HOPSI V IZDIHLJAJIH TEKME PORAZILI ŠENČUR

Košarkarji Hopsov so poskrbeli za prvo presenečenje v 1. SKL za obstanek. Že na uvodni tekmi so pred domačimi gledalci premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo in tako napovedali zanimiv razplet v skupini, iz katere bosta prišla dva četrtfinalista državnega prvenstva, ostale ekipe pa se bodo borile za prvoligaški status.

Kljub porazu so Gorenjci ostali na drugem mestu 1. SKL za obstanek, Polzeljani pa so zaostanek za njimi zmanjšali na dve zmagi. Preostalih devet kol bodo ekipe odigrale do 26. aprila, tekme pa si bodo sledile v ritmu sobota - sreda - sobota.

Do skupno pete zmage v sezoni državnega prvenstva so domači prišli v zadnji četrtini. Do tedaj so bili gostje vseskozi v vodstvu, preobrat pa je prevetreni in motivirani ekipi Boštjana Kuharja uspel z delnim izidom 11:2, ki jo je v 36. minuti pripeljal do vodstva 72:70. Tega so Hopsi zadržali po zaslugi odlične predstave Uroša Godlerja, ki je v zadnji četrtini dosegel 11 od svojih 25 točk (za dve točki 5:6, trojke 4:9). Od tega šest v nizu za odločilno prednost 81:76.

Hopsi bodo tudi v drugem kolu (19. 3.) igrali pred domačo publiko (proti Portorožu), Šenčur pa se bo doma pomeril z Lastovko.

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzela:

"Premagali smo ekipo, ki je po mojem mnenju še vedno glavni favorit za največ zmag v Ligi za obstanek. Naša ekipa sicer ni igrala najbolje, imamo še veliko rezerv, za katere upam, da jih pokažemo na naslednjih tekmah."

Igor Kešelj, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:

"Tekma je bila podobna kot zadnja medsebojna na Polzeli. Z mevžastim pristopom moje ekipe je težko dobiti tekmo, če nasproti stoji zasedba, ki igra zelo agresivno, vseskozi na meji osebne napake. Čestitke Hopsom za zasluženo zmago!"

HOPSI POLZELA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 82:76 (22:23, 15:19, 22:18, 23:16)

Godler 25, Rizman 14; Pavič 17 (12 skokov), Eržen 12.

Statistika

Vse novice / članki