GGD ŠENČUR ZGREŠIL MET ZA ZMAGO

Košarkarji Helios Suns so tretji polfinalisti lige Nova KBM. Potem ko sta Cedevita Olimpija in Rogaška v dveh tekmah opravili nalogi proti Hopsom Polzeli oziroma Termam Olimia, so Domžalčani v odločilni tretji tekmi izkoristili prednost domače dvorane in v tesni končnici premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur z 68:66. Helios Suns se bo v polfinalu, ki se prav tako igra na dve zmagi, pomeril z Ljubljančani. Helios Suns je do zmage prišel po preobratu v drugem polčasu. S precej boljšo obrambo kot v prvem delu je z delnim izidom 20:5 nadoknadil trinajst točk zaostanka iz 24. minute (47:34). Kljub dejstvu, da so Gorenjci v slabih devetih minutah dosegli le pet točk, so imeli v nervozni končnici priložnost za zmago. Devetdeset sekund pred koncem tekme je bil izid izenačen na 64:64. Urban Oman je zadel trojko za vodstvo domačih, na drugi strani je znižal Srdjan Tešić, mladi Tibor Mirtič pa je zadel le enega od dveh prostih metov. Gorenjska gradbena družba Šenčur je krenil v zadnji napad, Jan Novak je poskusil z metom za tri točke, vendar žoga ni šla skozi mrežico, Ob zvoku sirene je poskušal tudi David Kralj, a je bil njegov met nekoliko prepozen.

Pri domačih sta skoraj dve tretjini vseh točk dosegla Tadej Ferme (21 točk, trojke 5:8) ter Urban Oman (20 točk, met iz igre 7:8). V vrstah gostov je Jan Novak prispeval 16 točk (8 podaj, 5 skokov), trinajst pa Hasan Rizvić.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Bili smo zelo blizu, a nagrade za super sezono žal nismo dobili. To je šport. Odločitev je padla v sami končnici, ena žoga je bila dovolj za zmago Heliosa, za kar jim športno čestitamo. Serija treh tekem je bila zanimiva in z malo športne sreče bi lahko bilo drugače. Poznala se je odsotnost naših pomembnih igralcev, a ekipa je zbrala vse moči in dokazala, da se s pravim pristopom da narediti veliko. Zahvaljujem se vsem igralcem za odličen odnos in borbo do zadnjega. Že dolgo nisem treniral take skupine pravih športnikov, ki so za barve kluba vsakič znova dajali svoj maksimum, ne glede na vse objektivne težave. Zahvala gre tudi Domnu, Marku in Luki za dobro energijo in vložen trud.

Jan Novak: »Čestital bi rad celotni ekipi za borbo do zadnje sekunde. Na koncu nam je za uvrstitev v polfinale zmanjkalo malo športne sreče. Skozi celotno sezono smo imeli veliko vzponov in padcev, poškodbe nekaterih pomembnih igralcev pa so se poznale pri zmanjšani rotaciji. Prepričan sem, da bi z njihovo pomočjo zmagali še kakšno tekmo več in uresničili naš cilj - igranje v polfinalu. Ekipi Heliosa želim uspešno nadaljevanje sezone.«

HELIOS SUNS (4) : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) 68:66 (15:22, 15:16, 18:14, 20:14)

Helios Suns: Ferme 21, Mirtić 1, Bratec 4, Oman 20, Sekulović 4, Lorbek 7, Mahkovic 9, Keely 2.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rizvić 13, Bubnić 6, Novak 16, Rojc 9, Kralj 6, Tešić 10, Strmčnik 6.

STATISTIKA

Vse novice / članki