DINO MURIČ V ŠENČURJU, KJER PA NE BO VEČ MARKA PAJIČA

V edinem gorenjskem košarkarskem prvoligašu Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi so ulovili izjemen plen v podobi Dina Muriča. Eden najbolj atletskih in požrtvovalnih slovenskih košarkarjev bo v novi sezoni vodilni krilni center Šenčurja, ki je pred nekaj tedni razkril, da ga zanima uvrstitev v ligo za prvaka slovenskega državnega prvenstva. Dino Murič bo najmanj eno leto delal družbo prekaljenemu kapetanu Gorenjcev Smiljanu Paviču, hkrati pa bo to zanj odlična možnost, da se uspešno vrne pod koše. 

27 letni Ljubljančan je pred letom in pol prestal operacijo desnega kolena, ki ga je v preteklih letih oviralo pri treningih in tekmah. Zaradi obrabljenega hrustanca in posledično rehabilitacije, je Dino zadnjo sezono preživel v telovadnici. Malce daljša, a zato temeljita ozdravitev in krepitev kolena ter ob kolenskih mišic, je Dinu dala samozaupanje in uresničila željo po ponovnem igranju košarke. Dino Murič se je pridružil ekipi, ki jo vodi Rade Mijanovič, zaenkrat pa jo sestavljajo: Smiljan Pavič, Urban Gorjanc, Nejc Martinčič, Jan Novak, Jan Rebec, Stefan Tovilovič, David Babič, Maid Čičič in Smiljan Pavković.

V članski ekipi Šenčur GGD pa prihodnjo sezono ne bo več Marka Pajiča,  24 letnega in 204 cm visokega krilnega košarkarja, s katerim je vodstvo doseglo sporazumno prekinitev pogodbe. Marko je v lanski sezoni za Šenčur GGD odigral 27 tekem in v povprečju na tekmo v skoraj 26 minutah dosegal  10,1 točke in 5,4 skoka.

Vse novice / članki