GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA DO TRETJE ZMAGE

Podčetrtani so še četrtič gostovali v slovenskem prvenstvu in kljub prejšnjim porazom pokazali dostojno igro, ki je zadostovala za izenačeno borbo vse do 18 minute. Pred koncem prvega polčasa se je razigral Dražen Bubnić, ki je nanizal sedem zaporednih točk za prvo otipljivejšo prednost Gorenjske gradbene družbe Šenčur (40:34). Razlika v korist domačih je narasla ob koncu tretje četrtine, ko so zadeli Rotar (trojka), Murić, Novak in Brkić (62:49). Zadnji del so Šenčurjevi košarkarji držali dvomestno prednost, največja je bila v 35. minutu (74:55), le da jih je v zadnjih minutah razorožil mladi Domen Gorenc, ki je v štirih minutah dosegel deset točk. Gostje so tako prišli do vzdržnega poraza (80:73).

Dražen Bubnić je bil s 15 točkami prvi strelec GGD Šenčurja, 14 točk in 11 skokov je zbral Dino Murić, zelo dobro pa je odigral tudi Jan Novak (11 točk/index 17), ki bo v Šenčurju igral dve sezoni. Ob prihodu enega najboljših obrambnih igralcev v slovenskem prvenstvu, pa je klub zapustil Hasan Rizvić, ki je s klubom imel t.i. odprto pogodbo. Nekdanji slovenski reprezentant bo kariero nadaljeval v drugi turški ligi pri ekipi Bornova iz obmorskega mesta Izmir. Hasan je že zaigral za novo ekipo in ob zmagi proti moštvu Merkezefendi (80:72) v 32-ih minutah dosegel 15 točk in 14 skokov.

GGD Šenčur bo v 6. krogu gostoval v Kopru pri državnemu prvaku Primorski. Tekma bo v sredo, 6. novembra ob 18.uri v dvorani Bonifika.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK 80:73 (16:17, 24:17, 22:15, 18:24)

GGD Šenčur: Bubnić 15, Novak 11, Rojc 6, Murić 14, Popadić 4, Rotar 5, Brkić 9, Martinčič 3, Pavić 5, Zadnik 8 .

Terme Olimia Podčetrtek: Kosič 15, Strnad 10, Gorenc 10, Švigelj 4, Thomas 12, Cerkovnik 10, Gabrovšek 10, Stergar 2.

CELOTNA STATISTIKA

Izjavi trenerjev:

Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:

"Uvod v tekmo bi lahko bil boljši. V drugi in tretji četrtini je bila naša obramba bolj agresivna in dobili smo samozavest v napadu, čeprav je ponovno šepal met z razdalje. Zadnjih pet minut so se gostje razigrali in krepko zmanjšali razliko. Zmaga je zelo pomembna, a morda je še bolj pomembno sporočilo, da se tekma igra do konca."

Davor Brečko, trener Terme Olimia Podčetrtka:

"Kljub porazu smo zadovoljni. To je naše četrto gostovanje in menim, da smo naredili korak naprej. Šenčur ima izjemno ekipo desetih oziroma dvanajstih igralcev. Dobro smo se upirali, a se nam je pripetilo slabih 90 sekund ob koncu polčasa. Ko je Šenčur povedel, smo dali glave dol in prednost je bilo kasneje težko nadoknaditi."

Vse novice / članki