ŠENČUR V NOVO SEZONO PRECEJ SPREMENJEN

Po dolgoletnem predsednikovanju Janka Sekneta, je na čelo edinega gorenjskega prvoligaša vstopil star košarkarski znanec, ki pa neposredno v košarkarske dejavnosti ni bil vpleten, saj ne vidno očem. Nov predsednik Gorenjske gradbene družbe Šenčur je postal 47-letni Miha Kravanja, sicer izvršni direktor podjetja Klemen transport iz Mengša. Kravanja je bil 15 let aktiven košarkar, večinoma pri kranjskem Triglavu, leto in pol tudi pri Smelt Olimpiji. Po končanem aktivnem igranju je bil pomočnik trenerja pri Predragu Miloviču in Lojzetu Milosavljeviču, zdaj njegovo košarkarsko pot nadaljujeta sinova, 17-letni René in 15-letni Vall, ki je član Šenčurjeve kadetske ekipe. Kravanjo sta k sodelovanju pritegnila direktor GGD Šenčur Aleš Puhar in vodja košarkarske šole Roman Horvat, odločila je zaljubljenost v košarko. Novopečeni predsednik ima več želja, hkrati pa se zaveda, da z njegovim vstopom v elitno košarkarsko druščino mnogi pričakujejo korake, ki bodo usmerjeni le navzgor: »Rad bi vnesel sveže ideje in pomagal pri klubskem napredovanju v smislu organizacije in tudi pri rezultatskih ambicijah. Košarko poznam, zato bo sodelovanje v prvi ligi pravi izziv. Želim pomagati upravnemu odboru kluba pri zagotavljanju vsega potrebnega, da bi bili uspehi še boljši kot do sedaj. Želim si čvrstejšega sodelovanja s slovenskimi prvoligaškimi klubi in večjega povezovanja klubov Gorenjske regije. Dolgoročno bom stremel k dobremu razvoju mladinskega pogona v Šenčurju in to z domačimi igralci, ki jih na Gorenjskem ni malo

Prav tako v Šenčurju niso spali v zadnjih tednih, ko je članska ekipa odlična igrala na dveh mednarodnih turnirjih. V Italiji so varovanci Koste Subotiča odlično igrali proti italijanskima prvoligaškima ekipama. S Trstom so klonili v izenačeni končnici, v boju za 3. mesto pa premagali rimskega velikana Virtus Romo. Že nekaj dni kasneje je Šenčur zmagal na turnirju v hrvaškem Zaboku, kjer je v finalu s 86:76 premagal KK Podčetrtek, novopečena slovenskega prvoligaša.

Letošnji spisek članske ekipe že napoveduje Kravanjino tezo o spoštljivem odnosu do slovenskih igralcev, saj bodo v Šenčurju od tujcev le krilni center Veljko Brkić, mladi, še ne uveljavljen, a sila perspektiven Vojin Ivković in eden najboljših strelcev pod slovenskimi koši Marko Popadić. Pod košem bodo kraljevale izkušnje Smiljana Paviča, Dina Muriča in Dražena Bubniča, med tem ko sta zunanje vrste okrepila Žiga Jurček in Matej Rojc. Ob njima bodo igrali še: Uroš Zadnik, Nejc Martinčič, Željko Markovič, Tjaž Rotar in Andraž Rogelja.

Žiga Jurček (1998, 195 cm) je otrok Olimpije, lani pa je igral v Šentjurju kjer je dosegal 6,4 točke na tekmo.

Matej Rojc (1993, 198 cm) je otrok Krke, zadnji dve leti pa je preživel v Domžalah in v Laškem. Pri Zlatorogu je bil eden ključnih igralcev saj je v 32-ih minutah dosegal 10,5 točke.

 

KK GGD ŠENČUR

GB

Vse novice / članki