ILIRIJA LETOS NEMOČNA PROTI ŠENČURJU

Tekma v dvorani Tivoli ne bo ostala v spominu po rezultatu ali košarkarski predstavi za sladokusce, temveč zavoljo dveh težjih poškodb igralcev Ilirije. V prvem polčasu si je ob padcu komolec poškodoval prvi center Ljubljančanov Ljubomir Mladenovski, na začetku zadnje četrtine pa si je huje koleno poškodoval še krilni center Rade Rodič.

Za Ilirijo je to peti zaporedni poraz in osmi v Ligi za prvaka, Šenčur GGD pa je zabeležil četrto zmago, šele drugo na zadnjih šestih tekmah.

Čeprav so imeli gostje že štirinajst točk prednosti, so do dveh točk prišli šele v zadnji minuti. Ilirija je namreč v 36. minuti izenačila na 65, minuto kasneje pa je tudi vodila s 70:67. V zaključku je odločilno vlogo odigral Smiljan Pavić; zadel je za 79:77 in nato še za 81:77.

Pri Iliriji sta ravnotežje držala Žan Mark Šiško (21 točk) in Luka Vončina (20), na drugi strani pa sta ob Paviću izstopala Dino Murić (23 točk, 9 skokov) in Jan Rebec (15 točk).

V 11. krogu, v sredo 25. aprila Šenčur GGD gosti ekipo Šentjurja.

 

ILIRIJA : ŠENČUR GGD 80:83 (23:19, 11:26, 20:15, 26:23)

Šiško 21 (6 podaj, 6 prid. žog), Vončina 20 (7 skokov, 6 podaj), Čigoja 18; Murić 23 (9 skokov), Pavić 18 (7 skokov), Rebec 15.

STATISTIKA

Saša Dončić, trener Ilirije:

"Na tem srečanju je vsaj zame osebno rezultat sekundarnega pomena. Srčno upam, da Rodić in Mladenovski nista utrpela težjih poškodb, saj je na prvi pogled izgledalo zelo grdo."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Tekmo sta zaznamovali dve hudi poškodbi. V prvem polčasu se je poškodoval Rodić, v drugem delu pa še Mladenovski. Obema odličnima košarkarjema želim čim prejšnje okrevanje in povratek na parket. Čestitam fantom za zmago."


Vse novice / članki