DOMOV

27.03.2020 | Košarkarske vaje

Naš trener Marko Roner je za vse košarkarje in košarkarice, pa tudi vse, ki imajo radi košarko pripravil vaje za dobro ogrevanje, obvladovanje žoge ter nekaj vaj za skočnost in eksplozivnost.

Vse kar potrebujete je nekaj malega prostora v domačem okolju, žogo in ljubezen do košarke.

Srečno in pazite nase.

 

Ogrevanje in ball handling

 

Skočnost in eksplozivnost

21.03.2020 | PREDČASNO KONČANA KOŠARKARSKA SEZONA!

PREDČASNO KONČANA KOŠARKARSKA SEZONA!

Pričakovano je KZS sprejela odločitev o predčasnem zaključku letošnje košarkarske sezone za vse kategorije. Na pobudo Združenja košarkarskih klubov je izvršni odbor sprejel odločitev, ki je v času epidemije povsem logična, čeravno, tudi logično, niso vsi z navdušenjem sprejeli odločitev o končnih uvrstitvah.

Predčasen zaključek sezone se še najmanj dotika lige Nova KBM, kjer ne bo nobenih končnih odločitev, a žal prvič od samostojne Slovenije tudi ne bo državnega prvaka. Prav tako nobena od ekip ne bo nazadovala v nižjo, drugo ligo.

Članska ekipa Gorenjska gradbena družba Šenčur je bila na dobri poti, da prek lige za obstanek napreduje v četrtfinale državnega prvenstva, kar bi si glede na dosedanji del sezone tudi zaslužila. Člani so pod vodstvom Konstantina Subotiča odigrali 18 tekem in zabeležili deset zmag. V pokalu Spar so v četrtfinalu z 0:2 klonili proti Cedeviti Olimpiji, a do dvoboja z Ljubljančani nanizali šest zaporednih zmag. S spremenljivo zasedbo, večina tekem so igrali mlajši igralci, so nastopili tudi v mednarodni ligi Alpe Adria Cup, kjer so šestih tekmah zmagali dvakrat. 

Aleš Puhar, športni direktor KK GGD Šenčur: »Nahajamo se v krizi zaradi koronavirusa, delamo pa vsi na tem, da preprečimo širjenje. V ta namen so bili sprejeti takojšnji izredni ukrepi, zato časa za pogovore ni bilo. Vesel sem dejstva, da smo vse tuje igralce pravočasno obvestili in so se lahko vrnili domov, saj krizo vsak lažje preživlja v domačem okolju, z svojimi bližnjimi, za katere je tudi potrebno poskrbeti. Klubi prve lige smo si enotni, da se tekmovanje ne nadaljuje, saj je zdravje vsakega od nas na prvem mestu. Mi smo se popolnoma zaustavili 12.3. in takoj poskrbeli za vrnitev tujih igralcev domov, nadaljevanje zaradi zdravja vseh ni smiselno in ga ne podpiramo. Ostaja pa veliko vprašanj na katere ste nekateri že opozorili: na prvem mestu pogodbene obveznosti, kar je treba rešiti v najkrajšem možnem času, v nadaljevanju pa seveda tudi vprašanje tekmovanj v prihodnje.«

Celotna vsebina dopisa Košarkarske zveze Slovenije:

Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na dopisni seji sprejeli odločitev, da so tekmovanja v vseh ligah in starostnih kategorijah pod okriljem KZS za sezono 2019/2020 s petkom, 20. marcem 2020 uradno zaključena. Vodstvo KZS, tekmovalna komisija in predstavniki združenj košarkarskih klubov vseh lig, so bili v preteklih dneh v dnevnih stikih ter izvršnemu odboru KZS predlagali predlog, ki je glede na trenutne razmere logična odločitev.

''S predstavniki združenj košarkarskih klubov smo v zadnjih dneh opravili več razgovorov in prišli do skupnega zaključka, da s tekmovanji v sezoni 2019/2020 zaključimo. V tako negotovi situaciji druge možnosti nismo videli in tudi klubi so bili pri tem enotni in enakega mnenja.'', je odločitev pojasnil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Tekmovalna sezona 2019/2020, ki je bila prekinjena 12. marca 2020, se v vseh ligah in starostnih kategorijah zaključi s petkom, 20. marcem 2020. Določijo se naslednji vrstni redi ekip:

Liga Nova KBM (1. SKL)

Končni vrstni red ni določen. Tako se ne določi prvaka lige in ekipe, ki izpade iz tekmovanja.

2. SKL

Končni vrstni red se določi po trenutno 20 odigranih kolih. Prvouvrščena ekipa je KK ECE Triglav, ki napreduje v Ligo Nova KBM. Iz 2. SKL izpadeta ekipi KK Parklji – izstop iz tekmovanja in enajstouvrščena ekipa KK Ljubljana.

3. SKL

V ligi za prvaka 3. SKL sta bili odigrani le dve koli od predvidenih osmih. Tako se določi, da se iz 3. SKL v 2. SKL uvrstijo prvaki 1. dela tekmovanja, in sicer Nova Gorica mladi, AKK Branik Maribor in Litija. Iz tekmovanja 3. SKL ne izpade nobena ekipa.

4. SKL

V razigravanju za napredovanje se je do prekinitve odigralo četrtfinale. Določi se, da se iz 4. SKL v 3. SKL uvrstita prvaka 1. dela tekmovanja, in sicer Vrtine Palir Prebold 2014 in Vrhnika.

1. SKL za ženske

Glede na število odigranih kol se določi, da je prvak tekmovanja trenutno prvourščena ekipa ŽKK Cinkarna Celje (zmagovalec 1. dela prvenstva in  tudi po sedmih kolih od predvidenih desetih prvouvrščena ekipa).

Mlajše starostne kategorije

Končni vrstni red v vseh mlajših starostnih kategorijah se določi na osnovi 147. člena Tekmovalnega pravilnika glede na uvrstitve zaključenih delov tekmovanja.

V tekmovalni sezoni 2020/2021 bodo v članski kategoriji sodelovale ekipe, ki bodo izpolnjevale  pogoje za nastop v posameznem rangu tekmovanja: v skladu s sklepom IO KZS so pridobile pravico nastopanja iz naslova tekmovalne uspešnosti, bodo imele podeljeno licenco Komisije za licenciranje in bodo posredovale prijavo v skladu z Razpisom tekmovanja.

14.03.2020 | MLADINCI S PAVKOVIĆEM ZMOREJO ŠE VEČ

MLADINCI S PAVKOVIĆEM ZMOREJO ŠE VEČ

Za mladinsko vrsto U19 GGD Šenčur je sezona končana. Sezona, ki je prinesla uveljavitev kar lepega števila igralcev in sezona, ki velja za prelomnico nekdanjemu izvrstnemu organizatorju igre, skorajda 39-letnemu Miljanu Pavkoviću.

Srbski košarkar in danes trener mladinske vrste Gorenjske gradbene družbe Šenčur je 21 let uspešno igral košarko. Bil je državni prvak Črne  Gore in Češke, večkratni pokalni prvak, leta 2008 pa je s Hemofarmom iz Vršca klonil v finalu lige ABA. Takrat je bilo to obdobje beograjskega Partizana, ki je bil na tronu jadranske druščine kar petkrat zapored. Miljan je bil nedavno izbran v idealno peterko Hemofarma vseh časov. Iznajdljiv in nadstandardno moder organizator igre je pustil močan pečat, tako pri trenerjih in navijačih, kot tudi pri soigralcih, ki so mu med kariero nadeli vzdevek »doktor Pavke«.

Zadnji dve članski sezoni je Pavković igral v Gorenjski gradbeni družbi Šenčur, kjer je v povprečno 20-ih minutah na tekmo dosegal 7,7 točke in 4 podaje, trojke je metal s 37% natančnostjo, proste mete pa zavidljivih 87%. Po koncu sezone 2019/19 se je Miljan odločil, da se bo posvetil trenerski karieri in nadvse priročno se je odločil uvodno sezono odpreti na domačih tleh, v Šenčurju. V osrčju Gorenjske je pustil igralsko sled, le to, namesto na igrišču nadaljuje o njem.

Že v uvodni sezoni je poprijel za dva projekta: v mladinski vrsti je bil glavni, pri članih pa pomaga Konstantinu Subotiču. Miljan Pavković se je ustalil v Kranju, kjer živi z ženo Marijo ter dvema hčerkama, deset letno Mašo in šest letno Minjo.  

Ob vodenju mladinske selekcije GGD Šenčur se je Miljan učil tudi sam, hkrati pa z generacijo letnikov 2002 (izjema le Žan Petric) dokazal, da sta trud in načrtno delo dokazljivo smotrna pri preboju med boljše slovenske ekipe. Mladinci so v letošnji sezoni odigrali 20 prvenstvenih tekem (14 zmag / 6 porazov), hkrati pa tekmovali tudi v kranjski ligi K40, kjer so se uvrstili v finale. Sezona je bila uspešna, pred fanti pa so še kako pomembne kvalifikacije, ki ekipe razvrščajo v posamezne lige za prihodnjo sezono.

Miljan, kako bi ocenili mladinsko sezono?

Moje mnenje je, da je bila sezona zelo uspešna. Od 20-ih tekem smo jih uspeli zmagati 14, z zgolj enim porazom v domači dvorani. Z mladinsko ekipo smo tudi v finalu lige K40. S pomočnikom Galom Seknetom sva uspela igralcem vcepiti zmagovalno miselnost, kar sem želel že od začetka sezone. Velik del procesa je uspel zgraditi že Vlado Velikonja, ki je lani delal v KK GGD Šenčur. Meni je zagotovo olajšal delo.

Leto sicer še ni zaključeno (upamo!?), a vendarle ste tudi vi morali skozi določen proces učenja.

Ob delu z mladimi igralci sem se veliko naučil tudi sam. Dve leti sem igral za člansko ekipo in kar malce težje mi je bilo ponovno se vrniti med mlajše igralce. Moral sem se vrniti v mlajša leta, da bi lahko doumel, kako delati in komunicirati z njimi. Veliko sta mi pri tem pomagala Marko Roner in Gal Sekne.

Kakšen potencial imajo mladinci za prihodnjo sezono, ko bodo ostali praktično vsi igralci, ki so nastopili v minulem mladinskem državnem prvenstvu?

Najprej bi se zahvalil Žanu Petricu (letnik 2001), ki je končal z mladinsko kategorijo ter mu zaželel vse najboljše nadaljevanju kariere. Vsi ostali, ki so letos igrali mladinsko ligo, bodo ostali skupaj. Najbolj pomembno prihaja, in sicer majske kvalifikacije za prihodnjo sezono. Priključili se bodo še najboljši kadeti. Imamo kakovost, ki nam omogoča, da lahko igramo proti vsem najboljšim slovenskim ekipam. Pravzaprav smo to pokazali že letos. Smo edina ekipa, ki je premagala Krko, za katero velja, da je ena najboljših ekip v Sloveniji. V kvalifikacijah ne bo lahko, a imamo dva meseca, da se na to pripravimo.  

Gorenjska gradbena družba Šenčur je v članski kategoriji stabilen prvoligaš, v katerem igra kar nekaj nekdanjih reprezentantov. Je možno, da bi od fantov kdo potrkal na vrata slovenske reprezentance v mlajših selekcijah?

Fantje so resnično napredovali in menim, da je v ekipi kar nekaj igralcev, ki so zanimiv tudi za reprezentanco. Recimo, Vojin Ivković in  Srdjan Tešič sta tujca, ampak sta oba izrazila željo, da bi igrala za Slovenijo. Sezona je bila v znamenju Žana Brankoviča (letnik 2003 / 203 cm). Žan je odlično odigral sezono tako za kadetsko kot tudi za mladinsko ekipo. Poleg vsega je bil tudi v postavi članske ekipe GGD Šenčur. Menim, da ima velik potencial in, da bi se lahko znašel na spisku reprezentance. Jerše, Žnidar, Šučur, Žepič in Klenovšek so prav tako talentirani igralci, ki so na pravi poti, a jih čaka še veliko dela.

 

13.03.2020 | TEKMOVANJA POD OKRILJEM KOŠARKARSKE ZVEZE SLOVENIJE PREKINJENA, ŠPORTNA DVORANA ŠENČUR ZAPRTA!

TEKMOVANJA POD OKRILJEM KOŠARKARSKE ZVEZE SLOVENIJE PREKINJENA, ŠPORTNA DVORANA ŠENČUR ZAPRTA!

Spoštovani.

Na pobudo Zdravstvene komisije Košarkarske zveze Slovenije je Košarkarska zveza Slovenije sprejela odločitev, da se od 12. 3. 2020 do daljnega prekinejo vsa ligaška tekmovanja pod okriljem Zveze. O nadaljevanju tekmovanj bo Tekmovalna komisija KZS obvestila klube in uradne osebe tekem po tem, ko bodo pristojni državni organi ocenili, da obstajajo pogoji za ponovno zbiranje oseb na javnih prireditvah v zaprtih prostorih.

Prav tako sta danes Nacionalni inštitut za javno zdravje ter Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport izdala navodila, da se zaradi razglašene epidemije koronavirusa zaprejo dvorane, s tem pa se začasno prekinjajo vsi treningi pod okriljem košarkarskega kluba Gorenjska gradbena družba. Aktivirala se bo Civilna zaščita Republike Slovenije, ki sicer že zdaj sodeluje, z odredbo ministra za zdravje pa bo svoje naloge lahko izvajala bolj učinkovito. Vlada je sprejela tudi sklep o začasnem zaprtju vrtcev in šol.

Epidemija zaradi koronavirusa je bila v republiki Slovenija razglašena, 12. marca ob 18. uri.

Dragi košarkarji in družinski člani ter deležniki KK GGD Šenčur, spoštujte navodila in pazite nase. O nadaljnjih ukrepih in morebitnih spremembah delovanja KK GGD Šenčur vas bomo sproti obveščali.

Košarkarski pozdrav

Košarkarski klub Gorenjska gradbena družba Šenčur

09.03.2020 | GGD ŠENČUR IZGUBIL, A ZADRŽAL PRVO MESTO

GGD ŠENČUR IZGUBIL, A ZADRŽAL PRVO MESTO 

V derbiju lige Nova KBM za obstanek so gostujoči košarkarji Šentjurja zasluženo prišli do zmage, potem ko so vodili praktično vso tekmo. Gorenjska gradbena družba Šenčur je zabeležil prvi poraz v drugem delu prvenstva, a še vedno drži prvo mesto z dvema zmagama prednosti prav pred Šentjurjem.

Gostje so v osrčje Gorenjske prišli močno motivirani, kar  je pokazala že prva četrtina, ko so zadeli kar sedem trojk in že v uvodnih desetih minutah prišli do dvomestne prednosti (20:32). Po koših Murića in Jurčka je bilo 25:34. Po dve minutnem premoru so domači skušali preprečiti nalet gostov, a so varovanci Aleša Pipana vsakič našli ustrezen odgovor. Ko je Popadić zadel za -7, je s trojko odgovoril Čebašek. Rojc je približal na dostojno razliko, pa je odgovoril Rebec. Po seriji domačih (Zadnik, Pavič in Bubnić) je z minuto odmora nalet prekinil gostujoči trener. Takoj po povratku na igrišče je ponovno trojko zadel Čebašek. Zahvaljujoč prejšnji seriji in prvi trojki Martinčiča je bilo ob polčasu 44:46.

Po daljšem premoru se je zgodba nadaljevala. Neverjetno, ampak resnično sta v začetku tretje četrtine trojki zadela Čebašek in Rebec, GGD Šenčur pa je ponovno lovil neukrotljive goste. Po tretjem delu igre je Šentjur vodil za deset (58:68); nič kaj lahka naloga ni čakala domače košarkarje. Prav neverjetno razpoloženi so bili gostje še naprej. Za domače je trojko zadel Bubnić, že takoj v naslednjem napadu je z enako mero vrnil Rebec. V 33. minut sta domačo barko približala Martinčič in Jurček (68:71), nalet pa je zaustavila minuta odmora. Tekma je bila odprta, še posebej čez minuto in pol, ko je trojko za izenačenje (73:73) zadel Žiga Jurček, košarkar, ki je še lani nosil dres Šentjurja. V zadnjih štirih minutah so gostje uspeli doseči kar 15 točk (2 trojki), medtem ko pri Šenčurju ni bilo košarkarja, ki bi se nadstandardno razigral. Končnih 83:90 je postavil Jakob Čebašek, ki je dosegel 21 točk, prav toliko jih je dal tudi Jan Rebec, ki je pred dvema sezonama nosil dres GGD Šenčur. Pri domačih se je s 17-imi točkami izkazal Žiga Jurček, ponovno pa je, že deseti dvojni dvojček v sezoni dosegel Dino Murić (16 + 11). Pri domačih se je poznala odsotnost centra Veljka Brkića, ki si je poškodoval levi palec na roki.

Naslednjo tekmo in sicer 13. marca bodo košarkarji GGD Šenčur igrali v Laškem proti Zlatorogu.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR – ŠENTJUR 83:90 (25:34, 19:12, 14:22, 25:22) 

statistika

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Točno to, kar smo napovedali, se je tudi zgodilo. Šentjur ima nekaj odličnih posameznikov, ki so povzročili, da je bila za nas težka tekma. Žal smo v prvi četrtini dopustili gostom, da se razigrajo, potem pa smo jih skozi vso tekmo lovili. Želja in energija sta bili v nadaljevanju dobri, a smo naredili kopico napak. Gostje so dosegli neverjetnih 15 trojk, a smo si za poraz krivi sami. Šentjur je zmagal zasluženo. Gostujoči igralci so kaznovali vsako našo napako in bili precej bolj mirni v pomembnih trenutkih tekme. Moramo se kaj naučiti in še bolje pripraviti za naslednje tekme. Upam, da bo zdravstveni karton v redu. Danes smo ostali brez Brkića in to se pozna.«

 

Naš trener Marko Roner je za vse košarkarje in košarkarice, pa tudi vse, ki imajo radi košarko pripravil vaje za dobro ogrevanje, obvladovanje žoge ter nekaj vaj za skočnost in eksplozivnost.

Vse kar potrebujete je nekaj malega prostora v domačem okolju, žogo in ljubezen do košarke.

Srečno in pazite nase.

 

Ogrevanje in ball handling

 

Skočnost in eksplozivnost


PREDČASNO KONČANA KOŠARKARSKA SEZONA!

Pričakovano je KZS sprejela odločitev o predčasnem zaključku letošnje košarkarske sezone za vse kategorije. Na pobudo Združenja košarkarskih klubov je izvršni odbor sprejel odločitev, ki je v času epidemije povsem logična, čeravno, tudi logično, niso vsi z navdušenjem sprejeli odločitev o končnih uvrstitvah.

Predčasen zaključek sezone se še najmanj dotika lige Nova KBM, kjer ne bo nobenih končnih odločitev, a žal prvič od samostojne Slovenije tudi ne bo državnega prvaka. Prav tako nobena od ekip ne bo nazadovala v nižjo, drugo ligo.

Članska ekipa Gorenjska gradbena družba Šenčur je bila na dobri poti, da prek lige za obstanek napreduje v četrtfinale državnega prvenstva, kar bi si glede na dosedanji del sezone tudi zaslužila. Člani so pod vodstvom Konstantina Subotiča odigrali 18 tekem in zabeležili deset zmag. V pokalu Spar so v četrtfinalu z 0:2 klonili proti Cedeviti Olimpiji, a do dvoboja z Ljubljančani nanizali šest zaporednih zmag. S spremenljivo zasedbo, večina tekem so igrali mlajši igralci, so nastopili tudi v mednarodni ligi Alpe Adria Cup, kjer so šestih tekmah zmagali dvakrat. 

Aleš Puhar, športni direktor KK GGD Šenčur: »Nahajamo se v krizi zaradi koronavirusa, delamo pa vsi na tem, da preprečimo širjenje. V ta namen so bili sprejeti takojšnji izredni ukrepi, zato časa za pogovore ni bilo. Vesel sem dejstva, da smo vse tuje igralce pravočasno obvestili in so se lahko vrnili domov, saj krizo vsak lažje preživlja v domačem okolju, z svojimi bližnjimi, za katere je tudi potrebno poskrbeti. Klubi prve lige smo si enotni, da se tekmovanje ne nadaljuje, saj je zdravje vsakega od nas na prvem mestu. Mi smo se popolnoma zaustavili 12.3. in takoj poskrbeli za vrnitev tujih igralcev domov, nadaljevanje zaradi zdravja vseh ni smiselno in ga ne podpiramo. Ostaja pa veliko vprašanj na katere ste nekateri že opozorili: na prvem mestu pogodbene obveznosti, kar je treba rešiti v najkrajšem možnem času, v nadaljevanju pa seveda tudi vprašanje tekmovanj v prihodnje.«

Celotna vsebina dopisa Košarkarske zveze Slovenije:

Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na dopisni seji sprejeli odločitev, da so tekmovanja v vseh ligah in starostnih kategorijah pod okriljem KZS za sezono 2019/2020 s petkom, 20. marcem 2020 uradno zaključena. Vodstvo KZS, tekmovalna komisija in predstavniki združenj košarkarskih klubov vseh lig, so bili v preteklih dneh v dnevnih stikih ter izvršnemu odboru KZS predlagali predlog, ki je glede na trenutne razmere logična odločitev.

''S predstavniki združenj košarkarskih klubov smo v zadnjih dneh opravili več razgovorov in prišli do skupnega zaključka, da s tekmovanji v sezoni 2019/2020 zaključimo. V tako negotovi situaciji druge možnosti nismo videli in tudi klubi so bili pri tem enotni in enakega mnenja.'', je odločitev pojasnil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Tekmovalna sezona 2019/2020, ki je bila prekinjena 12. marca 2020, se v vseh ligah in starostnih kategorijah zaključi s petkom, 20. marcem 2020. Določijo se naslednji vrstni redi ekip:

Liga Nova KBM (1. SKL)

Končni vrstni red ni določen. Tako se ne določi prvaka lige in ekipe, ki izpade iz tekmovanja.

2. SKL

Končni vrstni red se določi po trenutno 20 odigranih kolih. Prvouvrščena ekipa je KK ECE Triglav, ki napreduje v Ligo Nova KBM. Iz 2. SKL izpadeta ekipi KK Parklji – izstop iz tekmovanja in enajstouvrščena ekipa KK Ljubljana.

3. SKL

V ligi za prvaka 3. SKL sta bili odigrani le dve koli od predvidenih osmih. Tako se določi, da se iz 3. SKL v 2. SKL uvrstijo prvaki 1. dela tekmovanja, in sicer Nova Gorica mladi, AKK Branik Maribor in Litija. Iz tekmovanja 3. SKL ne izpade nobena ekipa.

4. SKL

V razigravanju za napredovanje se je do prekinitve odigralo četrtfinale. Določi se, da se iz 4. SKL v 3. SKL uvrstita prvaka 1. dela tekmovanja, in sicer Vrtine Palir Prebold 2014 in Vrhnika.

1. SKL za ženske

Glede na število odigranih kol se določi, da je prvak tekmovanja trenutno prvourščena ekipa ŽKK Cinkarna Celje (zmagovalec 1. dela prvenstva in  tudi po sedmih kolih od predvidenih desetih prvouvrščena ekipa).

Mlajše starostne kategorije

Končni vrstni red v vseh mlajših starostnih kategorijah se določi na osnovi 147. člena Tekmovalnega pravilnika glede na uvrstitve zaključenih delov tekmovanja.

V tekmovalni sezoni 2020/2021 bodo v članski kategoriji sodelovale ekipe, ki bodo izpolnjevale  pogoje za nastop v posameznem rangu tekmovanja: v skladu s sklepom IO KZS so pridobile pravico nastopanja iz naslova tekmovalne uspešnosti, bodo imele podeljeno licenco Komisije za licenciranje in bodo posredovale prijavo v skladu z Razpisom tekmovanja.


MLADINCI S PAVKOVIĆEM ZMOREJO ŠE VEČ

Za mladinsko vrsto U19 GGD Šenčur je sezona končana. Sezona, ki je prinesla uveljavitev kar lepega števila igralcev in sezona, ki velja za prelomnico nekdanjemu izvrstnemu organizatorju igre, skorajda 39-letnemu Miljanu Pavkoviću.

Srbski košarkar in danes trener mladinske vrste Gorenjske gradbene družbe Šenčur je 21 let uspešno igral košarko. Bil je državni prvak Črne  Gore in Češke, večkratni pokalni prvak, leta 2008 pa je s Hemofarmom iz Vršca klonil v finalu lige ABA. Takrat je bilo to obdobje beograjskega Partizana, ki je bil na tronu jadranske druščine kar petkrat zapored. Miljan je bil nedavno izbran v idealno peterko Hemofarma vseh časov. Iznajdljiv in nadstandardno moder organizator igre je pustil močan pečat, tako pri trenerjih in navijačih, kot tudi pri soigralcih, ki so mu med kariero nadeli vzdevek »doktor Pavke«.

Zadnji dve članski sezoni je Pavković igral v Gorenjski gradbeni družbi Šenčur, kjer je v povprečno 20-ih minutah na tekmo dosegal 7,7 točke in 4 podaje, trojke je metal s 37% natančnostjo, proste mete pa zavidljivih 87%. Po koncu sezone 2019/19 se je Miljan odločil, da se bo posvetil trenerski karieri in nadvse priročno se je odločil uvodno sezono odpreti na domačih tleh, v Šenčurju. V osrčju Gorenjske je pustil igralsko sled, le to, namesto na igrišču nadaljuje o njem.

Že v uvodni sezoni je poprijel za dva projekta: v mladinski vrsti je bil glavni, pri članih pa pomaga Konstantinu Subotiču. Miljan Pavković se je ustalil v Kranju, kjer živi z ženo Marijo ter dvema hčerkama, deset letno Mašo in šest letno Minjo.  

Ob vodenju mladinske selekcije GGD Šenčur se je Miljan učil tudi sam, hkrati pa z generacijo letnikov 2002 (izjema le Žan Petric) dokazal, da sta trud in načrtno delo dokazljivo smotrna pri preboju med boljše slovenske ekipe. Mladinci so v letošnji sezoni odigrali 20 prvenstvenih tekem (14 zmag / 6 porazov), hkrati pa tekmovali tudi v kranjski ligi K40, kjer so se uvrstili v finale. Sezona je bila uspešna, pred fanti pa so še kako pomembne kvalifikacije, ki ekipe razvrščajo v posamezne lige za prihodnjo sezono.

Miljan, kako bi ocenili mladinsko sezono?

Moje mnenje je, da je bila sezona zelo uspešna. Od 20-ih tekem smo jih uspeli zmagati 14, z zgolj enim porazom v domači dvorani. Z mladinsko ekipo smo tudi v finalu lige K40. S pomočnikom Galom Seknetom sva uspela igralcem vcepiti zmagovalno miselnost, kar sem želel že od začetka sezone. Velik del procesa je uspel zgraditi že Vlado Velikonja, ki je lani delal v KK GGD Šenčur. Meni je zagotovo olajšal delo.

Leto sicer še ni zaključeno (upamo!?), a vendarle ste tudi vi morali skozi določen proces učenja.

Ob delu z mladimi igralci sem se veliko naučil tudi sam. Dve leti sem igral za člansko ekipo in kar malce težje mi je bilo ponovno se vrniti med mlajše igralce. Moral sem se vrniti v mlajša leta, da bi lahko doumel, kako delati in komunicirati z njimi. Veliko sta mi pri tem pomagala Marko Roner in Gal Sekne.

Kakšen potencial imajo mladinci za prihodnjo sezono, ko bodo ostali praktično vsi igralci, ki so nastopili v minulem mladinskem državnem prvenstvu?

Najprej bi se zahvalil Žanu Petricu (letnik 2001), ki je končal z mladinsko kategorijo ter mu zaželel vse najboljše nadaljevanju kariere. Vsi ostali, ki so letos igrali mladinsko ligo, bodo ostali skupaj. Najbolj pomembno prihaja, in sicer majske kvalifikacije za prihodnjo sezono. Priključili se bodo še najboljši kadeti. Imamo kakovost, ki nam omogoča, da lahko igramo proti vsem najboljšim slovenskim ekipam. Pravzaprav smo to pokazali že letos. Smo edina ekipa, ki je premagala Krko, za katero velja, da je ena najboljših ekip v Sloveniji. V kvalifikacijah ne bo lahko, a imamo dva meseca, da se na to pripravimo.  

Gorenjska gradbena družba Šenčur je v članski kategoriji stabilen prvoligaš, v katerem igra kar nekaj nekdanjih reprezentantov. Je možno, da bi od fantov kdo potrkal na vrata slovenske reprezentance v mlajših selekcijah?

Fantje so resnično napredovali in menim, da je v ekipi kar nekaj igralcev, ki so zanimiv tudi za reprezentanco. Recimo, Vojin Ivković in  Srdjan Tešič sta tujca, ampak sta oba izrazila željo, da bi igrala za Slovenijo. Sezona je bila v znamenju Žana Brankoviča (letnik 2003 / 203 cm). Žan je odlično odigral sezono tako za kadetsko kot tudi za mladinsko ekipo. Poleg vsega je bil tudi v postavi članske ekipe GGD Šenčur. Menim, da ima velik potencial in, da bi se lahko znašel na spisku reprezentance. Jerše, Žnidar, Šučur, Žepič in Klenovšek so prav tako talentirani igralci, ki so na pravi poti, a jih čaka še veliko dela.

 


TEKMOVANJA POD OKRILJEM KOŠARKARSKE ZVEZE SLOVENIJE PREKINJENA, ŠPORTNA DVORANA ŠENČUR ZAPRTA!

Spoštovani.

Na pobudo Zdravstvene komisije Košarkarske zveze Slovenije je Košarkarska zveza Slovenije sprejela odločitev, da se od 12. 3. 2020 do daljnega prekinejo vsa ligaška tekmovanja pod okriljem Zveze. O nadaljevanju tekmovanj bo Tekmovalna komisija KZS obvestila klube in uradne osebe tekem po tem, ko bodo pristojni državni organi ocenili, da obstajajo pogoji za ponovno zbiranje oseb na javnih prireditvah v zaprtih prostorih.

Prav tako sta danes Nacionalni inštitut za javno zdravje ter Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport izdala navodila, da se zaradi razglašene epidemije koronavirusa zaprejo dvorane, s tem pa se začasno prekinjajo vsi treningi pod okriljem košarkarskega kluba Gorenjska gradbena družba. Aktivirala se bo Civilna zaščita Republike Slovenije, ki sicer že zdaj sodeluje, z odredbo ministra za zdravje pa bo svoje naloge lahko izvajala bolj učinkovito. Vlada je sprejela tudi sklep o začasnem zaprtju vrtcev in šol.

Epidemija zaradi koronavirusa je bila v republiki Slovenija razglašena, 12. marca ob 18. uri.

Dragi košarkarji in družinski člani ter deležniki KK GGD Šenčur, spoštujte navodila in pazite nase. O nadaljnjih ukrepih in morebitnih spremembah delovanja KK GGD Šenčur vas bomo sproti obveščali.

Košarkarski pozdrav

Košarkarski klub Gorenjska gradbena družba Šenčur


VSTOPNICE 2019/20

Cena posamezne vstopnice za sezono 2019/20 znaša 5 EUR, cena letne vstopnice znaša 50 EUR, otroci do vključno 15 leta imajo prost vstop!

VPIS OTROK V KOŠARKARSKO ŠOLO ROMANA HORVATA IN URNIK TRENINGOV

KOŠARKARSKA ŠOLA

PRIJAVNICA ZA VPIS OTROK V KOŠARKARSKO ŠOLO ROMANA HORVATA

PRIJAVNICA