GGD ŠENČUR IZGUBIL, A ZADRŽAL PRVO MESTO 

V derbiju lige Nova KBM za obstanek so gostujoči košarkarji Šentjurja zasluženo prišli do zmage, potem ko so vodili praktično vso tekmo. Gorenjska gradbena družba Šenčur je zabeležil prvi poraz v drugem delu prvenstva, a še vedno drži prvo mesto z dvema zmagama prednosti prav pred Šentjurjem.

Gostje so v osrčje Gorenjske prišli močno motivirani, kar  je pokazala že prva četrtina, ko so zadeli kar sedem trojk in že v uvodnih desetih minutah prišli do dvomestne prednosti (20:32). Po koših Murića in Jurčka je bilo 25:34. Po dve minutnem premoru so domači skušali preprečiti nalet gostov, a so varovanci Aleša Pipana vsakič našli ustrezen odgovor. Ko je Popadić zadel za -7, je s trojko odgovoril Čebašek. Rojc je približal na dostojno razliko, pa je odgovoril Rebec. Po seriji domačih (Zadnik, Pavič in Bubnić) je z minuto odmora nalet prekinil gostujoči trener. Takoj po povratku na igrišče je ponovno trojko zadel Čebašek. Zahvaljujoč prejšnji seriji in prvi trojki Martinčiča je bilo ob polčasu 44:46.

Po daljšem premoru se je zgodba nadaljevala. Neverjetno, ampak resnično sta v začetku tretje četrtine trojki zadela Čebašek in Rebec, GGD Šenčur pa je ponovno lovil neukrotljive goste. Po tretjem delu igre je Šentjur vodil za deset (58:68); nič kaj lahka naloga ni čakala domače košarkarje. Prav neverjetno razpoloženi so bili gostje še naprej. Za domače je trojko zadel Bubnić, že takoj v naslednjem napadu je z enako mero vrnil Rebec. V 33. minut sta domačo barko približala Martinčič in Jurček (68:71), nalet pa je zaustavila minuta odmora. Tekma je bila odprta, še posebej čez minuto in pol, ko je trojko za izenačenje (73:73) zadel Žiga Jurček, košarkar, ki je še lani nosil dres Šentjurja. V zadnjih štirih minutah so gostje uspeli doseči kar 15 točk (2 trojki), medtem ko pri Šenčurju ni bilo košarkarja, ki bi se nadstandardno razigral. Končnih 83:90 je postavil Jakob Čebašek, ki je dosegel 21 točk, prav toliko jih je dal tudi Jan Rebec, ki je pred dvema sezonama nosil dres GGD Šenčur. Pri domačih se je s 17-imi točkami izkazal Žiga Jurček, ponovno pa je, že deseti dvojni dvojček v sezoni dosegel Dino Murić (16 + 11). Pri domačih se je poznala odsotnost centra Veljka Brkića, ki si je poškodoval levi palec na roki.

Naslednjo tekmo in sicer 13. marca bodo košarkarji GGD Šenčur igrali v Laškem proti Zlatorogu.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR – ŠENTJUR 83:90 (25:34, 19:12, 14:22, 25:22) 

statistika

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Točno to, kar smo napovedali, se je tudi zgodilo. Šentjur ima nekaj odličnih posameznikov, ki so povzročili, da je bila za nas težka tekma. Žal smo v prvi četrtini dopustili gostom, da se razigrajo, potem pa smo jih skozi vso tekmo lovili. Želja in energija sta bili v nadaljevanju dobri, a smo naredili kopico napak. Gostje so dosegli neverjetnih 15 trojk, a smo si za poraz krivi sami. Šentjur je zmagal zasluženo. Gostujoči igralci so kaznovali vsako našo napako in bili precej bolj mirni v pomembnih trenutkih tekme. Moramo se kaj naučiti in še bolje pripraviti za naslednje tekme. Upam, da bo zdravstveni karton v redu. Danes smo ostali brez Brkića in to se pozna.«

 

Vse novice / članki