DOMOV

27.02.2021 | MLADA EKIPA CEDEVITE OLIMPIJE PORAZILA GGD ŠENČUR

MLADA EKIPA CEDEVITE OLIMPIJE PORAZILA GGD ŠENČUR

Ljubljanski košarkarji so s pomlajeno postavo, v kateri prednjačili Ščuka, Duščak in Radovič, premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in tako v Ligi za prvaka začeli z zmago.

Tekma je bila dokaj izenačena, mladi Ljubljančani so si nekajkrat priborili manjšo prednost, a so jih gostje tudi lovili, na koncu pa so si Ljubljančani le priigrali dovolj naskoka, da zadnji poskus Šenčurja za preobrat ni bil uspešen. Po izenačenju na 13:13 so domači prvič pobegnili in prednost zadržali do sredine tretje četrtine. Takrat pa so imeli svoje minute tudi gostje, od zaostanka 28:41 so v nekaj minutah prišli le na 41:43. A je Cedeviti Olimpiji nato le uspelo ustaviti nalet, v zadnji četrtini pa so prišli do vodstva 64:57 in 67:60. Ob koncu je GGD Šenčur še dvakrat poskusil s trojkami, toda žoga ni šla več skozi obroč, tako da so se zmage razveselili v domačem taboru.

Pri Ljubljančanih je bil najboljši Luka Ščuka z dvojnim dvojčkom za 24 točk in 11 skokov, 20 točk je dodal Dan Duščak. Pri poraženih gostih pa je Nejc Martinčič dosegel 19 točk, po 14 pa Dino Murić in David Kralj. Murić je dodal še 15 skokov in s tem zabeležil 11. dvojni dvojček v sezoni.

V naslednjem krogu bo Gorenjska gradbena družba Šenčur 6. marca gostila ekipo iz Podčetrtka.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Mladi igralci Cedevite Olimpije so zasluženo zmagali, saj so igrali energično vseh 40 minut. Duščak, Ščuka in Radović so bili odlični. Mi smo prikazali veliko manj kot zmoremo, zelo slabo smo izkoristili povsem odprte situacije za met in strelsko nismo bili razpoloženi. Tudi tokrat ekipa ni bila kompletna in to je še en dokaz več, da nam vsak odsoten igralec predstavlja težavo. Prvič je manjkal še Novak, ki je letos izjemno napredoval in je v vseh pogledih motor naše igre. To je bil prvi spodrsljaj v sezoni, a po tej lekciji se moramo hitro pobrati in gledati motivirano naprej.«

CEDEVITA OLIMPIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 67:60 (15:13, 23:13, 7:15, 22:19)

Cedevita Olimpija: Radovič 9, Duščak 20, Jurkovič 6 , Ščuka 24, Đurkić 1, Jovanovič 5, Daneu 0, Todorovič 2.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rizvić 2, Rojc 2, Murić 14, Martinčič 19, Kralj 14, Bubnić 3, Tešić 4, Strmčnik 2.

CELOTNA STATISTIKA

24.02.2021 | ŽIGA FIFOLT V POMOČ V LIGI ZA PRVAKA

ŽIGA FIFOLT V POMOČ V LIGI ZA PRVAKA

Košarkarski klub Gorenjska gradbena družba Šenčur bo v letošnji Ligi Nova KBM - ligi za prvaka, močnejša za konkretno pomoč pod obročem, saj bo do konca sezone na Gorenjskem igral 211 cm visoki Žiga Fifolt. 

27-letni center je sezono začel v Belgiji in sicer v ekipi Leuven Bears, ki velja za najbolj množičen klub na področju Beneluksa, morda tudi širše. Belgijci razpolagajo s kar 44-imi različnimi ekipami vseh starostnih kategorijah, kar dokazuje o pomembnosti košarke v mestu, le streljal oddaljenem od Bruslja. Fifolt je pred tem tri sezone igral v Novem mestu, kjer je v dresu Krke igral tudi ABA ligo. Žiga je prve resnejše korake naredil v Grosuplju, potem je dve leti igral v Estoniji in nato še v Heliosu, Elektri, Portorožu, v italijanski Cremoni ter Tajfunu.

Žiga Fifolt:

Kraj rojstva Novo mesto

Datum rojstva, 9.10. 1993

Višina: 211 cm


15.02.2021 | ZGODOVINSKA UVRSTITEV PO REDNEM DELU

ZGODOVINSKA UVRSTITEV PO REDNEM DELU

Aleš Puhar, športni direktor GGD Šenčur: »Ko so se sprostile mišice in glave, je prišla kemija in nam je res steklo.«

Po končanem rednem delu 1. slovenske košarkarske lige se je izoblikovalo šest ekip, ki bodo nastopile v t.i. ligi za prvaka. Ne glede na predčasen odstop Kopra Primorske, so moštva v uvodnem delu lige v seštevku odigrala 18 tekem. Na prvem mestu je redni del lige končala Krka, takoj za njo pa Gorenjska gradbena družba Šenčur, ki je tako prehitela Helios Suns, Rogaško in Terme Olimia Podčetrtek. Petim ekipam se bo v ligi za prvaka pridružila Cedevita Olimpija, ki ji zaradi nastopanja v Evropskem pokalu in ligi ABA, ni bilo potrebno igrati prvega dela domačega prvenstva.

Uspeh GGD Šenčur je zgodovinski saj se dolgoletnemu prvoligašu še nikoli ni uspelo zavihteti tako visoko, četudi je bil ob koncu zadnjih petih sezon kar štirikrat četrtfinalist, v sezoni 2017/18 pa celo finalist pokala Spar. Šenčurjane drugo sezono vodi 39-letni Konstantin Subotič, trener, ki v ospredje postavlja obrambo in dobro taktično zrelost. GGD Šenčur ima v svojih vrstah, trenutno najbolje ocenjenega igralca lige Dina Murića, brata, Hasan in Ramo Rizvić pa sta na svojih igralnih mestih med boljšimi v ligi, celo več: Hasan je najboljši po številu blokad na tekmo, Ramo pa najbolj natančen izvajalec prostih metov. Nejc Martinčič je eden najboljših strelcev z razdalje, Jan Novak (največ pridobljenih žog na tekmo) in Matej Rojc pa najboljša obrambna branilca v 1. skl. Visok potencial ima 21-letni David Kralj, zelo dobro ekipo dopolnjujejo še Jan Strmčnik, Dražen Bubnić, Jure Daneu in mladi Vojin Ivković, Srdjan Tešić ter Mark Žnidar.

Dolgoletni razvoj kluba, kot tudi letošnji razcvet, je v največji meri odvisen od zmožnosti vodstva kluba, ki je prav v zadnjem, precej neprijetnem letu, odlično reagiralo ter uspelo zadržati finančne okvirje, ki niso zamajali stabilnosti članske ekipe. Pogovarjali smo se s športnim direktorjem kluba, Alešem Puharjem.

Iskrene čestitke za drugo mesto članske ekipe GGD Šenčur po rednem delu prve slovenske košarkarske lige v sezoni 2020/21, kar je tudi najboljša uvrstitev v zgodovini kluba. Resda sledi še liga za prvaka, ampak se ozriva na ta uvodni del prvenstva. Prvi cilj je dosežen. Ste ob začetku sezone razmišljali o tako suverenem nastopu članske ekipe? 
A.P.: Hvala za čestitke, prenašam jih na igralce, trenerje, vse ki delamo v klubu, sponzorje in donatorje ter posebej glavnega sponzorja.. Je pa tako, da se »mrtvi« štejejo na koncu. Glede na covid situacijo, tako pri nas kot pri drugih klubih, je bila prva letošnja naloga, pravzaprav zaključek lanske sezone, ki se ni končala na igriščih. Tako tudi ni bila jasna situacija, kaj se dogaja pri drugih klubih in nenazadnje kdaj, če sploh, se bo igrala košarka. Letošnji začetek je bil kar težak, nato pa se je ekipi odprlo in fantje so  naredili res neverjetno serijo, ki nas je popeljala v ligo za prvaka.

Ekipa je predvsem na domačem igrišču delovala resnično suvereno. Če dodamo še nekaj zmag v gosteh, je jasno, da moštvo, ki ga vodi Konstantin Subotič, zmore doseči zmage v vsaki dvorani. Trenerjev sistem dela je ekipo pripeljal na vrh v dveh statističnih prvinah: člani so prvi po številu doseženih točkah in najboljši po številu pridobljenih žog. Torej odlični v napadu in izjemni v obrambi.
Res je, doma imamo le en poraz, pa še tega pišem na korono bonus. Moram povedati, da je bila ekipa zaradi nevarnosti okužb, v dvorani ves čas sama s trenerji. Ko so se sprostile mišice in glave, je prišla kemija in nam je res steklo. Vse čestitke celotni ekipi, igralcem in trenerjem. Res je tudi, da smo prvi kar po nekaj kazalnikih, ampak pustimo to statistikom. Imamo najboljšega igralca lige (ponovno) Dina Murića, ki mu seveda sledi in pomaga vsa ekipa. Res ne razumem, da MVP lige, še po tretjem letu zapored, ne dobi vabila za reprezentančne akcije. Kakšen signal je to slovenskim igralcem. 

 

Ekipa je dobro pokrita na vseh igralnih mestih, kar vam omogoča ambiciozno razmišljanje pred začetkom lige za prvaka, kjer bo vsaka tekma še toliko težja in bolj pomembna. Kako ambiciozen je lahko klub, ki se bo meril tudi s Cedevito Olimpijo in Krko. 
Uspelo nam je sestaviti dobro kombinacijo izkušenih igralcev ter mladih, dokazovanja željnih igralcev. Žal nas je doletela poškodba Rama Rizvića za katerega še ne vemo, ali bo lahko igral drugi del prvenstva. Drugače ostajamo realni. Vsakega tekmeca spoštujemo. Sem pa prepričan, da bomo na vsaki tekmi dali maksimum in bomo videli kam nas bo to pripeljalo. Dokazali smo, da lahko igramo z vsemi. Čestital bi Cedeviti Olimpiji za res lepe dosežke tako v Evropskem pokalu kot ABA ligi.

Ekipa je dobro pokrita na vseh igralnih položajih, a vseeno je tu čudna sezona zaradi znane situacije, vmes pa se lahko še prikrade kakšna poškodba. Razmišljate o morebitnih okrepitvah? 
Bomo videli. Gledamo tako finančno plat kot tudi igralce ki so že pri nas. Ti so na prvem mestu.

Kako ste se v klubu soočili z ukrepi, ki omogočajo tekmovanje članski ekipi, med tem ko vsi ostali do danes ostali zunaj dvorane? Vendarle so tu še selekcije od U11 do U19; predvsem kadeti in mladinci so v sila občutljivih letih!
Mi smo ob vseh danih navodilih in priporočilih, upoštevali vse. Ob rednem šolanju je res neverjetno, da otrokom in mladini jemljemo še šport. Zagotovo bi država lahko zadeve uredila drugače. In tukaj sploh ne gre za klube. Posledice bomo čutili tako odrasli, predvsem pa žal naši otroci. 

11.02.2021 | GORENJSKI OBRAČUN PRIPADEL ŠENČURJU

GORENJSKI OBRAČUN PRIPADEL ŠENČURJU

Gorenjski obračun so tudi v drugo dobili igralci Gorenjske gradbene družbe Šenčurja, ki so tako prvi del 1. SKL končali na drugem mestu z izkupičkom 13-5. V prvem kolu skupine za prvaka, 24. februarja, bodo gostovali pri Cedeviti Olimpiji. 

Zadnja tekma rednega dela je bila sila izenačena, saj so Triglavani dobre štiri minute pred koncem vodili z 82:76. Od takrat naprej je Jan Novak zadel prosti  met, David Kralj je dosegel štiri točke, zapored, nato je Hasan Rizvić dosegel koš in še prosti met, spet Kralj dve točki, ob zaključku pa je Nejc Martinčič zadel tretjo trojko na tekmi ter ob koncu z zabijanjem, silovit zaključek GGD Šenčur, zaključil Novak. 

Gorenjska gradbena družba Šenčur je tudi tokrat nastopil brez prvih dveh strelcev Dina Murića in Rama Rizvića. Pri domačih, ki so imeli na začetku drugega polčasa 15 točk prednosti (55:40), je igra slonela na navezi Jan Dornik (19 točk), Andrej Stavrov (16 točk) in Dejan Milašinović (14 točk). V vrstah gostov, ki so do najvišje prednosti prišli pri končnem rezultatu 91:83, je Jan Novak zbral 16 točk, Hasan Rizvić in David Kralj pa sta jih dodala po petnajst.

Tudi tokrat je tekmo za GGD Šenčur vodil Domen Malovrh, ki je prvič okusil slast prvoligaške zmage.

 

ECE TRIGLAV : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 83:91 (27:15, 20:21, 19:27, 17:28)

ECE Triglav: Dornik 19, Praljak 9, Ješe 10, Stavrov 16, Milašinović 14, Urbiha 8, Smrekar 7.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 15, Bubnić 9, Novak 16, Rojc 8, Martinčič 9, Kralj 15, Tešić 6, Daneu 4, Strmčnik 9.

CELOTNA STATISTIKA


28.01.2021 | HELIOS ŠE DRUGIČ PORAŽEN

HELIOS ŠE DRUGIČ PORAŽEN

Tekma v Šenčurju ni bila ključna, ekipi sta igrali za prestiž in Gorenjska gradbena družba Šenčur je postala edina ekipa, ki je Domžalčanom še drugič zadala poraz.  Po zmagi meseca decembra v  Domžalah (74:77), se je tudi drugo soočenje teh dveh ekip končalo s slavjem Gorenjcev. Pri GGD Šenčurju je manjkal poškodovani Ramo Rizvić, pri Domžalčanih pa prvi organizator igre Daniel Vujasinović ter Aljaž Bratec. Ob polčasu je imel GGD Šenčur rahlo prednost (39:34), pred začetkom zadnjega dela igre pa je bil rezultat poravnan na 53. Pet minut pred koncem je Jan Novak dosegel štiri zaporedne točke, GGD Šenčur je povedel za šest (66:60), gostujoči trener Dejan Jakara pa je zahteval minuto odmora. Dobro minuto pred koncem je Dražen Bubnić zadel trojko, Američan Kelly je vrnil z navadnim košem, rezultat pa se v zadnji minuti ni več spremenil. Za končno zmago s 70:64 je bil pri GGD Šenčur najbolj zaslužen Dino Murić, ki je dosegel deseti dvojni dvojček v sezoni (16 točk + 12 skokov). Domači so bili boljši pri asistencah (22/14), pridobili pa so tudi štiri žoge več.

V ligo za prvaka so se uvrstili: Krka, GGD Šenčur, Helios Suns, Rogaška in Cedevita Olimpija. V boju za preostalo mesto sta še Šentjur in Podčetrtek.

V zadnjih dveh krogih bo GGD Šenčur gostil igralce iz Podčetrtka ter gostoval pri Triglavu.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : HELIOS SUNS 70:64 (21:15, 18:19, 14:19, 17:11)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 6, Bubnić 10, Novak 8, Rojc 9, Murić 16, Martinčič 9, Kralj 5, Strmčnik 7.

Helios Suns: Ferme 16, Orel 6, Oman 3, Sekulović 10, Joseph 5, Mahkovic 6, Keely 16, Prepelič 2.

CELOTNA STATISTIKA


MLADA EKIPA CEDEVITE OLIMPIJE PORAZILA GGD ŠENČUR

Ljubljanski košarkarji so s pomlajeno postavo, v kateri prednjačili Ščuka, Duščak in Radovič, premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in tako v Ligi za prvaka začeli z zmago.

Tekma je bila dokaj izenačena, mladi Ljubljančani so si nekajkrat priborili manjšo prednost, a so jih gostje tudi lovili, na koncu pa so si Ljubljančani le priigrali dovolj naskoka, da zadnji poskus Šenčurja za preobrat ni bil uspešen. Po izenačenju na 13:13 so domači prvič pobegnili in prednost zadržali do sredine tretje četrtine. Takrat pa so imeli svoje minute tudi gostje, od zaostanka 28:41 so v nekaj minutah prišli le na 41:43. A je Cedeviti Olimpiji nato le uspelo ustaviti nalet, v zadnji četrtini pa so prišli do vodstva 64:57 in 67:60. Ob koncu je GGD Šenčur še dvakrat poskusil s trojkami, toda žoga ni šla več skozi obroč, tako da so se zmage razveselili v domačem taboru.

Pri Ljubljančanih je bil najboljši Luka Ščuka z dvojnim dvojčkom za 24 točk in 11 skokov, 20 točk je dodal Dan Duščak. Pri poraženih gostih pa je Nejc Martinčič dosegel 19 točk, po 14 pa Dino Murić in David Kralj. Murić je dodal še 15 skokov in s tem zabeležil 11. dvojni dvojček v sezoni.

V naslednjem krogu bo Gorenjska gradbena družba Šenčur 6. marca gostila ekipo iz Podčetrtka.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Mladi igralci Cedevite Olimpije so zasluženo zmagali, saj so igrali energično vseh 40 minut. Duščak, Ščuka in Radović so bili odlični. Mi smo prikazali veliko manj kot zmoremo, zelo slabo smo izkoristili povsem odprte situacije za met in strelsko nismo bili razpoloženi. Tudi tokrat ekipa ni bila kompletna in to je še en dokaz več, da nam vsak odsoten igralec predstavlja težavo. Prvič je manjkal še Novak, ki je letos izjemno napredoval in je v vseh pogledih motor naše igre. To je bil prvi spodrsljaj v sezoni, a po tej lekciji se moramo hitro pobrati in gledati motivirano naprej.«

CEDEVITA OLIMPIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 67:60 (15:13, 23:13, 7:15, 22:19)

Cedevita Olimpija: Radovič 9, Duščak 20, Jurkovič 6 , Ščuka 24, Đurkić 1, Jovanovič 5, Daneu 0, Todorovič 2.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rizvić 2, Rojc 2, Murić 14, Martinčič 19, Kralj 14, Bubnić 3, Tešić 4, Strmčnik 2.

CELOTNA STATISTIKA


ŽIGA FIFOLT V POMOČ V LIGI ZA PRVAKA

Košarkarski klub Gorenjska gradbena družba Šenčur bo v letošnji Ligi Nova KBM - ligi za prvaka, močnejša za konkretno pomoč pod obročem, saj bo do konca sezone na Gorenjskem igral 211 cm visoki Žiga Fifolt. 

27-letni center je sezono začel v Belgiji in sicer v ekipi Leuven Bears, ki velja za najbolj množičen klub na področju Beneluksa, morda tudi širše. Belgijci razpolagajo s kar 44-imi različnimi ekipami vseh starostnih kategorijah, kar dokazuje o pomembnosti košarke v mestu, le streljal oddaljenem od Bruslja. Fifolt je pred tem tri sezone igral v Novem mestu, kjer je v dresu Krke igral tudi ABA ligo. Žiga je prve resnejše korake naredil v Grosuplju, potem je dve leti igral v Estoniji in nato še v Heliosu, Elektri, Portorožu, v italijanski Cremoni ter Tajfunu.

Žiga Fifolt:

Kraj rojstva Novo mesto

Datum rojstva, 9.10. 1993

Višina: 211 cmZGODOVINSKA UVRSTITEV PO REDNEM DELU

Aleš Puhar, športni direktor GGD Šenčur: »Ko so se sprostile mišice in glave, je prišla kemija in nam je res steklo.«

Po končanem rednem delu 1. slovenske košarkarske lige se je izoblikovalo šest ekip, ki bodo nastopile v t.i. ligi za prvaka. Ne glede na predčasen odstop Kopra Primorske, so moštva v uvodnem delu lige v seštevku odigrala 18 tekem. Na prvem mestu je redni del lige končala Krka, takoj za njo pa Gorenjska gradbena družba Šenčur, ki je tako prehitela Helios Suns, Rogaško in Terme Olimia Podčetrtek. Petim ekipam se bo v ligi za prvaka pridružila Cedevita Olimpija, ki ji zaradi nastopanja v Evropskem pokalu in ligi ABA, ni bilo potrebno igrati prvega dela domačega prvenstva.

Uspeh GGD Šenčur je zgodovinski saj se dolgoletnemu prvoligašu še nikoli ni uspelo zavihteti tako visoko, četudi je bil ob koncu zadnjih petih sezon kar štirikrat četrtfinalist, v sezoni 2017/18 pa celo finalist pokala Spar. Šenčurjane drugo sezono vodi 39-letni Konstantin Subotič, trener, ki v ospredje postavlja obrambo in dobro taktično zrelost. GGD Šenčur ima v svojih vrstah, trenutno najbolje ocenjenega igralca lige Dina Murića, brata, Hasan in Ramo Rizvić pa sta na svojih igralnih mestih med boljšimi v ligi, celo več: Hasan je najboljši po številu blokad na tekmo, Ramo pa najbolj natančen izvajalec prostih metov. Nejc Martinčič je eden najboljših strelcev z razdalje, Jan Novak (največ pridobljenih žog na tekmo) in Matej Rojc pa najboljša obrambna branilca v 1. skl. Visok potencial ima 21-letni David Kralj, zelo dobro ekipo dopolnjujejo še Jan Strmčnik, Dražen Bubnić, Jure Daneu in mladi Vojin Ivković, Srdjan Tešić ter Mark Žnidar.

Dolgoletni razvoj kluba, kot tudi letošnji razcvet, je v največji meri odvisen od zmožnosti vodstva kluba, ki je prav v zadnjem, precej neprijetnem letu, odlično reagiralo ter uspelo zadržati finančne okvirje, ki niso zamajali stabilnosti članske ekipe. Pogovarjali smo se s športnim direktorjem kluba, Alešem Puharjem.

Iskrene čestitke za drugo mesto članske ekipe GGD Šenčur po rednem delu prve slovenske košarkarske lige v sezoni 2020/21, kar je tudi najboljša uvrstitev v zgodovini kluba. Resda sledi še liga za prvaka, ampak se ozriva na ta uvodni del prvenstva. Prvi cilj je dosežen. Ste ob začetku sezone razmišljali o tako suverenem nastopu članske ekipe? 
A.P.: Hvala za čestitke, prenašam jih na igralce, trenerje, vse ki delamo v klubu, sponzorje in donatorje ter posebej glavnega sponzorja.. Je pa tako, da se »mrtvi« štejejo na koncu. Glede na covid situacijo, tako pri nas kot pri drugih klubih, je bila prva letošnja naloga, pravzaprav zaključek lanske sezone, ki se ni končala na igriščih. Tako tudi ni bila jasna situacija, kaj se dogaja pri drugih klubih in nenazadnje kdaj, če sploh, se bo igrala košarka. Letošnji začetek je bil kar težak, nato pa se je ekipi odprlo in fantje so  naredili res neverjetno serijo, ki nas je popeljala v ligo za prvaka.

Ekipa je predvsem na domačem igrišču delovala resnično suvereno. Če dodamo še nekaj zmag v gosteh, je jasno, da moštvo, ki ga vodi Konstantin Subotič, zmore doseči zmage v vsaki dvorani. Trenerjev sistem dela je ekipo pripeljal na vrh v dveh statističnih prvinah: člani so prvi po številu doseženih točkah in najboljši po številu pridobljenih žog. Torej odlični v napadu in izjemni v obrambi.
Res je, doma imamo le en poraz, pa še tega pišem na korono bonus. Moram povedati, da je bila ekipa zaradi nevarnosti okužb, v dvorani ves čas sama s trenerji. Ko so se sprostile mišice in glave, je prišla kemija in nam je res steklo. Vse čestitke celotni ekipi, igralcem in trenerjem. Res je tudi, da smo prvi kar po nekaj kazalnikih, ampak pustimo to statistikom. Imamo najboljšega igralca lige (ponovno) Dina Murića, ki mu seveda sledi in pomaga vsa ekipa. Res ne razumem, da MVP lige, še po tretjem letu zapored, ne dobi vabila za reprezentančne akcije. Kakšen signal je to slovenskim igralcem. 

 

Ekipa je dobro pokrita na vseh igralnih mestih, kar vam omogoča ambiciozno razmišljanje pred začetkom lige za prvaka, kjer bo vsaka tekma še toliko težja in bolj pomembna. Kako ambiciozen je lahko klub, ki se bo meril tudi s Cedevito Olimpijo in Krko. 
Uspelo nam je sestaviti dobro kombinacijo izkušenih igralcev ter mladih, dokazovanja željnih igralcev. Žal nas je doletela poškodba Rama Rizvića za katerega še ne vemo, ali bo lahko igral drugi del prvenstva. Drugače ostajamo realni. Vsakega tekmeca spoštujemo. Sem pa prepričan, da bomo na vsaki tekmi dali maksimum in bomo videli kam nas bo to pripeljalo. Dokazali smo, da lahko igramo z vsemi. Čestital bi Cedeviti Olimpiji za res lepe dosežke tako v Evropskem pokalu kot ABA ligi.

Ekipa je dobro pokrita na vseh igralnih položajih, a vseeno je tu čudna sezona zaradi znane situacije, vmes pa se lahko še prikrade kakšna poškodba. Razmišljate o morebitnih okrepitvah? 
Bomo videli. Gledamo tako finančno plat kot tudi igralce ki so že pri nas. Ti so na prvem mestu.

Kako ste se v klubu soočili z ukrepi, ki omogočajo tekmovanje članski ekipi, med tem ko vsi ostali do danes ostali zunaj dvorane? Vendarle so tu še selekcije od U11 do U19; predvsem kadeti in mladinci so v sila občutljivih letih!
Mi smo ob vseh danih navodilih in priporočilih, upoštevali vse. Ob rednem šolanju je res neverjetno, da otrokom in mladini jemljemo še šport. Zagotovo bi država lahko zadeve uredila drugače. In tukaj sploh ne gre za klube. Posledice bomo čutili tako odrasli, predvsem pa žal naši otroci. 


GORENJSKI OBRAČUN PRIPADEL ŠENČURJU

Gorenjski obračun so tudi v drugo dobili igralci Gorenjske gradbene družbe Šenčurja, ki so tako prvi del 1. SKL končali na drugem mestu z izkupičkom 13-5. V prvem kolu skupine za prvaka, 24. februarja, bodo gostovali pri Cedeviti Olimpiji. 

Zadnja tekma rednega dela je bila sila izenačena, saj so Triglavani dobre štiri minute pred koncem vodili z 82:76. Od takrat naprej je Jan Novak zadel prosti  met, David Kralj je dosegel štiri točke, zapored, nato je Hasan Rizvić dosegel koš in še prosti met, spet Kralj dve točki, ob zaključku pa je Nejc Martinčič zadel tretjo trojko na tekmi ter ob koncu z zabijanjem, silovit zaključek GGD Šenčur, zaključil Novak. 

Gorenjska gradbena družba Šenčur je tudi tokrat nastopil brez prvih dveh strelcev Dina Murića in Rama Rizvića. Pri domačih, ki so imeli na začetku drugega polčasa 15 točk prednosti (55:40), je igra slonela na navezi Jan Dornik (19 točk), Andrej Stavrov (16 točk) in Dejan Milašinović (14 točk). V vrstah gostov, ki so do najvišje prednosti prišli pri končnem rezultatu 91:83, je Jan Novak zbral 16 točk, Hasan Rizvić in David Kralj pa sta jih dodala po petnajst.

Tudi tokrat je tekmo za GGD Šenčur vodil Domen Malovrh, ki je prvič okusil slast prvoligaške zmage.

 

ECE TRIGLAV : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 83:91 (27:15, 20:21, 19:27, 17:28)

ECE Triglav: Dornik 19, Praljak 9, Ješe 10, Stavrov 16, Milašinović 14, Urbiha 8, Smrekar 7.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 15, Bubnić 9, Novak 16, Rojc 8, Martinčič 9, Kralj 15, Tešić 6, Daneu 4, Strmčnik 9.

CELOTNA STATISTIKA