DOMA JE PADEL ZLATOROG

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so še drugič v Ligi za obstanek premagali Zlatorog in tako v štirih tekmah dosegli tretjo zmago v ligi za obstanek.

Ekipi si v prvi četrtini tekme nista uspeli priigrati prednosti, za domače je dobro zadeval Dino Murić, ki je 9 od skupno 13 točk dosegel v prvih petnajstih minutah tekme in bil tako najzaslužnejši za prednost domačih ob polčasu (37:34). Domači so po štirih minutah igre v drugem polčasu vodili za 2 točki, nato pa je sledil strelski mrk Laščanov in Gorenjci so z delnim izidom 10:2 uspeli pobegniti na 12 točk prednosti (52:40). Laščani so v nadaljevanju uspeli izničiti zaostanek, v 33. minuti so se ponovno približali na 2 točki, potem pa so domačini s serijo košev Pavkovića ter Kralja tekmo brez večjih težav pripeljali do konca.

Za Šenčur je Smiljan Pavić dosegel 14 točk, na drugi strani je bil strelsko najučinkovitejši Nejc Barič s 17 točkami.

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo v soboto, 30. marca gostovala v Tivoliju pri Iliriji.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ZLATOROG LAŠKO 74:69 (20:18, 17:16, 21:15, 16:20)

STATISTIKA

Izjavi trenerjev:

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur:

"Pričakovano težka tekma. Obe ekipi sta imeli svoje dobre minute. V končnici smo odigrali dobro in zbrano. Prevzeli smo odgovornost in prišli do zaslužene zmage. Čestitke fantom in hvala navijačem za podporo. Gremo dalje, čaka nas še veliko dela."

Chris Thomas, trener Zlatoroga:

"Danes je bila to težka in fizična tekma. Imeli smo samo 5 prostih metov v celotni tekmi, imeli pa smo 16 napadalnih skokov. Naprej bomo trenirali in naredili vse kar je v naši moči, da se uvrstimo v četrtfinale."

Vse novice / članki