ILIRIJA ŠE DRUGIČ BOLJŠA

Že pred tekmo, tokrat v hali Tivoli, je domači trener Konstantin Subotič opozarjal, da je Ilirija, četudi na zadnjem mestu lige za obstanek, zmožna premagati marsikoga. Po zmagi Ilirijanov v prejšnjem krogu v Šentjurju, so žal zadali udarec tudi Gorenjski gradbeni družbi Šenčur.

V tekmi preobratov je blestel 30-leti ameriški košarkar Larry Demetrius Williams, ki je Šenčurju nasul 40 točk in pri tem zabeležil 15 skokov ter 12 osebnih napak, ki so jih nad njim storili košarkarji Šenčurja.

V prvi četrtini si nobena od ekip ni uspela priigrati prednosti. Pri domačinih je v drugi četrtini ritem igre narekoval Williams, ki ga Gorenjci nikakor niso uspeli zaustaviti. Williams je 22 od svojih 40 točk dosegel v prvem polčasu in bil tako najzaslužnejši za prednost domačih, ki so na odmor odšli z 11 točkami prednosti (45:34). V tretji četrtini so gostje strnili svoje vrste, z razpoloženo trojjico Murić-Rizvić-Popadić držali stik z Ilirijani in izničili zaostanek. Pred začetkom zadnje četrtine pa prišli celo do vodstva za 3 točke. Domačini so nato v 33. minuti ponovno prišli do prednosti, Williams pa je z dvojnim dvojčkom (40 točk, 15 skokov) na koncu le prinesel drugo zaporedno zmago Ilirije v drugem delu tekmovanja.

Poleg razpoloženega Williamsa je David Gabrovšek dosegel 13 točk. Pri GGD Šenčur so Murić, Rizvić (10 skokov) in Popadić na koncu v statistiko vpisali 15 točk.

Šenčur bo v petek, 5. aprila doma gostili Šentjur.

 

ILIRIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 79:71 (20:21, 25:13, 7:21, 27:16)

 

STATISTIKA

 

Saša Dončić, trener Ilirije: 

"Najprej bi rad čestital svojim fantom, ki so se borili kot levi. Kljub slabi tretji četrtini, smo bili preostale tri četrtine srečanja boljši. V zadnjem delu srečanja so fantje pokazali karakter, ki smo ga iskali celotno sezono. Ta zmaga nas ohranja pri možnostih za ostanek v ligi, zato gremo naslednji teden v Laško na zmago."

Konstantin Subotič, trener Šenčurja:

"Čestitke Iliriji za zmago, ki je bila danes boljša. Le petnajst minut srečanja smo odigrali dobro, kar pa je bilo premalo. Še bolje se bomo morali pripraviti za naslednje domače srečanje in priti nazaj v zmagoviti niz, saj so tekme izenačene in vsak lahko premaga vsakega.”


Vse novice / članki