HELIOS SUNS BOLJŠI ŠE DRUGIČ

Domžalčani so s četrto zaporedno zmago in sedmo v devetih nastopih zadržali drugo mesto v 1. SKL, Gorenjci pa so doživeli tretji poraz na zadnjih štirih tekmah, a še vedno se držijo petega mesta, ki še vodi v ligo za prvaka. Podobno kot v začetku oktobra je bil tudi tokratni obračun izenačen in napet; izid je bil 14-krat izenačen, najvišja prednost enih ali drugih pa je bila sedem točk.

Tri minute pred koncem je bil izid izenačen na 63:63. Odločilna koša in to za tri točke sta za goste dosegla najizkušenejša igralca; najprej je trojko zadel Jure Pelko (66:69), nato pa še Blaž Mahkovic (65:69). Domači so sicer imeli še priložnosti, vendar dva poskusa Dina Murića za tri točke nista našla cilja, tako da je Pelko s črte prostih metov postavil končni izid.

Prvi strelec tekme s 24 točkami je bil Blaž Mahkovic (15 v prvem polčasu), Urban Oman pa je zadel vse tri mete za tri točke in skupno dosegel 13 točk. Pri Gorenjski gradbeni družbi Šenčur je Veljko Brkić zbral 17 točk in z indexom 26 odigral tekmo sezone.

Šenčurjani bodo v naslednjem kolu 14. decembra še četrtič v nizu gostitelji, in sicer proti Zlatorogu.

 

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : HELIOS SUNS 67:71 (21:23, 18:14, 11:19, 17:15)

GGD Šenčur: Bubnić 9, Rojc 9, Murić 13, Popadić 3, Brkić 17, Pavić 10, Jurček 1, Zadnik 5.

Helios Suns: Konjević 5, Pelko 11, Bratec 13, Oman 8, Šantelj 5, Mahkovic 24, Florveus 5.

CELOTNA STATISTIKA

Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:

"Izenačena tekma, ampak je bil Helios bolj spreten v končnici. Zadovoljen sem z energijo in obrambo mojih fantov. Domžalčani so vsako napako kaznovali z dvojno mero. Dobro smo skakali v napadu, ampak za takšno tekmo smo izgubili kakšno žogo preveč. Končnice moramo odigrati pametneje, z boljšimi odločitvami. Čestitke fantom za korektno igro in čestitke Heliosu za zmago."

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:

"Čestitke fantom za zmago. Borili so se od začetka do konca ter spoštovali pravila. Ne glede na to, da je imel Šenčur kar 16 napadalnih skokov, smo v drugem polčasu z dobro obrambo in nekaj lahkimi koši izvlekli zmago."

Vse novice / članki