HELIOS V DRUGO TEŽJE DO ZMAGE PROTI ŠENČURJU

Košarkarji Helios Suns so osvojili dve pomembni točki v boju za uvrstitev med prvih šest ekip, ki bodo napredovala v Ligo za prvaka. Z zmago z 79:71 proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi so vpisali osmo zmago v Ligi Nova KBM ter prekinili niz dveh porazov. Na drugi strani so Gorenjci zdaj pri izkupičku 5-9. Pot do uspeha ni bila enostavna. Državni prvaki so se šele v zadnji četrtini odlepili od tekmecev in si priborili pomembni točki. Do 32. minute sta bili ekipi še povsem skupaj oziroma si nobena ni priigrala večjega naskoka. Po izenačenem polčasu in vodstvu domačih za štiri (54:50) so gostje prišli še do znižanja na 53:54, potem pa je Helios naredil odločilni niz. Pri vodstvu s 67:56 pet minut pred koncem so Domžalčani lažje zadihali, prednost približno desetih točk pa so nato znali obdržati tudi v končnici, tako da je bilo na koncu na semaforju še osem točk prednosti (79:71).

Najbolj strelsko razpoloženi pri zmagovalcih so bili Marcel Jones in Simo Atanacković (oba po 17 točk), pri Šenčurju pa Marko Pajić in Nejc Martinčič s po 14 točkami ter Sedin Karavdić s 13-imi.

21. januarja bo v  15. krogu Šenčur gostil ekipo  Zlatoroga

Sobota, 14. januar:

HELIOS SUNS : ŠENČUR GGD 79:71 (23:21, 17:19, 14:10, 25:21)

Jones (5 skokov) in Atanacković (7 skokov) po 17, Kyzlik (6 skokov) in Curry (7 skokov, 6 podaj) po 15; Martinčič in Pajić (8 skokov) po 14, Karavdić 13.

STATISTIKA

Jakša Vulić, trener Helios Suns: 

"Za nami je precej težka tekma, na kateri smo potrošili kar nekaj moči. Ritem dveh tekem na teden igramo z manjšo rotacijo. Težko ga bomo vzdržali le s takšnim številom košarkarjev, zato menim, da bomo morali hitro nekaj ukreniti. Obračun s Šenčurjani je bil takšen kot smo ga pričakovali. Tekmo je odločila naša dobra obramba v drugem polčasu, v katerem smo na drugi strani slabo realizacijo metov pod obročem kompenzirali s skoki v napadu. Čestitke našim fantom za prikazan trud in zmago."

Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Stvari, ki bi jih želel komentirati, ne smem, ker mi tega ne dovolijo."


Vse novice / članki