HELIOS PREPREČIL ŠENČURJU SANJE O POLFINALU

Helios se je z zmago, ki si jo priboril po zelo dobri tretji četrtini, točkovno izenačil na četrtem mestu z Rogaško. To pomeni, da bodo igralci Heliosa in Rogaške v zadnjem kolu, ki bo v četrtek, odločali, kdo bo zadnji polfinalist državnega prvenstva. Rogaška bo takrat igrala proti Sixt Primorski, Helios pa proti Iliriji. Šenčur čaka obračun s Petrol Olimpijo.

Helios je že po dobri minuti tekme vodil z 9:1, prednost je blizu polovice prve četrtine povišal na 16:5, toda Šenčur se ni dal, ob zaključku uvodne četrtine je prišel do 20:22. Druga četrtina je bila izenačena, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, izid prvega polčasa pa je bil 38:39.

Domžalčani so v prestavi višje zaigrali v tretji četrtine, ki so jo dobili s 30:14. Po dveh minutah in 10 sekundah tretje četrtine so povedli s 47:38, prednost pa do 30. minute povišali na 69:52.

Zadnjo četrtino so začeli s 5:0 in domači so bili v velikih težavah. Iz teh so se deloma izkopali z delnim nizom 16:1 in tri minute pred koncem so zaostajali le še za sedem točk. Nato je na drugi strani le odgovoril Jaka Brodnik s polaganjem. Slabi dve minuti pred koncem je Božo Đumić z zabijanjem Helios povedel v vodstvo z 82:71, kar je bil prevelik zalogaj za preobrat Šenčurja.

Prvi strelec tekme je bil Dino Murić z 31 točkami, do dvojnega dvojčka mu je zmanjkal en skok.

 

ŠENČUR GGD : HELIOS SUNS 75:86 (20:22, 18:17, 14:30, 23:17)

Murić 31 (9 skokov), Pavić 10 (7 skokov), Gorjanc 9; Mahkovic 19 (8 skokov, 6 podaj), Besedić 14, Močnik (5 skokov, 7 podaj), Pelko (5 podaj) in Brodnik (7 skokov) po 11.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

 

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Zaslužena zmaga Heliosa. Čestitam tudi mojim fantom, ki so dali od sebe sto odstotkov, ob dejstvu, da smo danes nastopili brez Rebca in Blaira, Pavić pa je igral na lastno željo, čeprav je bil poškodovan. Odsotnost omenjenih igralcev se nam je poznala v rotaciji, kar je Helios izkoristil in prišel do zmage. Zahvaljujem se navijačem za podporo in lep zaključek."

Jovan Beader, trener Helios Suns:

"Čestitke fantom za zmago, ni bilo lahko igrati pod pritiskom nujno potrebne zmage. Hkrati čestitke, predvsem pa zahvala Olimpiji za korektno odigrano tekmo v Rogaški Slatini. S tem slavjem do zadnjega kola ostajamo v igri za polfinale, ko moramo doma nujno premagati Ilirijo, ob tem pa moramo upati še na pomoč Primorske."

Vse novice / članki