Državni prvaki premočni za Šenčur

V tekmi 3. kroga  Lige Nova KBM so aktualni prvaki Helios Sunsi gostovali v Šenčurju in po odlični zadnji četrtini visoko zmagali s 84:58.

Državni prvaki so v Šenčur prišli po dveh uvodnih zmagah letošnjega državnega prvenstva, domačini so po domačem porazu s Hopsi v prejšnjem kolu v gosteh premagali Portorož. Šenčurjani so tudi v drugi domači tekmi ostali praznih rok, vendar so bili tri četrtine tekme povsem enakovredni tekmec Domžalčanom, ki so njihov odpor strli v zadnji četrtini. Za varovance trenerja Ernesta Novaka se je tekma začela obetavno, saj so po zaslugi dobre igre v obrambi, v napadu pa so svoje naredili Nikola Stanojevič, Smiljan Pavič in Marko Pajič, vodili po 1. četrtini (18:12). Helios je domačine sicer ujel, a je bilo še pred zadnjo četrtino 45:51. V zadnjem delu tekme  so Domžalčani priredili pravo ofenzivo proti Šenčurjevem košu in z delnim izidom 13:2 rešili vprašanje zmagovalca. Gostje so prevladovali v skoku (30:40), imeli 12 podaj več in prav tako dosegli pet trojk več od domačih košarkarjev. 

Pri domačih je bil najboljši strelec Stanojević s 14 točkami (9 skokov), po devet sta jih dosegla Collins in Karavdžič, pri gostih pa so po 12 točk dosegli Cory Remekun, Brandyn Curry, Jure Močnik (4 trojke) in Simo Atanacković.

V četrtem krogu bodo košarkarji Helios Suns v soboto, 29. oktobra, gostili Union Olimpijo, Šenčur GGD pa bo v sredo, 2. novembra, igral v gosteh v Laškem pri Zlatorogu.

ŠENČUR GGD : HELIOS SUNS 58:84 (18:12, 13:22, 14:17, 13:33)

Stanojević 14 (9 skokov), Karavdić in Deray po 9; Močnik, Curry, Remekun (6 skokov) in Atanacković (6 skokov, 6 podaj) po 12. 

Statistika tekme

Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Mislim, da smo 30 minut igrali enakovredno in da je razlika ob koncu tekme previsoka glede na razmere na igrišču. Dejstvo pa je, da smo mi sami dopustili, da je do tega prišlo. Jasno nam mora biti, da se tekma igra 40 minut. Delovati moramo kot ekipa, in to v tem trenutku nismo."

Jakša Vulić, trener Heliosa Suns:

"Na začetku tekme smo potrebovali precej časa, da smo našli ritem, ki bi ga morali imeti že od prve minute, zaradi česar smo imeli v prvi četrtini veliko težav. Kasneje je prišla do izraza kakovost naše ekipe, ki je vodila do zaslužene zmage. Končni rezultat sicer ni pravi pokazatelj stanja na terenu, a v vsakem primeru čestitke košarkarjem za pomemben uspeh na prvem gostovanju te sezone Lige Nova KBM."

 

Vse novice / članki