DO TRETJE ZMAGE SEZONE V DRUGEM POLČASU

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so vse tri zmage v 1. SKL dosegli na domačem parketu. Po Kopru Primorski in Rogaški so skalp vzeli še igralcem Zlatoroga, ki so po zmagi v uvodnem krogu zabeležili četrti zaporedni neuspeh. Laščani so bili enakovreden tekmec le en polčas. V nadaljevanju je prišla do izraza razlika v kakovosti in izkušnjah, tako da so imeli domači že po treh četrtinah zmago več ali manj v žepu.

Pri GGD Šenčurju sta izstopala brata Rizvić, ki sta skupaj dosegla skoraj polovico vseh točk. Vsak jih je zbral po 19, od tega Ramo že 17 v prvem polčasu, Hasan, ki je temu dodal še 13 skokov in prišel do indeksa 31, pa deset v drugem. Po trinajst točk sta prispevala David Kralj in Dino Murić. Pri Zlatorogu je dvojnega dvojčka s 14 točkami in prav toliko skoki dosegel Logan Shane Routt.

Konstantin Subotič: »Zmagali smo izjemno pomembno tekmo, kar je bil za nas glavni cilj. Vsak igralec je dal svoj doprinos k skupnemu uspehu in zato čestitke celotni ekipi. Pozitiven rezultat smo dosegli z dobrim odnosom do tekme ter z boljšo koncentracijo v drugem delu igre, ko smo s pravilnimi odločitvami prišli do novih točk. S pravo energijo gremo v nadaljevanje prvenstva, čaka pa nas še veliko dela.

 

V 7. krogu bo GGD Šenčur gostoval v Domžalah (6. novembra), a je tekma zaradi suma na korona virus v ekipi Helios Suns prestavljena.


GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ZLATOROG LAŠKO 87:68 (21:13, 16:21, 24:15, 26:19)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 19, Novak 8, Murić 13, R. Rizvić 19, Martinčič 4, Kralj 13, Daneu 2, Strmčnik 9.

Zlatorog Laško: Benson 10, Jereb 7, Požin 9, Lipovšek 2, Stipaničev 9, Grušovnik 8, Ličen 9, Routt 14.

CELOTNA STATISTIKA

 

Vse novice / članki