DOMOV

16.09.2022 | Sedem pripravljalnih tekem Gorenjske gradbene družbe Šenčur

Sedem pripravljalnih tekem Gorenjske gradbene družbe Šenčur

Članska ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur je v pripravljalnem obdobju pred začetkom slovenskega prvenstva, ki se začne čez 14 dni, odigrala osem tekem. Varovanci glavnega trenerja Miljana Pavkovića in njegovega pomočnika Jaka Hladnika so premagali LTH Castings, Zadar, Furnir, Podčetrtek in Polzelo ter po podaljšku izgubili proti Krki in z desetimi točkami razlike proti avstrijskemu podprvaku Gmundnu in slovenskemu prvaku Cedeviti Olimpiji. Je že tako, da se da iz porazov največ naučiti, a je Šenčurjevo strokovno vodstvo marsikaj opazilo tudi po štirih zmagah. Miljan Pavković, nekdaj izjemen organizator igre, je napovedal drugačno igro v prihajajoči sezoni: »Letošnja ekipa je precej mlajša in lahko igra z bistveno več energije. Zelo pomembno je, da je že zdaj v obrambnih akcijah videti več motiva in želje. Obramba bo naša največja prednost, kajti le tako bomo lahko prihajali do hitre napadalne igre in doseganja lažjih košev. Lani smo bili bolj izkušeni, ampak malce počasnejši v obrambi. Vse dosedanje tekme so pokazale, da se z dobro obrambo dviga samozavest v napadu, kar je prepotrebno za to mlado ekipo. Precej prostora še imamo za napredek. Ko smo igrali proti Zadru, Gmundnu in Cedeviti Olimpije, ekipam, ki imajo kakovost in več igralcev v rotaciji, se je videlo, da v kolikor smo nestrpni v napadu, nas nasprotnik hitro kaznuje s protinapadi in lahkimi koši

Škofjeločani so letošnji novinci v prvi slovenski ligi, Polzelani pa tradicionalen nasprotnik v ligi. Furnir iz zagrebškega predela Dubrava je hrvaški prvoligaš, med tem, ko je Zadar eden najbolj prepoznavnih klubov iz regije. Tudi zmaga proti malce spremenjeni ekipi Podčetrtka je dobrodošla, tako kot vsi trije porazi. Proti Krki je odločila končnica, v Avstriji ekipa še ni bila povsem nared za bolj kakovostne tekme, med tem, ko je v Stožicah Cedevita Olimpija naredila prednost v prvem polčasu, ko je marsikdo po svoje podoživljal tekmo proti eni od najboljših ekip ABA lige in evropskega pokala. Že drugi del tekme je pokazal, da se GGD Šenčur lahko meri tudi z dražjimi igralci in bolj kakovostnimi ekipami. Celostno podobo ekipe, v kateri je sedem igralcev z lanske sezone, povratnik David Kralj, ki bo s pravimi treningi začel čez kakšen mesec ter do zdaj trije novinci: Američan Lucas Walford, Srb Matija Novković in nekdanji mladinec Triglava Luka Rudovič. Miljan Pavković je povzel tudi njihov trud in vloge v ekipi: »Vsak igralec potrebuje določen čas, da se privadi na ekipo, na soigralce in na ligo v kateri bomo tekmovali. Novković je bil v ZDA in eno leto v srbski prvi ligi. Žal je imel smolo, saj se je poškodoval na začetku priprav in bil odsoten 14 dni. Pričakujem, da bo vse boljši in boljši. Walford, ki je prav tako igral študentsko ligo v ZDA, je od samega začetka pokazal dobro energijo in željo po razumevanju košarkarske igre. Dobro igra in pričakujem, da bomo z njim imeli prednost. Luka Rudovič je mlad igralec, ki bo igral tudi mladinsko ligo. Ko smo igrali proti Cedeviti Olimpiji je bil naš najboljši strelec. Ima kakovost in je tudi fizično močan. On je zelo dobrodošel in tudi klub je naredil dobro potezo za prihodnost. Pred njim je precej dela in hkrati obveznosti. Luka bo osvežitev.«  

GGD Šenčur bo pred začetkom sezone odigral še eno ali dve tekmi. 23.9. članska ekipa potuje v Zagreb, kjer bo nasprotnik Ciboni. Prva tekma v domačem prvenstvu bo 3. oktobra v gosteh proti ekipi Terme Olimia Podčetrtek.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

25.07.2022 | Matija Novković si je želel igrati v Sloveniji

Matija Novković si je želel igrati v Sloveniji

Kakšen in kje je bil tvoj košarkarski razvoj pred odhodom v ZDA?

Mladinsko sezono sem zaključil v KK Slodes iz Beograda, ki igra košarkarsko ligo Srbije. Po mladinski kategoriji je sledilo vprašanje, kje nadaljevati kariero? Univerzitetna košarka v ZDA me je privlačila že od malih nog in od prvih košarkarskih korakov. Sledila je logična odločitev, da nadaljujem košarkarsko pot v ZDA.

Kaj je presodilo da si odšel najprej na univerzo Utah State Eastern, kasneje pa si nadaljeval na univerzi Texas A&M International? Kakšne izkušnje si prejel v ZDA in če bi se še enkrat odločil za ta korak? 

Istočasno so me sprejeli tudi na univerzi v Santa Barbari, a sem se odločil za Utah, ker je bil tam brazilski trener Vando Becheli, ki je bolj naklonjen evropskemu načinu igranja, to kar tudi meni bolj odgovarja. Še enkrat bi se odločil za študij in igranje košarke v ZDA. Mislim, da so me izkušnje oblikovale kot človeka in košarkarja. Najbolj pomembna stvar, ki sem se je naučil oziroma navadil v ZDA je odnos do dela. Disciplina je temelj do uspeha.

Sezono 2021/22 si igral v srbskem prvoligaši Novem Pazarju, ki je končal na devetem mestu. Novi Pazar je imel le zmago manj kot šesto uvrščena Sloboda iz Užic.

Ja, to je bila sezona kjer smo bili le zmago, lahko rečem le eno žogo, oddaljeni od play offa. In to prav proti Slobodi. Sezono lahko ocenim kot uspešno, sam pa mislim, da je bila moja igra korektna. Vsekakor sem pokazal del tistega česar sem sposoben in zmožen.

Kako je prišlo do stika s GGD Šenčurjem, kjer je trener Miljan Pavković, eden najboljših asistentov v zgodovini lige ABA?

Po koncu sezone v Novem Pazarju je bil moj cilj, da zaigram v Sloveniji. S pomočjo mojega agenta Branka Mirkovića smo stopili v stik z  GGD Šenčurjem. Mislim, da so moje ambicije ustrezale klubskim, prav tako je bil pomemben faktor tudi to, da je v Šenčurju trener Miljan Pavković. Prepričan sem, da z marljivim delom, pod nadzorom Pavkovića, lahko še precej napredujem.

GGD Šenčur je v zadnji sezoni zasedel tretje mesto, kar pomeni, da si e priboril pravico tekmovati v drugi ABA ligi. To tekmovane bo tudi zate najvišji nivo do sedaj. Kakorkoli gledamo, te čaka najtežja sezona z veliko pričakovanj in odgovornosti. Kakšno je tvoje razmišljanje?

Na pričakovanja gledam kot na izziv in priložnost. Verjamem, da sem odlično pripravljen za tekmovanje v drugi ABA ligi. Prepričan sem tudi, da bomo dobro in veliko trenirali, kar nam daje pravico, da pričakujemo dobre rezultate. Vsekakor sem vznemirjen in nestrpno čakam začetek priprav in vse kar nas čaka v prihajajoči sezoni.

07.07.2022 | Strokovni del in več kot polovica ekipe že jasna

Strokovni del in več kot polovica ekipe že jasna

Po odmevnem in zgodovinskem tretjem mestu v državnem prvenstvu, je vodstvo košarkarskega kluba Gorenjske gradbene družbe Šenčur hitro reagiralo in kmalu po zaključku sezone 21/22 že sestavila dobršen del članske ekipe za naslednjo sezono.

Med staro jato bo v klubu ostal košarkar z največ dvojnimi dvojčki v lanski sezoni Dino Murić, ki je odigral le polovico sezone, a mu vseeno po statističnih številkah nihče ni bil kos v slovenskem prvenstvu. Pod obročem ali blizu njega bo Muriću družbo delal kar 217 cm visoki Emir Ahmedović. V klubu ostaja tudi mladi 20 letni Srdjan Tešić (202cm), ki bi v naslednji sezoni še bolj konkretno lahko opozoril nase. V minuli je Tešić zelo dobro odigral igo za prvaka, od te točke dalje, pa velja računati nanj v sezoni 22/23. V klub prihaja ameriški krilni center Lucas Walford (1998/203), ki je lani igral na Irskem, pred tem pa dokončal študij na univerzi St. John's v New Yorku, kjer ga je treniral legendarni NBA ostrostrelec in član sanjskega moštva z olimpijskih iger 1992 v Barceloni, Chris Mullin. Lucas je rekorder univerze po številu blokad in drugi najboljši skakalec vseh časov.

Na zunanjih igralnih mestih bo v GGD Šenčur še naprej igral eden najboljših strelcev za tri točke Nejc Martinčič, ki je v lanski sezoni zadel 69 metov (44,5%). V staro jato se vrača David Kralj, ki je lani igral v Belgiji, a bil sezono 20/21 eden pomembnejših igralcev v Šenčurju. Na mestih visokega branilca ali krila, pa bosta košarkarsko pot nadaljevala tudi Gaber Ožegovič (1998/198) in Alen Malovčič (2002/198).

Še naprej bo glavni trener, prekaljeni, nekdanji organizator igre in eden najboljših asistentov ABA lige, Miljan Pavković, njegov pomočnik pa bo Jaka Hladnik, ki bo vodil tudi kadetsko ekipo GGD Šenčur.

27.05.2022 | Zaključek sezone za obe pionirski ekipi U13 in U15

Zaključek sezone za obe pionirski ekipi U13 in U15

Zunanje temperature že močno spominjajo na prihajajoče poletje, a nekatera košarkarska tekmovanja, kar sicer ni nič nenavadnega, se končujejo konec maja, se zgodi tudi v začetku junija. Med selekcijami Gorenjske gradbene družbe Šenčur je v tem tednu s sezono zaključila pionirska generacija fantov letnika 2008 in mlajših. Skozi sezono se je pripetil kakšen poraz preveč, a je prišla tudi kakšna visoka zmaga, recimo s 40  točkami razlike. Statistika je manj pomembna, a lahko zapišemo, da sta bila najboljša strelca ekipe U13, Sandi Petek in Tilen Kočar.

Po končani sezoni je trener Gal Sekne povedal: »Za nami je še ena zanimiva sezona 2021/2022. Z ekipo U13 smo uspešno zastopali barve našega kluba v 1.SKL U13. Lahko rečem, da se nas je, kar se zdravja tiče, to sezono kar držala smola. Sprva smo imeli težave z Covid-om, nato sem se poškodoval še jaz in bil zato dalj časa odsoten. Ampak to nas ni ustavilo, da ne bi na treningih in tekmah dali vse od sebe. Če potegnem črto, sem lahko s sezono zadovoljen. Kljub vsem oviram in preprekam, smo ostali še bolj povezani in smo postali močnejši kot ekipa. Čestitke fantom

Zmagoslavno pa je sezono zaključila ekipa starejših pionirjev, ki jih je vodil Marko Roner, sicer tudi trener za fizično pripravo članske ekipe.

Generacija fanotv letnika 2006 in mlajših je v državnem prvenstvu od 20. marca zabeležila osem zaporednih zmag in prav tako z zmago, v zadnji tekmi proti Ajdovščini (81:65), veselih in nasmejanih obrazov zazrla prihajajočemu poletju.

Po zadnji tekmi je misli strnil Marko Roner: »V tretjem delu lige nismo izgubili in prav na vsaki tekmi so priložnost dobili vsi igralci. Mislim, da smo kot ekipa lepo napredovali. Menim, da bodo nekateri igralci letnika 2006 nosilci tudi v kadetski kategoriji, drugi mlajši pa so zmožni igrati v prvi ligi prihodnjo sezono

Igralci obeh ekipc (U13 in U15), iskrene čestitke za letošnje delo in predvsem za željo in voljo, ki jo kažete na treningih in tekmah.  


09.05.2022 | Sezona končana, Rogaška boljša v dveh tekmah

Sezona končana, Rogaška boljša v dveh tekmah

Košarkarji Rogaške so prvi polfinalisti lige Nova KBM. Serijo na dve zmagi proti drugo uvrščeni ekipi lige za prvaka GGD Šenčur so rešili že po drugi tekmi. Na domačem parketu so premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur s 87:72.

Rogaška se bo v polfinalu prav tako na dve zmagi pomerila z zmagovalcem dvoboja med Krko in Cedevito Olimpijo. Prvo tekmo v Novem mestu so prepričljivo dobili Ljubljančani.

Slatinčani, ki so nastopili brez Terryja Armstronga, na začetku tekme pa se je poškodoval še Domen Bratož, so do zmage prišli v zadnji četrtini, ki so jo z zbrano in preudarno igro dobili z 29:13. Podobno enako se zgodilo tudi na prvi tekmi v Šenčurju, ko so igralci Rogaške zaostanek sedmih točk, v zadnjih sedmih minutah spremenili v zmago.

 

Na drugi četrtfinalni tekmi sta si ekipi menjavali v vodstvu. Po prvi četrtini je GGD Šenčur vodil za tri (18:21) in po 15 minutah imel celo prednost 11 točk (27:38), ob koncu polčasu je bila prednost gostov pet (35:40). Morda je imel  GGD Šenčur rahlo pobudo, a so domači vztrajali in pred zadnjo četrtino zaostajali le za točko (58:59. Odločilni trenutek je bil v uvodnih minutah zadnje četrtine, ko si je Rogaška v dveh in pol minutah priigrala prednost za 70:61. GGD Šenčur ni več zmogel preobrata. Za končnih 87:72 je bil pri Rogaški najbolj učinkovit Daishon Smith s 24 točkami, Ronald Jackson pa je 16 točkam dodal še 15 skokov. Pri GGD Šenčurju je bil najboljši strelec Jan Rebec z 19 točkami, Dino Murić jih je dodal 17 in še 10 skokov, Nejc Martinčič pa jih je dosegel 14.

2. tekma četrtfinala: Rogaška - GGD Šenčur 87:72

  •   GGD Šenčur je dobil 1. in 2. četrtino ter ob polčasu vodil za pet točk (35:40). Rogaška je dobila 3. četrtino za štiri in zadnjo s kar 29:13.
  •   Tudi na prvi četrtfinalni tekmi v Šenčurju je bila usodna zadnja četrtina (21:31)
  •   Rogaška je v prvih štirih minutah zadnje četrtine zadela 4 trojke
  •   Skok 39/29 ... asistence 21/25 ... blokade 3/4
  •   Prosti meti: Rogaška 16/19, GGD Šenčur 5/7

 

ROGAŠKA (7) : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (2) 87:72 (18:21, 17:19, 23:19, 29:13)  *2:0

Rogaška: Smith 24 (3:3), Močnik 3, Vujačić 18 (5:5), Šikanič 6 (1:2), Zupan 11, Primorac 9 (2:3), Jackson 16 (5:6).

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 6, Ožegovič 2, Rojc 2, Murić 17, R. Rizvić 5, Martinčič 14 (1:2), Tešić 2, Rebec 19 (3:3), Ahmedović 5 (1:2).

CELOTNA STATISTIKA

Sedem pripravljalnih tekem Gorenjske gradbene družbe Šenčur

Članska ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčur je v pripravljalnem obdobju pred začetkom slovenskega prvenstva, ki se začne čez 14 dni, odigrala osem tekem. Varovanci glavnega trenerja Miljana Pavkovića in njegovega pomočnika Jaka Hladnika so premagali LTH Castings, Zadar, Furnir, Podčetrtek in Polzelo ter po podaljšku izgubili proti Krki in z desetimi točkami razlike proti avstrijskemu podprvaku Gmundnu in slovenskemu prvaku Cedeviti Olimpiji. Je že tako, da se da iz porazov največ naučiti, a je Šenčurjevo strokovno vodstvo marsikaj opazilo tudi po štirih zmagah. Miljan Pavković, nekdaj izjemen organizator igre, je napovedal drugačno igro v prihajajoči sezoni: »Letošnja ekipa je precej mlajša in lahko igra z bistveno več energije. Zelo pomembno je, da je že zdaj v obrambnih akcijah videti več motiva in želje. Obramba bo naša največja prednost, kajti le tako bomo lahko prihajali do hitre napadalne igre in doseganja lažjih košev. Lani smo bili bolj izkušeni, ampak malce počasnejši v obrambi. Vse dosedanje tekme so pokazale, da se z dobro obrambo dviga samozavest v napadu, kar je prepotrebno za to mlado ekipo. Precej prostora še imamo za napredek. Ko smo igrali proti Zadru, Gmundnu in Cedeviti Olimpije, ekipam, ki imajo kakovost in več igralcev v rotaciji, se je videlo, da v kolikor smo nestrpni v napadu, nas nasprotnik hitro kaznuje s protinapadi in lahkimi koši

Škofjeločani so letošnji novinci v prvi slovenski ligi, Polzelani pa tradicionalen nasprotnik v ligi. Furnir iz zagrebškega predela Dubrava je hrvaški prvoligaš, med tem, ko je Zadar eden najbolj prepoznavnih klubov iz regije. Tudi zmaga proti malce spremenjeni ekipi Podčetrtka je dobrodošla, tako kot vsi trije porazi. Proti Krki je odločila končnica, v Avstriji ekipa še ni bila povsem nared za bolj kakovostne tekme, med tem, ko je v Stožicah Cedevita Olimpija naredila prednost v prvem polčasu, ko je marsikdo po svoje podoživljal tekmo proti eni od najboljših ekip ABA lige in evropskega pokala. Že drugi del tekme je pokazal, da se GGD Šenčur lahko meri tudi z dražjimi igralci in bolj kakovostnimi ekipami. Celostno podobo ekipe, v kateri je sedem igralcev z lanske sezone, povratnik David Kralj, ki bo s pravimi treningi začel čez kakšen mesec ter do zdaj trije novinci: Američan Lucas Walford, Srb Matija Novković in nekdanji mladinec Triglava Luka Rudovič. Miljan Pavković je povzel tudi njihov trud in vloge v ekipi: »Vsak igralec potrebuje določen čas, da se privadi na ekipo, na soigralce in na ligo v kateri bomo tekmovali. Novković je bil v ZDA in eno leto v srbski prvi ligi. Žal je imel smolo, saj se je poškodoval na začetku priprav in bil odsoten 14 dni. Pričakujem, da bo vse boljši in boljši. Walford, ki je prav tako igral študentsko ligo v ZDA, je od samega začetka pokazal dobro energijo in željo po razumevanju košarkarske igre. Dobro igra in pričakujem, da bomo z njim imeli prednost. Luka Rudovič je mlad igralec, ki bo igral tudi mladinsko ligo. Ko smo igrali proti Cedeviti Olimpiji je bil naš najboljši strelec. Ima kakovost in je tudi fizično močan. On je zelo dobrodošel in tudi klub je naredil dobro potezo za prihodnost. Pred njim je precej dela in hkrati obveznosti. Luka bo osvežitev.«  

GGD Šenčur bo pred začetkom sezone odigral še eno ali dve tekmi. 23.9. članska ekipa potuje v Zagreb, kjer bo nasprotnik Ciboni. Prva tekma v domačem prvenstvu bo 3. oktobra v gosteh proti ekipi Terme Olimia Podčetrtek.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija


Matija Novković si je želel igrati v Sloveniji

Kakšen in kje je bil tvoj košarkarski razvoj pred odhodom v ZDA?

Mladinsko sezono sem zaključil v KK Slodes iz Beograda, ki igra košarkarsko ligo Srbije. Po mladinski kategoriji je sledilo vprašanje, kje nadaljevati kariero? Univerzitetna košarka v ZDA me je privlačila že od malih nog in od prvih košarkarskih korakov. Sledila je logična odločitev, da nadaljujem košarkarsko pot v ZDA.

Kaj je presodilo da si odšel najprej na univerzo Utah State Eastern, kasneje pa si nadaljeval na univerzi Texas A&M International? Kakšne izkušnje si prejel v ZDA in če bi se še enkrat odločil za ta korak? 

Istočasno so me sprejeli tudi na univerzi v Santa Barbari, a sem se odločil za Utah, ker je bil tam brazilski trener Vando Becheli, ki je bolj naklonjen evropskemu načinu igranja, to kar tudi meni bolj odgovarja. Še enkrat bi se odločil za študij in igranje košarke v ZDA. Mislim, da so me izkušnje oblikovale kot človeka in košarkarja. Najbolj pomembna stvar, ki sem se je naučil oziroma navadil v ZDA je odnos do dela. Disciplina je temelj do uspeha.

Sezono 2021/22 si igral v srbskem prvoligaši Novem Pazarju, ki je končal na devetem mestu. Novi Pazar je imel le zmago manj kot šesto uvrščena Sloboda iz Užic.

Ja, to je bila sezona kjer smo bili le zmago, lahko rečem le eno žogo, oddaljeni od play offa. In to prav proti Slobodi. Sezono lahko ocenim kot uspešno, sam pa mislim, da je bila moja igra korektna. Vsekakor sem pokazal del tistega česar sem sposoben in zmožen.

Kako je prišlo do stika s GGD Šenčurjem, kjer je trener Miljan Pavković, eden najboljših asistentov v zgodovini lige ABA?

Po koncu sezone v Novem Pazarju je bil moj cilj, da zaigram v Sloveniji. S pomočjo mojega agenta Branka Mirkovića smo stopili v stik z  GGD Šenčurjem. Mislim, da so moje ambicije ustrezale klubskim, prav tako je bil pomemben faktor tudi to, da je v Šenčurju trener Miljan Pavković. Prepričan sem, da z marljivim delom, pod nadzorom Pavkovića, lahko še precej napredujem.

GGD Šenčur je v zadnji sezoni zasedel tretje mesto, kar pomeni, da si e priboril pravico tekmovati v drugi ABA ligi. To tekmovane bo tudi zate najvišji nivo do sedaj. Kakorkoli gledamo, te čaka najtežja sezona z veliko pričakovanj in odgovornosti. Kakšno je tvoje razmišljanje?

Na pričakovanja gledam kot na izziv in priložnost. Verjamem, da sem odlično pripravljen za tekmovanje v drugi ABA ligi. Prepričan sem tudi, da bomo dobro in veliko trenirali, kar nam daje pravico, da pričakujemo dobre rezultate. Vsekakor sem vznemirjen in nestrpno čakam začetek priprav in vse kar nas čaka v prihajajoči sezoni.


Strokovni del in več kot polovica ekipe že jasna

Po odmevnem in zgodovinskem tretjem mestu v državnem prvenstvu, je vodstvo košarkarskega kluba Gorenjske gradbene družbe Šenčur hitro reagiralo in kmalu po zaključku sezone 21/22 že sestavila dobršen del članske ekipe za naslednjo sezono.

Med staro jato bo v klubu ostal košarkar z največ dvojnimi dvojčki v lanski sezoni Dino Murić, ki je odigral le polovico sezone, a mu vseeno po statističnih številkah nihče ni bil kos v slovenskem prvenstvu. Pod obročem ali blizu njega bo Muriću družbo delal kar 217 cm visoki Emir Ahmedović. V klubu ostaja tudi mladi 20 letni Srdjan Tešić (202cm), ki bi v naslednji sezoni še bolj konkretno lahko opozoril nase. V minuli je Tešić zelo dobro odigral igo za prvaka, od te točke dalje, pa velja računati nanj v sezoni 22/23. V klub prihaja ameriški krilni center Lucas Walford (1998/203), ki je lani igral na Irskem, pred tem pa dokončal študij na univerzi St. John's v New Yorku, kjer ga je treniral legendarni NBA ostrostrelec in član sanjskega moštva z olimpijskih iger 1992 v Barceloni, Chris Mullin. Lucas je rekorder univerze po številu blokad in drugi najboljši skakalec vseh časov.

Na zunanjih igralnih mestih bo v GGD Šenčur še naprej igral eden najboljših strelcev za tri točke Nejc Martinčič, ki je v lanski sezoni zadel 69 metov (44,5%). V staro jato se vrača David Kralj, ki je lani igral v Belgiji, a bil sezono 20/21 eden pomembnejših igralcev v Šenčurju. Na mestih visokega branilca ali krila, pa bosta košarkarsko pot nadaljevala tudi Gaber Ožegovič (1998/198) in Alen Malovčič (2002/198).

Še naprej bo glavni trener, prekaljeni, nekdanji organizator igre in eden najboljših asistentov ABA lige, Miljan Pavković, njegov pomočnik pa bo Jaka Hladnik, ki bo vodil tudi kadetsko ekipo GGD Šenčur.


Zaključek sezone za obe pionirski ekipi U13 in U15

Zunanje temperature že močno spominjajo na prihajajoče poletje, a nekatera košarkarska tekmovanja, kar sicer ni nič nenavadnega, se končujejo konec maja, se zgodi tudi v začetku junija. Med selekcijami Gorenjske gradbene družbe Šenčur je v tem tednu s sezono zaključila pionirska generacija fantov letnika 2008 in mlajših. Skozi sezono se je pripetil kakšen poraz preveč, a je prišla tudi kakšna visoka zmaga, recimo s 40  točkami razlike. Statistika je manj pomembna, a lahko zapišemo, da sta bila najboljša strelca ekipe U13, Sandi Petek in Tilen Kočar.

Po končani sezoni je trener Gal Sekne povedal: »Za nami je še ena zanimiva sezona 2021/2022. Z ekipo U13 smo uspešno zastopali barve našega kluba v 1.SKL U13. Lahko rečem, da se nas je, kar se zdravja tiče, to sezono kar držala smola. Sprva smo imeli težave z Covid-om, nato sem se poškodoval še jaz in bil zato dalj časa odsoten. Ampak to nas ni ustavilo, da ne bi na treningih in tekmah dali vse od sebe. Če potegnem črto, sem lahko s sezono zadovoljen. Kljub vsem oviram in preprekam, smo ostali še bolj povezani in smo postali močnejši kot ekipa. Čestitke fantom

Zmagoslavno pa je sezono zaključila ekipa starejših pionirjev, ki jih je vodil Marko Roner, sicer tudi trener za fizično pripravo članske ekipe.

Generacija fanotv letnika 2006 in mlajših je v državnem prvenstvu od 20. marca zabeležila osem zaporednih zmag in prav tako z zmago, v zadnji tekmi proti Ajdovščini (81:65), veselih in nasmejanih obrazov zazrla prihajajočemu poletju.

Po zadnji tekmi je misli strnil Marko Roner: »V tretjem delu lige nismo izgubili in prav na vsaki tekmi so priložnost dobili vsi igralci. Mislim, da smo kot ekipa lepo napredovali. Menim, da bodo nekateri igralci letnika 2006 nosilci tudi v kadetski kategoriji, drugi mlajši pa so zmožni igrati v prvi ligi prihodnjo sezono

Igralci obeh ekipc (U13 in U15), iskrene čestitke za letošnje delo in predvsem za željo in voljo, ki jo kažete na treningih in tekmah.