DINO MURIČ: »ČAS PANDEMIJE SEM DOBRO IZKORISTIL«

Dino Murić je v sezoni 2019/20, ki jo je prekinil koronavirus, pokazal izjemne košarkarske igre. V dresu KK Gorenjska gradbena družba Šenčur, ki ga brani od leta 2017, je nanizal deset dvojnih dvojčkov, kar ga z odskokom uvršča na vodilno mesto med slovenskimi prvoligaškimi igralci. Prav tako je vodini na lestvici skupnega indexa (valorizacija), kjer je za seboj pustil Collinsa (Hopsi Polzela), Čebaška (Šentjur), Mahkovica (Helios Suns) in Lazića (Koper Primorska).

30 letni Ljubljančan je bil vrsto let igralec Uniona Olimpije (Cedevita Olimpija) od koder se je po poškodbi namenil na Gorenjsko. Aktualno najboljši košarkar minulega prvenstva je šok terapijo z imenom Covid 19 dobro izkoristil.

Prepovedi se omejujejo, protikoronski zakon se mehča, vrhunskim športnikom pa se vračata nasmeh in veselje. 

Absolutno je veselje prisotno ob začetku možnosti ponovnega treniranja. Stanje se počasi vrača na stare tirnice, kar pomeni, da lahko opravimo ekipne treninge in predvsem igramo ne samo 1:1, pač pa tudi 5:5. Košarka je igra s kontaktom, to je sparing.

Se vam zdijo določila in zakoni, ki so bili vzpostavljeni zaradi virusa preveč omejeni ali pač menite (beri: košarkarji, da bi lahko že prej trenirali?

Težko bi neposredno komentiral. Vesel sem, da se vse skupaj umirja in da stvari prihajajo v normalen ritem, ki smo ga vajeni. Morda je bilo vse skupaj pozitivno v tem smislu, da se umirimo od hitrega tempa življenja, da se spočijemo v vseh pogledih. To je bil čas za družine, za kakšno knjigo, da odstranimo morebiten stres.

V kolikšni meri ste v času pandemije uspeli zadržati telo v pripravljenosti in kako ste vzdrževali kondicijo (kardio)? V domačem okolju je vendarle potrebno biti kreativen.

Vsakodnevno sem se držal fitnes programa in vzdrževal določeno pripravljenost in tonus mišičevja. Spremljal sem vodene vadbe ter delal po svojem programu. Trikrat tedensko sem treniral po navodilih Davorja Sattlerja. Zdaj, ko se odpirajo telovadnice, pa skrbim tudi za kardio oz. vzdržljivost.

Kako je bilo z motivacijo? Je bila kdaj na preskusu?

Motivacije res nisem potreboval. Sama motivacija je bila povezana z miselnostjo, da bomo enkrat prišli iz karantene in ko bo pandemija končana, sem želel biti pripravljen kolikor se le da. Ta čas sem dobro izkoristil.

Vsak vrhunski športnik se je znašel po svoje, kolikor smo lahko spremljali tvoje družbene medije, lahko rečemo, da ste bili eden bolj iznajdljivih. Verjetno je čas pandemije pustil tudi kakšen zanimiv spomin, dobro anekdoto!?

Seveda so ostale takšne in drugačne anekdote. Davor Sattler je povabil Jakoba Čebaška in mene, da skupaj naredimo video, ki bi še dodatno motiviral košarkarje in ostale športnike. Da bi bila telesna pripravljenost oziroma forma še na višjem nivoju. Šli smo v Depalo Vas, ter se pošteno zabavali ob snemanju videa. Glasba nas je dobro navdahnila in imeli smo se super: Davor, Jakob, jaz in snemalec Luka. V naslednjem mesecu bom našel prostor v dvorani in treniral po programu. Čakamo še informacije, kakšno bo nadaljevanje v Šenčurju, da tudi s fanti potreniramo skupaj. 

Vse novice / članki