe Šenčur 17. in 19. oktobra čakata prvi tekmi v zgodovini v drugi ABA ligi. Na Zlatiboru bosta nasprotnika Helios Suns in Pelister iz Bitole.

Slovenski obračun si boste v ponedeljek, 17. oktobra ob 18. uri, lahko ogledali v prenosu na televiziji Arena Sport Slovenija.

Naslednja tekma v ligi Nova KBM pa bo 23. oktobra, ko v Šenčur prihaja Šentjur.

Gašper Okorn, trener Krke: "Kot sem dejal, najtežji nasprotnik do sedaj. V obrambi dokaj zadovoljiva predstava, v napadu pa imamo ogromno, ogromno rezerve. V napadu se nismo znašli, igrali smo prepočasi, imeli smo težave. na koncu koncev je potrebno tudi takšno tekmo zmagati. V drugem polčasu smo pokazali zrelost, nismo jim dovolili, da prevzamejo pobudo. Na koncu smo skoraj zapravili morda že dobljeno tekmo."

Mate Vucić, košarkar Krke: "Morda smo garali, več kot smo pričakovali. Bila je težka in trda tekma, malo doseženi točk, obrambi sta bili zares dobri. V skoku smo dobro zapirali, morda bi morala žoga malo hitreje krožiti. Pomembno je, da smo zmagali, imeli smo nekaj težav s poškodbami, sedaj pa smo v polni zasedbi."

Miljan Pavković, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčurja: "Videlo se je, da v napadu še nismo v najboljši formi. Moram biti zadovoljen z obrambo, enakopravno smo se borili z odlično ekipo Krke. To je prava pot, kateri moramo slediti, imeli pa smo tudi nekaj težav s poškodbami. Zadovoljen sem s prikazanim na tekmi in odnosom igralcev."

Gaber Ožegović, košarkar Gorenjske gradbene družbe Šenčurja: "Mislim, da smo začeli dobro predvsem v obrambi. Pokazali smo trdno obrambo, skozi celotno srečanje smo dokaj dobro igrali. V napadu smo bili solidni, morda bi lahko bile določene odločitve boljše. Mislim, da je bil skok največja težava, saj so zbrali 20 skokov več kot mi." 

KRKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 72:66 (15:15, 17:15, 25:25, 15:11)

Krka: Stergar 9, Cerkvenik 2, Stipčević 14 (4:5), Vucić 12 (4:8), Jurkovič 1 (1:2), Spasojević 15 (6:7), Špan 9 (4:4), Škedelj 2 (2:2), Vujadinović 8 (3:4).

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Novak 12, Ožegovič 21 (1:1), Murić 17 (5:8), Martinčič 3, Malovčič 2, Walford 2, Novković 3 (0:1), Ahmedović 6 (2:2).

CELOTNA STATISTIKA

Foto: KK Krka
 

Vse novice / članki