GORENJSKO GRADBENO DRUŽBO ŠENČUR OKREPILA SRBSKA IGRALCA

Šenčurjevo kadrovanje se počasi zaključuje, saj bo članska ekipa s ponedeljkom 12. avgusta začela pripravljalni del za sezono 2019/20,  pa čeprav v dvorani v Šenčurju že doni od zvena žog in škripanja superg ob parket. Na delu so mladinci, nekateri povratniki in kdo od morebitnih igralcev, ki še iščejo klube za prihajajočo sezono.

Pod košem bo eno od nosilnih vlog imel 24-letni in 206 cm visoki srbski košarkar Veljko Brkić, ki je prve profesionalne korake naredil v beograjski ekipi Mladost Zemun, lani pa je igral v Vršcu drugo ABA ligo ter v Sutjeski čnogorsko ligo. Brkić je dokaj izkušen, a mlad center, ki ga krasita hitra igra in skočnost. V lanski sezoni je v vseh tekmovanjih v povprečju dosegal slabih 10 točk na tekmo ter zabeležil 4,5 skoka. V drugi ABA ligi največ točk (27) dosegel proti Rogaški, v vsej sezoni pa je imel 65% met za dve točki ter 33% met za tri. V povprečju je Brkić igral 22 minut na tekmo.

Veljko Brkić: »V veliko zadovoljstvo in čast mi je, da bom del ekipe Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Šenčur je čvrst in stabilen klub. Glede na ekipo in trenerski štab pričakujem zelo dobro sezono. Sporočam navijačem, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu, kajti imeli bom kaj pokazati.«

Poleg Brkića se bo v Šenčurju kalil eden najbolj perspektivnih mladih srbskih organizatorjev igre Vojin Ivković. 17-letnik je zadnjo sezono preživel v Kopru pri Sixt Primorski. Avgusta 2018 je igral za srbsko reprezentanco do 16 let kjer je Srbija po četrtfinalnem porazu proti Franciji osvojila peto mesto. Ivković je na Eurobasketu v povprečju dosegal 4,3 točke in 2 skoka.


VELJKO BRKIĆ (1995/206cm)


VOJIN IVKOVIĆ (2002/191cm) 

Vse novice / članki