DINO MURIĆ DO NOVEGA DVOJNEGA DVOJČKA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčurja so še drugič v zadnjem mesecu dni premagali Hopse s Polzele. Tako so se jim oddolžili za poraz na prvi tekmi konec novembra lani. GGD Šenčur je po četrti zmagi na zadnjih petih tekmah Lige Nova KBM pri izkupičku 11-8, kar še vedno pomeni čvrsto tretje mesto.

Varovanci trenerja Miljana Pavkovića so povedli v osmi minuti in prednosti niso več izpustili iz rok. Zaradi napak v obrambi in štirih napadalnih skokov Hopsov, je bilo po prvem polčasu le štiri točke prednosti za domače. Zmagovalec je bil dokončno odločen v tretji četrtini, ki jo je GGD Šenčur dobil s 27:8, gostje pa so le trikrat zadeli iz igre. Večji del drugega polčasa so domači košarkarji vodili z 20 in več točkami razlike.  Zanimivo, da so se prav vsi igralci obeh moštev, ki so stopili na parket, vpisali med strelce. Pri GGD Šenčur se je z novim dvojnim dvojčkom izkazal Dino Murić (17 točk, 13 skokov), ki je bil tudi najboljši v asistencah (6), dvomesten pa je bil tudi Lucas Walford (12 točk). Domači so imeli pet skokov in kar osem asistenc več od gostov s Polzele. 

GGD Šenčur bo v 20. krogu Lige Nova KBM gostoval v Škofji Loki (13. 3.).

Miljan Pavković, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Moram reči, da je bil prvi polčas malce slabši, saj smo izgubili nekaj žog, naredili nekaj obrambnih napak, dovolili Hopsom 4 napadalne skoke ter jim dali možnosti, da ohranjajo rezultatski stik z nami. V tretji četrtini smo zaigrali, tako kot bi morali že od začetka. Bili smo agresivni in ustavili smo njihove zunanje igralce. Naredili smo veliko prednost in jo brez težav ohranili do konca tekme. Naši nosilci igre so pokazali dobro energije, med tem, ko pri nekaterih igralcev s klopi, predvsem v obrambi, tega nisem zaznal. Pričakujem pravilno reakcijo že na zadnjem turnirju regionalne lige."

Matjaž Čuješ, trener KD Hopsi Polzela: “Najprej čestitke ekipi Šenčurja na zasluženi zmagi. Igrali smo dobro prvi polčas v tretji četrtini so nas z agresivno obrambo prisili na zgrešene mete, izgubljene žoge in naredili razliko, ki je bila prevelika, da bi jo uspeli nadoknadit. Šenčur je dokazal, da so zasluženo na tretjem nestu. Naredili bomo vse, da dvignemo igro in poskušamo zmagat na naslednji tekmi.”

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : HOPSI POLZELA 83:68 (20:14, 21:23, 27:8, 15:23)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 6, Tešić 4, Rojc 9 (4:4), Murić 17 (2:4), Martinčič 7 (2:2), Hrštić 6 (3:3), Varagič 6, Malovčič 5 (1:2), Rudovič 3, Walford 12 (0:1), Ahmedović 8.

Hopsi Polzela: Steblovnik 2, Pešak 13 (4:4), Besedić 14 (1:2), Glavan 9 (6:6), Vranjkovič 6 (0:1), Regoršek 2, Grušovnik 8 (2:2), Goltnik 2, Vasilić 9 (3:5), Pelko 3 (1:2).

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki