DINO MURIČ OSTAJA V ŠENČURJU

Članska ekipa KK Šenčur GGD je začela s pripravami za novo sezono. Lanska zgodovinska sezona, ko so se Šenčurjani zavihteli v finale pokala Spar in ligo Nova KBM končali na šestem mestu, je seveda izziv, a kot pravijo, se z minuli rezultati ne obremenjujejo, pač pa gredo po novi poti.

Eden boljših igralcev lanske sezone v državnem prvenstvu je bil 28-letni Dino Murić, ki je zvestobo edinemu gorenjskemu prvoligaši obljubil za štiri leta. Murić je lani v povprečju dosegal 16,5 točke in 8,3 skoka ter pri tem imel index 15,6. Vedno borbeni krilni center je pred novo sezono dejal: »V klubu so mi predstavili idejo o še močnejši ekipi, kar me je navdušilo. Lanska postava je bila zelo dobra, letošnja je še boljša. Lani smo dosegli super rezultate, a v letošnjo ne bomo vstopili z željo, da lovimo lanske dosežke. Imamo dobro ekipo, morda bo pritisk malce večji, a če bomo zdravi in bomo dobro trenirali, potem lahko skočimo visoko. Ekipca je močna, gremo po rezultate, gremo še višje

Varovanci Radeta MIjanovića se bodo avgusta pripravljali v domači dvorani, septembrski mesec pa bo namenjen tekmam. »Z Dinom Murićem smo zadržali jedro ekipo in dodali še nekaj kakovosti. Vodstvo kluba je naredilo dober posel pri kadrovanju. Igramo v treh tekmovanjih in potrebujemo večje število kakovostnejšh igralcev. K delu članske ekipe bomo povabili tudi nekaj mladih igralcev iz vrst kadetske in mladinske ekipe Šenčurja,« je dodal prvi strateg Šenčurja.

Zelo dobro centrsko vrsto (Smiljan Pavič, Urban Gorjanc, Dino Murič, Gezim Morina) bodo okrepili še z enim visokim igralcem. Prav tako bodo v moštev pripeljali še eno krilo, ki bo razbremenilo Rama Rizvića. Na zunanjih položajih pa bodo igrali: Miljan Pavković, Uroš Zadnik, Nejc Martinčič, Marko Popadić in Jan Novak.

Vse novice / članki