GLADKA DOMAČA ZMAGA PROTI ROGAŠKI

Precej nenavaden termin, a v letošnji sezoni bo to kar stalnica, ob sobotah ob 13. uri, je bistveno več težav povzročil gostom iz Rogaške Slatine. Gorenjska gradbena družba je po prvi četrtini vodil za tri točke, največje delo pa so domači košarkarji opravili že pred polčasom. Drugo četrtino je GGD Šenčur dobil s 24:11 in vprašanje je ostalo le, če bo Rogaška našla ustrezen odgovor. Po petih minutah nadaljevanja je bilo že 20 točk razlike (53:33), po koncu tretje četrtine pa 23. Kmalu po začetku zadnje četrtine sta zadela Tešić in Novak, prednost je narasla na 30 točk in tekma je bila odločena.  

Rogaška je bila sredi popoldneva nemočna in je po treh zmagah, doživela poraz, med tem, ko je četica Miljana Pavkovića odlično reagirala, najprej na obrambne, nato še na napadalne akcije in zasluženo prišla do četrte letošnje zmage v ligi Nova KBM.

Pri GGD Šenčurju je bila najbolj razpoložen Emir Ahmedović, ki je dosegel 17 točk, ponovno pa je dvojni dvojček dosegel kapetan Dino Murić, ki je 11 točkam dodal še 10 skokov. Po mesecu dni odsotnosti zaradi poškodbe, se je na parket vrnil Matej Rojc, ki je odigral dobro tekmo in ob sedmih točkah vpisal še sedem asistenc.

GGD Šenčur bo po reprezentančnem odmoru dvakrat gostoval in sicer v Tivoliju pri Iliriji in na Polzeli pri Hopsih.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Prvič v sezoni smo začeli dobro, tukaj predvsem mislim na obrambne naloge. Z dobro obrambo smo dobili na samozavesti v napadu in to nas je vodilo skozi celotno srečanje. Z napadalnim delom sem tudi zadovoljen, bili smo potrpežljivi, kar nam pa na prejšnjih tekmah ni šlo od rok."

Emir Ahmedović, košarkar GGD Šenčurja: "Sicer nismo vajeni tega termina, sicer smo sedaj že drugič zapored igrali v tem terminu, ampak smo se na to in nasprotnika pripravili. Upoštevali smo navodila trenerja. Z dobro obrambo in energijo smo se razigrali in rezultat je tukaj."

Peter Markovinovič, trener Rogaške: "Dejstvo je, da so si domači košarkarji bolj želeli zmage, pristopili so z več energije. Uvodnih pet minut smo dokaj dobro igrali, ko smo se tudi držali načrta. Rahlo so nas presenetile izgubljene žoge, tako smo izgubili ritem in se nismo več uspeli vrniti v igro."

Patrik Tabak, košarkar Rogaške: "Danes smo slabo začeli, oni so bili bolj agresivni. Verjamem, da bomo na prihajajočih tekmah prikazali več želje."

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ROGAŠKA 86:59 (18:15, 24:11, 22:15, 22:18)

GGD Šenčur: Novak 12, Ožegovič 8 (2:2), Tešić 7, Rojc 7 (3:4), Murić 11 (1:4), Martinčič 10, Varagič 6, Malovčič 4 (2:2), Walford 4, Ahmedović 17 (1:1). 

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki