HELIOS ZASLUŽENO VODI V ČETRTFINALU

Čeprav sta si ekipi v letošnji sezoni razdelili izkupiček na medsebojnih tekmah, se pravi, da je vsaka dobila po dva dvoboja, in je bilo zato pričakovati izenačen prvi četrtfinalni obračun, je Helios Suns zanesljivo prišel do vodstva z 1:0. Druga tekma v Šenčurju bo v četrtek, 6. maja, ob 18.30.

Domžalčani so unovčili dejstvo, da so nastopili v polni postavi, medtem ko sta pri Gorenjcih znova manjkala ključna posameznika Dino Murić in Ramo Rizvić. Helios Suns je vodil od prve do zadnje minute, odločilno prednost pa si je priigral v drugi četrtini, ki jo je dobil z 22:11. V zadnjih desetih minutah je Gorenjska gradbena družba Šenčur precej omilil poraz; Helios je namreč že vodil s 25 točkami prednosti.

Pri domačih se je vseh deset igralcev, ki so stopili na parket, vpisalo med strelce - po 12 točk sta zbrala Reginald Keely in Mihailo Sekulović, na drugi strani pa sta jih po enajst vknjižila Dražen Bubnić in David Kralj.

Konstantin Subotič: »Ekipa Heliosa si je z dobro igro priigrala visoko prednost, mi pa smo predvsem v zadnji četrtini z veliko truda in energije uspeli zmanjšati razliko. Naredili smo preveč napak, izgubljene žoge so nas drago stale in zmaga je zasluženo ostala v Domžalah. V četrtek imamo novo priložnost, da z bolj odločno in borbeno igro pokažemo naš pravi obraz ter pridemo do tako željene zmage.«

HELIOS SUNS (4) : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) 70:62 (17:12, 22:11, 16:11, 15:28)

Helios Suns: Ferme 7, Bratec 11, Oman 8, Šikanič 3, Sekulović 12, Lorbek 4, Mahkovic 8, Vujasinović 3, Hirschmann 2, Keely 12.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 6, Rojc 8, Bubnić 11, Novak 10, Martinčič 9, Fifolt 2, Kralj 11, Tešić 2, Strmčnik 3.

Statistika

Vse novice / članki