DRUGI LETOŠNJI PORAZ PROTI KOPRČANOM

Favorizirani Primorci, vodilna ekipa lige, so v Šenčurju zaigrali okrepljeni še z reprezentantom Maticem Rebcem in že v prvi četrtini potrdili, da jih tudi na Gorenjskem zanima le zmaga. Obenem pa je gostujoči trener Jurica Golemac poudarjal, da Koprčani želijo priložnost dati čim večjemu številu košarkarjev, kar bi lahko bila priložnost, da se gostitelji dokopljejo do osmega para točk.

Najkasneje pri izidu 29:45 je bilo jasno, da bo Sixt Primorska potrdila prvo mesto na lestvici. A gostitelji se niso predali in v 25. minuti je semafor kazal le še -3 (45:48). Gostje enostavno niso našli poti do domačega koša, pri gostiteljih pa so se razigrali Smiljan Pavić, Dino Murić in Ramo Rizvić. Marjan Čakarun, v povprečju najučinkovitejši igralec Kopra, in Mirko Mulalić pa sta nato vendarle poskrbela za vodstvo gostov z desetimi točkami in nekoliko lažje nadaljevanje. A Gorenjci se niso predali in Dino Murić jih je minuto in 24 sekund pred koncem tretje četrtine pripeljal na 54:55.

Sixt Primorska je v zadnjo četrtino vstopila s petimi točkami prednosti (55:60), le ta pa je v 35. minuti znašala že deset (62:72). Dve trojki domačih (Rizvić in Murić) sta dali upanje, a kaj so Primorci čez minuto ponovno vodili zanesljivih 70:78 in minuto pred koncem 72:80. Nejc Martinčič je še zmogel pet zaporednih točk, končni rezultat pa je s prostim metom potrdil Danijel Vujasinovič.

Šenčur za obračun naslednjega kroga 20. januarja odhaja na gostovanje v Šentjur. 

 

ŠENČUR GGD : SIXT PRIMORSKA 77:81 (12:25, 23:20, 20:13, 22:23)

Rizvić 25, Murić 19 (8 skokov), Rebec 11 (7 podaj); Glas in Čakarun po 15, King 12 (11 skokov).

STATISTIKA

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Zaslužena zmaga Primorske. Ves čas smo jim dihali za ovratnik, na koncu pa nam ni uspelo preobrniti poteka srečanja v našo korist. Tekmo smo zelo slabo odprli in to moramo popraviti do naslednje tekme, ki nas čaka že med tednom v Pokalu Helios Alpe Adria."

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

"Čestitam igralcem za zmago. Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj smo skoraj vseh 40 minut kontrolirali srečanje. V drugem polčasu smo padli in tega si ne smemo več privoščiti, če želimo v tej sezoni kaj doseči. Namen je bil čim bolj razporediti minutažo vsem igralcem, kar mislim, da nam je uspelo. "


Vse novice / članki