GGD ŠENČUR ZADAL KRKI PRVI PORAZ V SEZONI

Reprezentančni premor je resda Krki onemogočil temeljitejšo trening in pripravo na tekmo v Šenčurju, a je navidezna, lahko jo imenujemo papirnata prednost dolenjskih košarkarjev na tekmi v Šenčurju trajal le nekaj uvodnih minut. Ekipa, ki je v ABA prvi ligi na desetem mestu, je v začetku tekme zadela tri zaporedne trojke (Barič, Škifić in Rebec), nekaj kasneje je za tri zadel še Stipčević. Domači trener Konstantin Subotič je zahteval minuto odmora, po kateri je Gorenjska gradbena družba Šenčur naredil delni izid 6:0 in s prednostjo dveh točk (18:16) zaključil prvo četrtino.

V drugi četrtini nobena ekipa ni uspela priti do občutnejše prednosti, kot zanimivost dodamo, da je edini dve točki na tekmi dosegel Adin Vrabac, sicer reprezentant Bosne in Hercegovine, reprezentance, ki si je na minulem mehurčku izborila pot na Eurobasket 2022, podobno hitro in učinkovito kot slovenska. Del zaslug za slovenski reprezentančni uspeh pa si lahko pripišejo tudi člani Krke, Luka Lapornik, Jan Kosi in Miha Škedelj, ki so v Šenčurju skupaj zmogli le 13 točk.

Ob polčasu je bilo izenačeno na 31, potem pa je v strelski ritem padel David Kralj, ki je zadel trojko, minuto kasneje še eno, pa čeprav je bila nad njim storjena osebna napaka. Kralj je zadel še dodatni prosti met. Ko je David zadel še tretjo trojko, Novak pa po napaki Vrabca položil žogo v koš, je GGD Šenčur povedel za 11. Krka je poskušala s trojkami in bila delno uspešna (Camphor in Škifić), a je Jure Daneu malce umiril goste s prostima metoma (skupaj 4/4). Svoje sta dodala še Ramo Rizvić (trojka od table) in Dino Murić, domači pa so v zadnjo četrtino vstopili z osmimi točkami prednosti (57:49).

Zadnji del je silovito z dvema trojkama začel Nejc Martinčič. Krka je želela odgovoriti po minuti odmora, a sta ponovno v ospredje stopila Ramo Rizvić in Murić. Dobri dve minuti pred koncem je Šenčur vodil že za 18 (73:55). 

Naveza Ramo Rizvić (19 točk), Dino Murić (14 točk + 12 skokov) in David Kralj (12 točk) je skupaj dosegla skoraj dve tretjini domačih točk, medtem ko sta pri Krki iz sivega povprečja izstopala le Jure Škifič (16 točk) in Roderick Rodney Camphor (12).

GGD Šenčur bo naslednji teden igral dve tekmi, 9. decembra v Kopru, tri dni kasneje pa zaostalo tekmo z ECE Triglavom.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Za nami je zelo težka tekma. Dobra obramba in velika želja po zmagi sta bila odgovor na začetno vodstvo nasprotnika. Na koncu smo zasluženo dosegli dve pomembni točki. Čestitke ekipi za pravi odnos na igrišču vseh 40 minut.

Ramo Rizvić: »To je velika zmaga za našo ekipo. Vedeli smo, da je Krka odlično moštvo in dobro smo se pripravili nanj. Uspešno smo ustavili nekaj najbolj nevarnih košarkarjev Krke. Vso tekmo smo imeli dobro energijo in se borili, kar nam je prineslo zmago. To je bila naša, ekipna zmaga. Gremo od tekme do tekme in upam, da se uvrstimo v ligo za prvaka.«

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : KRKA 73:60 (18:16, 13:15, 26:18, 16:11)

(H. Rizvić 5, Novak 8, Murić 14, R. Rizvić 19, Martinčič 9, Kralj 12, Tešić 2, Daneu 4; Camphor 12, Stipčević 9,…

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki