V domači dvorani smo se pomerili z ekipo Portoroža, ki je  v prejšnjem kolu presenetila Helios Suns v domači dvorani.  Gostje so nekoliko zamudili na tekmo zaradi zastoja na avtocesti  vendar nas to ni zmedlo.    Začeli smo tekmo nekoliko v krču in gostom dovolili, da so  povedli za 4 točke. Kaj kmalu pa smo stvari postavili na svoje mesto. Z visokim ritmom, ki ga je trener Kešelj narekoval smo  počasi a vztrajno razliko večali.  Naša igra je bila hitra in z dobro  obrambo smo tekmecem onemogočali njihove napade.  Igralci so dali na parketu vse od sebe in rezultat take igre je bila razlika +18 v zadnji četrtini, vendar smo v sami končnici  nekoliko popustili in mornarjem dovolili, da so se nekoliko približali,  vendar pa zmaga ni bila ogrožena. Končni rezultat tekme je bil KK ŠENČUR GGD : KK PORTOROŽ  86 : 77

Najboljši strelec je bil Smiljan Pavić 22, Jan Špan 20 in  Luka Grum 18 točk.Predvsem je bila vidna igra Luke Gruma,  ki je bil aktiven na celem igrišču, bil je zelo dober v obrambi  in napadu in samo želimo si, da v takem ritmu nadaljuje.  Tudi Jan Špan se je izkazal na parketu, vendar pa to ne bi bilo mogoče, če cela ekipa na igrišču nebi delovala tako homogeno. Tako, da gredo pohvale vsem igralcem, predvsem za njihov pristop in  borbenost in ob takih predstavah se ne bojimo nobenega nasprotnika. Izjava trenerja Kešlja: Tekmo smo odigrali natančno tako,  kot smo se s fanti dogovorili v slačilnici. Z izjemo kratkega obdobja,  v katerem smo imeli težave s skokom v napadu nasprotnikov,  smo prikazali osredotočenost in zasluženo zmagali.  Našim fantom čestitam za borbeno in disciplinirano igro." 

Ob robu pa naj dodamo še nekaj. Na tej tekmi smo prvič  predvajali himno kluba in pa prvič v domači dvorani maskoto  "Krompirko". To je bila prava popestritev  tekme,  še bolj pa nas veseli, da je bila dvorana kar lepo  zasedena in podobnega vzdušja si seveda najbolj  želijo igralci, ki ob  bučni podpori naših navijačev še bolje  igrajo tekmo. Na tej tekmi smo se z minuto molka spomnili na nedavno preminulega Borisa Kristančiča, trenerja, košarkarskega delavca in vodilnega organizatorja svetovnega prevenstva v  košarki leta 1970, ko je Jugoslavija v hali Tivoli osvojila naslov svetovnega prvaka. Prav tako je bila minuta namenjena v  spomin na Štefana Čebašek, podjetje Tinex, ki je veliko pomagal športu v Šenčurju in pa spomin pedagogu na osnovni  šoli Šenčur, prijatelju in rednemu spremljevalcu naših tekem tako v domači dvorani kot gosteh g.Staneta Prdan. Počivajo naj v miru.

Pri organizaciji tekme pa so nam pomagali tudi člani društva "Godlarji", klub mladih Šenčur, ki so pripravili pred dvorano prijetno vzdušje in pogostili vse obiskovalce tekme z pravim "tenstanim krompirjem" in pa kuhanim  vinom. Pri oglaševanju tekme pa nam je pomagalo podjetje  "Tiskarna Pintar" iz Šenčurja. Vsem prav lepa hvala z  željo, da do podobnega sodelovanja še pride. 

Zveste navijače pa vabimo v Domžale v halo komunalnega  centra v soboto dne 14.11. ob 20 uri na tekmo  KK HELIOS SUNS : KK ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

Vse novice / članki