GGD ŠENČUR V LIGO ZA OBSTANEK, DINO MURIĆ MVP

V odločilni tekmi, ki je odločala o potniku v ligo za prvaka, so domači Hopsi v zadnjih treh minutah strli odpor Šenčurjanov, ki se bodo prvenstvo nadaljevali v ligi za obstanek.

Gorenjska gradbena družba Šenčur je dobro igrala v dosedanjem delu prvenstva, kjer je nanizala devet zmag in šest porazov, a so se tekme zadnjih krogov končale v prid Hopsov, ki so prav v zadnji bitki rednega dela dobili še eno priložnost za uvrstitev v ligo za prvakov. Nedvomno je bila usoda obeh tekmecev odločena na igrišču, kjer so večino dvoboja vodili Šenčurjani, a kaj ko jim v zadnjih minutah ni uspelo ohromiti naleta domačih igralcev. GGD Šenčur je po prvi četrtini vodil s sedmimi točkami prednosti (19:26). Kmalu zatem je bilo že 19:32, a so Hopsi uspeli priti bliže. Rezultat polčasa (29:38) sta postavila Rotar za goste in Vašl za domače. V drugem polčasu je GGD Šenčur držal Hopse na varni razdalji. Da je bilo dihanje lažje je poskrbel Dino Murić, ki je zadel trojko za 46:54. Zadnjih deset minut je bilo pričakovati popoln napad Hopsov, ki ga je Šenčur začutil v uvodnih minutah. Tekma se je v korist domačih nagnila štiri minute pred koncem, ko je najprej trojko zadel Čebular (60:59), 90 sekund kasneje pa je dve zapored zadel še Fowler. Občutna boljša osredotočenost je bila na strani Hopsov, ki pa resnejšega odgovora v zadnjih dveh minutah niso dobili, saj se je Šenčurjeva zdesetkanost poznala prav v izdihljajih tekme. Pri GGD Šenčurju je manjkal Nejc Martinčič, praktično iz postelje pa sta na tekmo prišla tako Rojc kot tudi Brkić. Najbolj razpoložen je bil kot običajno Dino Murić, ki je 20-im točkam dodal še deset skokov, izsilil pa je tudi 11 osebnih napak, kar je že njegov drugi trojni dvojček in kar osmi dvojni. Dino je tudi najbolje ocenjeni igralec rednega dela 1. slovenske košarkarske lige. 

Naslednja tekma GGD Šenčur bo v torek, 11. februarja, ko v četrtfinalu pokala Spar na Gorenjsko prihaja Cedevita Olimpija. Tekma bo ob 19. uri.

HOPSI POLZELA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 71:66 (19:26, 10:12, 17:16, 25:12)

Hopsi Polzela: Collins 12, Morina 8, Čebular 10, Vašl 2, Fowler 17, Atanacković 18, Vasilić 2.

GGD Šenčur: Novak 7, Rojc 4, Murić 20, Popadić 11, Rotar 2, Brkić 4, Pavić 7, Jurček 10, Zadnik 1.

Statistika
 

Vse novice / članki