GORENJSKI DERBI PRIPADEL ŠKOFJELOČANOM

Varovanci trenerja Igorja Kešlja so ponovno ostali praznih rok in v drugem delu prvenstva, v ligi za obstanek, premagali le odpisano Elektro. V gorenjskem derbiju so bili Šenčurjani brez pravih rešitev. Škofjeločani so v dvorani Poden imeli po treh četrtinah igre 14 točk prednosti, ki so jih v zadnji četrtini - gostje so jo sicer dobili s 24:18 - brez večjih težav zadržali.

Košarkarji LTH Castingsa so s četrto zaporedno zmago naredili nov velik korak k četrtfinalu 1. SKL. Pet kol pred koncem drugega dela imajo pet zmag prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Šenčurjem, ki je v petih tekmah v skupini za obstanek doživel štiri poraze.

V šestem kolu (13. aprila) bodo Škofjeločani gostovali v Domžalah pri Lastovki, Šenčur pa bo gostil Hopse s Polzele.

Aleksander Sekulić, trener LTH Castingsa: "Kljub vsemu, kar se je dogajalo na igrišču, smo večino srečanja nadzirali rezultat in tekmo uspešno pripeljali h koncu. Smo mlada ekipa, zato je logično, da delamo tudi napake, sploh proti tako izkušeni ekipi, kot je Šenčur, ki ga je res težko premagati."

Igor Kešelj, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe: "Škofjeločani so zasluženo zmagali. Mi ob 19 izgubljenih žogah in 13 skokih tekmecev v napadu več nismo mogli doseči."

LTH CASTINGS - ŠENČUR GGD 86:78 (21:15, 22:22, 25:17, 18:24)

Radulović 24 (7 skokov), Abramovič 18, Čančar 10 (2 blokadi in 4 ukr. žoge); Pavić 16 (1 blokada in 3 ukr. žoge), Špan 15 (9 skokov in 4 podaje), Jokić in Blaževič 13.

STATISTIKA

Vse novice / članki