DOMOV

17.11.2020 | DOBRA OBRAMBA IN LAHKA ZMAGA NA NAJDALJŠEM GOSTOVANJU

DOBRA OBRAMBA IN LAHKA ZMAGA NA NAJDALJŠEM GOSTOVANJU

Dvoboj sosedov na prvenstveni razpredelnici ni vnaprej kazal zmage izkušenih Gorenjcev, ki so bili v tej sezono poraženi trikrat, košarkarji iz Podčetrtka pa le enkrat. Že ob polčasu je bilo pri zaostanku 20 točk jasno, da zmaga tokrat ne bo ostala v domači dvorani. Gorenjska gradbena družba Šenčur je pustila uvodni koš domačinom, nato pa so v petih minutah dosegli izid 18:2, ki je pravzaprav že odločil tekmo. Šenčurjani so prednost brez težav obdržali, v drugi tretjini pa nato povedli s 45:23, ter tik pred polčasom za 23 točk . V tretji četrtini je prednost Šenčurja narasla celo na 27 točk (36:63, 40:67), zato dvoma o zmagovalci resnično ni bilo več. GGD Šenčur je na tekmi ukradel kar 12 žog, od tega Jan Novak pet. Varovanci trenerja Kosta Subotiča so dosegli šest skokov več in tri asistence ter imeli za osem odstotkov boljši met iz igre.

Strelsko so bili najbolj razpoloženi Dino Murić 18 točk ter Ramo Rizvić in Nejc Martinčič po 16. Slednji je zadel tudi štiri trojke.

V naslednjem krogu se bodo Šenčurjani v domači dvorani, v soboto, 21. novembra v gorenjskem derbiju pomerili s Triglavom.

Konstantin Subotič: »Z najdaljšega gostovanja se vračamo s pomembno zmago. Čestitke vsem igralcem za dober pristop in pravo dozo energije. To je rezultat timskega dela in sodelovanja. Že gledamo naprej.

 

TERME OLIMIA PODČETRTEK : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 70:88 (15:28, 19:27, 17:17, 19:17)

Terme Olimia Podčetrtek: Švigelj 7, Maček 5, Čebular 14, Cerkovnik 13, Atanacković 12, Vasilić 5, Strnad 6, G. Škorjanc 4, Popadić 4.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 11, Novak 9, Murić 18, R. Rizvić 16, Martinčič 16, Kralj 9, Daneu 3, Strmčnik 6.

CELOTNA STATISTIKA

06.11.2020 | DO TRETJE ZMAGE SEZONE V DRUGEM POLČASU

DO TRETJE ZMAGE SEZONE V DRUGEM POLČASU

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so vse tri zmage v 1. SKL dosegli na domačem parketu. Po Kopru Primorski in Rogaški so skalp vzeli še igralcem Zlatoroga, ki so po zmagi v uvodnem krogu zabeležili četrti zaporedni neuspeh. Laščani so bili enakovreden tekmec le en polčas. V nadaljevanju je prišla do izraza razlika v kakovosti in izkušnjah, tako da so imeli domači že po treh četrtinah zmago več ali manj v žepu.

Pri GGD Šenčurju sta izstopala brata Rizvić, ki sta skupaj dosegla skoraj polovico vseh točk. Vsak jih je zbral po 19, od tega Ramo že 17 v prvem polčasu, Hasan, ki je temu dodal še 13 skokov in prišel do indeksa 31, pa deset v drugem. Po trinajst točk sta prispevala David Kralj in Dino Murić. Pri Zlatorogu je dvojnega dvojčka s 14 točkami in prav toliko skoki dosegel Logan Shane Routt.

Konstantin Subotič: »Zmagali smo izjemno pomembno tekmo, kar je bil za nas glavni cilj. Vsak igralec je dal svoj doprinos k skupnemu uspehu in zato čestitke celotni ekipi. Pozitiven rezultat smo dosegli z dobrim odnosom do tekme ter z boljšo koncentracijo v drugem delu igre, ko smo s pravilnimi odločitvami prišli do novih točk. S pravo energijo gremo v nadaljevanje prvenstva, čaka pa nas še veliko dela.

 

V 7. krogu bo GGD Šenčur gostoval v Domžalah (6. novembra), a je tekma zaradi suma na korona virus v ekipi Helios Suns prestavljena.


GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ZLATOROG LAŠKO 87:68 (21:13, 16:21, 24:15, 26:19)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 19, Novak 8, Murić 13, R. Rizvić 19, Martinčič 4, Kralj 13, Daneu 2, Strmčnik 9.

Zlatorog Laško: Benson 10, Jereb 7, Požin 9, Lipovšek 2, Stipaničev 9, Grušovnik 8, Ličen 9, Routt 14.

CELOTNA STATISTIKA

 

27.10.2020 | BREZ DINA MURIĆA PORAZ V ŠENTJURJU

BREZ DINA MURIĆA PORAZ V ŠENTJURJU 

Košarkarji Šentjurja ostajajo neporaženi na domačem parketu, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa se tudi s tretjega gostovanja vrača praznih rok. Oboji so po petih tekmah pri izkupičku 2-3. Čeprav gostje niso niti enkrat vodili, so bili večino drugega dela tik za petami gostiteljem, ki so odločilni pobeg naredili v zadnjih petih minutah. Od rezultata 67:66 so dosegli delni izid 9:0 in slabe tri minute pred koncem povedli s 76:66. Piko na i za neulovljivo vodstvo je postavil prvi strelec tekme Dalibor Đapa s svojo četrto trojko iz šestih poskusov. Skupaj je zbral 17 točk in 9 skokov. Pri Šenčurju, ki je nastopil brez rahlo poškodovanega Dina Murića, je bil najbolje ocenjeni igralec Ramo Rizvić z 12 točkami in 10 podajami, prvi strelec pa je bil Jan Strmčnik (14 točk). 

V naslednjem krogu, 31. oktobra, bo Gorenjska gradbena družba Šenčur gostil Zlatorog.

Konstantin Subotič: »Po zelo slabem začetku igre smo v drugi četrtini z boljšo energijo ujeli ritem in se z agresivnejšo obrambo povsem vrnili v tekmo. Do končnice smo bili izenačeni z nasprotno ekipo, nato pa smo v zadnjih minutah naredili preveč začetniških napak in bili nepotrpežljivi v napadu. To nas je stalo novih točk. V naši igri se je močno poznala tudi odsotnost Dina Murića. Upam, da bo ekipa kmalu popolna, da se bomo lahko pripravljali na prihodnje tekme.

ŠENTJUR : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 82:70 (29:16, 10:22, 18:18, 25:14)

Šentjur: Habat 7, Špan 16, Tabak 6, Đapa 17, Samac 15, Mitrović 5, Ledl 8, Ahmedović 8.

GGD Šenčur: H. Rizvić 12, Bubnić 9, Novak 7, R. Rizvić 12, Martinčič 10, Kralj 6, Strmčnik 14.

CELOTNA STATISTIKA


21.10.2020 | PANDEMIJA - ČLANI LAHKO, OSTALI NE

PANDEMIJA - ČLANI LAHKO, OSTALI NE

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 20. 10. 2020, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. V kolektivnih športnih panogah je tako dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišji kakovostni ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet. To pomeni, da se bosta skladno z odlokom nadaljevali le tekmovanji 1. SKL za člane in 1. SKL za članice. Ostala članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah so do nadaljnjega odložena.

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 20. 10. 2020, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu, torej v četrtek, 22. 10. 2020. Tekme, ki so na sporedu 21. 10. 2020 se odigrajo po razporedu.

Skladno s sprejetim odlokom ni več dovoljeno izvajanje športnih programov v skladu s 46. členom Zakona o športu, ki se nanaša na 1. odstavek 6. člena Zakona o športu. To pomeni, da ni dovoljeno:

 

1.      prostočasna športna vzgoja otrok in mladine;

2.      športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami;

3.      obštudijska športna dejavnost;

4.      športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport;

5.      kakovostni šport;

6.      vrhunski šport;

7.      šport invalidov;

8.      športna rekreacija;

9.      šport starejših.

 

Ne glede na zapis v 1. odstavku 2. člena sprejetega odloka pa je dovoljeno izvajanje procesa športne vadbe, torej izključno treningov, športnikom:

- z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega odstavka 33. člena ZŠpo-1,

- poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

 

Prav tako je v kolektivnih športnih panogah dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet, kar pomeni, da se bosta skladno s tem nadaljevali tekmovanji 1. SKL za člane in 1. SKL za članice. Vse tekme morajo biti odigrane brez prisotnosti gledalcev.

Vsem športnikom, ki sodelujejo v omenjenih tekmovanjih je dovoljen proces športne vadbe. Treningi teh ekip so torej dovoljeni (v skladu s 3. točko 3. člena odloka).

Ostala članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah so do nadaljnjega odložena.

Prilagojen koledar vseh tekmovanj, ki se ne nadaljujejo ter morebitne prilagoditve tekmovalnih sistemov, bodo znane naknadno, po tem, ko bo ponovno znano, da se tekmovanja lahko nadaljujejo. O tem vas bomo pravočasno obvestili, prav tako bo ekipam v skladu s priporočili Strokovnega sveta KZS na voljo dovolj časa za kakovostno pripravo na ponoven začetek tekmovanj.

 

Košarkarska zveza Slovenije

19.10.2020 | TOČKO NA TOČKO PALAČA

TOČKO NA TOČKO PALAČA

Gorenjska gradbena družba Šenčur je s preobratom v drugem polčasu in dramatičnim zaključkom prišla do druge zmage v sezoni, hkrati pa Rogaški zadala prvi poraz v 1. SKL. Gostje iz Rogaške Slatine so imeli v prvem polčasu petnajst točk naskoka, domači pa so do prvega vodstva na tekmi prišli tik pred zaključkom tretje četrtine. Vse do konca sta se ekipi nato izmenjavali v vodstvu. Ko je Ramo Rizvić 39 sekund pred koncem zadel v zadnji sekundi napada za 77:72, je izgledalo, da bosta točki ostali na Gorenjskem, toda GGD Šenčur je Rogaški dal še eno priložnost. Trinajst sekund pred koncem pri vodstvu 78:77 je zapravil napad, podobno kot Slatinčani, ki so po minuti odmora krenili v zadnji poskus.

David Christopher Nichols, ki je dosegel redko videni trojni dvojček v Evropi (10 točk, 11 podaj, 10 skokov), se je zapletel in sploh ni prišel do meta na koš. Dvojni dvojček pri gostih je zbral Miloš Glišić (17 točk, 10 skokov). Prvi strelec tekme je bil David Kralj s 23 točkami, dve točki manj in 16 skokov pa je vknjižil Dino Murić.

V 5. krogu (24. 10.) bo GGD Šenčur gostoval v Šentjurju.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Rogaška je takoj na začetku tekme prevzela pobudo na igrišču, igrala je svojo dobro igro in visoko povedla, česar si nismo želeli. Mi smo vztrajno iskali odgovor in ga našli v dobri obrambi, kar je bilo ključnega pomena. Vsak igralec je dal svoj maksimum in pomemben doprinos k težko prigarani zmagi. Čestitke ekipi za borbenost in pravi športni pristop.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ROGAŠKA 78:77 (16:26, 17:19, 26:16, 19:16)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 2, Novak 11, Murić 21, R. Rizvić 14, Martinčič 3, Kralj 23, Daneu 2, Strmčnik 2.

Rogaška: Vujačić 5, Pelko 13, Nichols 10, Bernard 15, Glišić 17, Zupan 8, Blackshear 9.

CELOTNA STATISTIKA


DOBRA OBRAMBA IN LAHKA ZMAGA NA NAJDALJŠEM GOSTOVANJU

Dvoboj sosedov na prvenstveni razpredelnici ni vnaprej kazal zmage izkušenih Gorenjcev, ki so bili v tej sezono poraženi trikrat, košarkarji iz Podčetrtka pa le enkrat. Že ob polčasu je bilo pri zaostanku 20 točk jasno, da zmaga tokrat ne bo ostala v domači dvorani. Gorenjska gradbena družba Šenčur je pustila uvodni koš domačinom, nato pa so v petih minutah dosegli izid 18:2, ki je pravzaprav že odločil tekmo. Šenčurjani so prednost brez težav obdržali, v drugi tretjini pa nato povedli s 45:23, ter tik pred polčasom za 23 točk . V tretji četrtini je prednost Šenčurja narasla celo na 27 točk (36:63, 40:67), zato dvoma o zmagovalci resnično ni bilo več. GGD Šenčur je na tekmi ukradel kar 12 žog, od tega Jan Novak pet. Varovanci trenerja Kosta Subotiča so dosegli šest skokov več in tri asistence ter imeli za osem odstotkov boljši met iz igre.

Strelsko so bili najbolj razpoloženi Dino Murić 18 točk ter Ramo Rizvić in Nejc Martinčič po 16. Slednji je zadel tudi štiri trojke.

V naslednjem krogu se bodo Šenčurjani v domači dvorani, v soboto, 21. novembra v gorenjskem derbiju pomerili s Triglavom.

Konstantin Subotič: »Z najdaljšega gostovanja se vračamo s pomembno zmago. Čestitke vsem igralcem za dober pristop in pravo dozo energije. To je rezultat timskega dela in sodelovanja. Že gledamo naprej.

 

TERME OLIMIA PODČETRTEK : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 70:88 (15:28, 19:27, 17:17, 19:17)

Terme Olimia Podčetrtek: Švigelj 7, Maček 5, Čebular 14, Cerkovnik 13, Atanacković 12, Vasilić 5, Strnad 6, G. Škorjanc 4, Popadić 4.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 11, Novak 9, Murić 18, R. Rizvić 16, Martinčič 16, Kralj 9, Daneu 3, Strmčnik 6.

CELOTNA STATISTIKA


DO TRETJE ZMAGE SEZONE V DRUGEM POLČASU

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so vse tri zmage v 1. SKL dosegli na domačem parketu. Po Kopru Primorski in Rogaški so skalp vzeli še igralcem Zlatoroga, ki so po zmagi v uvodnem krogu zabeležili četrti zaporedni neuspeh. Laščani so bili enakovreden tekmec le en polčas. V nadaljevanju je prišla do izraza razlika v kakovosti in izkušnjah, tako da so imeli domači že po treh četrtinah zmago več ali manj v žepu.

Pri GGD Šenčurju sta izstopala brata Rizvić, ki sta skupaj dosegla skoraj polovico vseh točk. Vsak jih je zbral po 19, od tega Ramo že 17 v prvem polčasu, Hasan, ki je temu dodal še 13 skokov in prišel do indeksa 31, pa deset v drugem. Po trinajst točk sta prispevala David Kralj in Dino Murić. Pri Zlatorogu je dvojnega dvojčka s 14 točkami in prav toliko skoki dosegel Logan Shane Routt.

Konstantin Subotič: »Zmagali smo izjemno pomembno tekmo, kar je bil za nas glavni cilj. Vsak igralec je dal svoj doprinos k skupnemu uspehu in zato čestitke celotni ekipi. Pozitiven rezultat smo dosegli z dobrim odnosom do tekme ter z boljšo koncentracijo v drugem delu igre, ko smo s pravilnimi odločitvami prišli do novih točk. S pravo energijo gremo v nadaljevanje prvenstva, čaka pa nas še veliko dela.

 

V 7. krogu bo GGD Šenčur gostoval v Domžalah (6. novembra), a je tekma zaradi suma na korona virus v ekipi Helios Suns prestavljena.


GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ZLATOROG LAŠKO 87:68 (21:13, 16:21, 24:15, 26:19)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 19, Novak 8, Murić 13, R. Rizvić 19, Martinčič 4, Kralj 13, Daneu 2, Strmčnik 9.

Zlatorog Laško: Benson 10, Jereb 7, Požin 9, Lipovšek 2, Stipaničev 9, Grušovnik 8, Ličen 9, Routt 14.

CELOTNA STATISTIKA

 


BREZ DINA MURIĆA PORAZ V ŠENTJURJU 

Košarkarji Šentjurja ostajajo neporaženi na domačem parketu, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa se tudi s tretjega gostovanja vrača praznih rok. Oboji so po petih tekmah pri izkupičku 2-3. Čeprav gostje niso niti enkrat vodili, so bili večino drugega dela tik za petami gostiteljem, ki so odločilni pobeg naredili v zadnjih petih minutah. Od rezultata 67:66 so dosegli delni izid 9:0 in slabe tri minute pred koncem povedli s 76:66. Piko na i za neulovljivo vodstvo je postavil prvi strelec tekme Dalibor Đapa s svojo četrto trojko iz šestih poskusov. Skupaj je zbral 17 točk in 9 skokov. Pri Šenčurju, ki je nastopil brez rahlo poškodovanega Dina Murića, je bil najbolje ocenjeni igralec Ramo Rizvić z 12 točkami in 10 podajami, prvi strelec pa je bil Jan Strmčnik (14 točk). 

V naslednjem krogu, 31. oktobra, bo Gorenjska gradbena družba Šenčur gostil Zlatorog.

Konstantin Subotič: »Po zelo slabem začetku igre smo v drugi četrtini z boljšo energijo ujeli ritem in se z agresivnejšo obrambo povsem vrnili v tekmo. Do končnice smo bili izenačeni z nasprotno ekipo, nato pa smo v zadnjih minutah naredili preveč začetniških napak in bili nepotrpežljivi v napadu. To nas je stalo novih točk. V naši igri se je močno poznala tudi odsotnost Dina Murića. Upam, da bo ekipa kmalu popolna, da se bomo lahko pripravljali na prihodnje tekme.

ŠENTJUR : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 82:70 (29:16, 10:22, 18:18, 25:14)

Šentjur: Habat 7, Špan 16, Tabak 6, Đapa 17, Samac 15, Mitrović 5, Ledl 8, Ahmedović 8.

GGD Šenčur: H. Rizvić 12, Bubnić 9, Novak 7, R. Rizvić 12, Martinčič 10, Kralj 6, Strmčnik 14.

CELOTNA STATISTIKAPANDEMIJA - ČLANI LAHKO, OSTALI NE

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 20. 10. 2020, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. V kolektivnih športnih panogah je tako dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišji kakovostni ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet. To pomeni, da se bosta skladno z odlokom nadaljevali le tekmovanji 1. SKL za člane in 1. SKL za članice. Ostala članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah so do nadaljnjega odložena.

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 20. 10. 2020, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu, torej v četrtek, 22. 10. 2020. Tekme, ki so na sporedu 21. 10. 2020 se odigrajo po razporedu.

Skladno s sprejetim odlokom ni več dovoljeno izvajanje športnih programov v skladu s 46. členom Zakona o športu, ki se nanaša na 1. odstavek 6. člena Zakona o športu. To pomeni, da ni dovoljeno:

 

1.      prostočasna športna vzgoja otrok in mladine;

2.      športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami;

3.      obštudijska športna dejavnost;

4.      športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport;

5.      kakovostni šport;

6.      vrhunski šport;

7.      šport invalidov;

8.      športna rekreacija;

9.      šport starejših.

 

Ne glede na zapis v 1. odstavku 2. člena sprejetega odloka pa je dovoljeno izvajanje procesa športne vadbe, torej izključno treningov, športnikom:

- z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega odstavka 33. člena ZŠpo-1,

- poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

 

Prav tako je v kolektivnih športnih panogah dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet, kar pomeni, da se bosta skladno s tem nadaljevali tekmovanji 1. SKL za člane in 1. SKL za članice. Vse tekme morajo biti odigrane brez prisotnosti gledalcev.

Vsem športnikom, ki sodelujejo v omenjenih tekmovanjih je dovoljen proces športne vadbe. Treningi teh ekip so torej dovoljeni (v skladu s 3. točko 3. člena odloka).

Ostala članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah so do nadaljnjega odložena.

Prilagojen koledar vseh tekmovanj, ki se ne nadaljujejo ter morebitne prilagoditve tekmovalnih sistemov, bodo znane naknadno, po tem, ko bo ponovno znano, da se tekmovanja lahko nadaljujejo. O tem vas bomo pravočasno obvestili, prav tako bo ekipam v skladu s priporočili Strokovnega sveta KZS na voljo dovolj časa za kakovostno pripravo na ponoven začetek tekmovanj.

 

Košarkarska zveza Slovenije