Začelo se je zares. V prvem krogu lege Telemach smo bili prosti.  Našo prvo tekmo sezone 2015/16 smo tako odigrali v Šoštanju proti ekipi  Elektre. Prav Elektra je v prvem krogu doživeli hud poraz v Domžalah in na  papirju smo bili absolutni favoriti. Do naše tekme so se že okrepili z branilcem in enim visokim igralcem.   Tudi naši ekipi se je v zadnjem tednu pridružil Dražen Bubnič, ki je v zadnji sezono državnega prvenstva igral za ekipo Rogaške v finalu.    Tekmo v Šoštanju  smo začeli nekoliko ležerno, v krču in domačini so bili vseskozi blizu. Zgrešili smo preveč odprtih metov, odigrali premehko obrambo. V drugem delu tekme pa smo dvignili ritem, tako v obrambi kot v napadu in domačinom dali vedeti da nas zanima samo zmaga. Razlika se je hitro  povečala in že sredi tretje četrtine je bilo znano kdo bo zmagovalec tekme. Do konca smo potek tekme mirno kontrolirali in zanesljivo zmagali z rezultatom KK ELEKTRA : KK ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 59 : 98
Na parket so stopili vsi igralci, kar je trenerju Kešlju dober podatek, ker bo  tekme lahko igral z vsemi 12 igralci, s tem pa bo lahko držal visok ritem tekme.   Najboljši strelec je bil novinec v ekipi Petar Jokić 20 iin Pavić 12 točk, vsi igralci pa so se vpisali na listo strelcev. Ekipo lahko pohvalimo za drugi polčas, ki so ga odigrali kot ga znajo in zmorejo. Novinci se počasi navajajo na naš način igre in verjamemo, da bomo samo še dvigali formo naše ekipe. Izjava trenerja Kešlja po tekmi:

"Fantom sem pred tekmo skušal dopovedovati, da moramo začeti kar najbolj  angažirano, ne glede na rezultat nasprotnika v prvem kolu v Domžalah.  Obratnega začetka sem se najbolj bal, a zgodilo se nam je ravno to, saj je bil  naš vstop v tekmo medel. Elektra je bila v prvi četrtini enakovredna,  nato pa smo stvari postavili na svoje mesto. Čestitke fantom za prikazano igro  v drugem polčasu."

V ligi Telemach imamo sedaj 14 dnevni premor, tako, da nadaljujemo  7.11. ob 19 uri v domači dvorani proti ekipi Portoroža,  ki je v tem kolu presenetila favorizirano ekipo Helios Suns. 

Našo ekipo pa v torek 27.10. ob 20 uri čaka prva tekma pokala Spar. V športni dvorani Šenčur se bomo pomerili z ekipo KK Cerknica

VABLJENI.

Vse novice / članki