Drugi poraz v Ligi za prvaka

Ilirijani so iskali svojo prvo zmago v drugem delu tekmovanja, igralci GGD Šenčurja pa svojo tretjo, s katero bi se pridružili vrhu lestvice lige za prvaka. Na koncu so bili uspešnejši Ljubljančani, ki jih bo do konca sezone na mestu glavnega trenerja vodil Stipe Modrić.  

Nutrispoint Ilirija je na uvodnih treh tekmah v skupini za prvaka klonila proti Cedeviti Olimpiji, Helios Suns in Krki, v svojem četrtem obračunu pa je pod vodstvom novega trenerja, sicer dosedanjega pomočnika, Stipeta Modrića, na kolena položila Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Ljubljanska zasedba je v 30. minuti vodila z 72:52, v končnici tekme pa je le malo manjkalo, da bi ostala praznih rok. Šiškarji so od prve do zadnje minute imeli pod rezultatskim nadzorom tekmece z Gorenjske. V končnici uvodne in v začetku druge četrtine so si priigrali prednost 16 točk (42:26), a so v finišu prve polovice tekme močno popustili, kar so gosti izkoristili in se jim po delnem izidu 10:0 močno približali (42:36). V drugi polovici tekme so bili gostitelji korak pred tekmeci, v 30. minuti pa so si priigrali najvišjo prednost na tekmi (72:52). V zadnji četrtini je le malo manjkalo, da bi igralci GGD Šenčurja uprizorili prvovrsten preobrat. Dve minuti pred koncem so se gostiteljem približali na štiri točke (75:79), nato pa so se Šiškarji le prebudili in dosegli prvo zmago v skupini za prvaka. 

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Miha Cerkvenik z 22 točkami, v gostujoči ekipi je Ramo Rizvić 18 točkam dodal še šest skokov in štiri podaje, Dino Murić pa 17 točkam še 11 skokov in tri podaje. 

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo v prihodnjem krogu v soboto, 2. aprila gostil Helios Suns, 

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Ekipa Ilirije je bila precej boljša, saj je od začetka tekme imela precej več energije. Mi smo imeli preveč izgubljenih žog in slabo smo branili pick igro. V zadnji četrtini smo igrali dobro, prišli na štiri točke zaostanka, a se pri tem lovljenju očitno preveč utrudili, kar se je poznalo v samem zaključku tekme.«

NUTRISPOINT ILIRIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 88:75 (31:18, 13:18, 28:16, 16:23)

Nutrispoint Ilirija: Cerkvenik 22 (6:7), Kraljević 4, Pelko 7 (2:2), Pajić 12, Milašinović 16, Jurkovič 15 (2:3), Bačvič 8 (0:1), Kureš 2, Vončina 2 (2:2).

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 2, Rojc 6, Murić 17 (3:5), R. Rizvić 18 (2:2), Tešić 11 (2:2), Martinčič 9, Ahmedović 6, Rebec 6.

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki