V petem krogu tekmovanja smo se v domači dvorani postavili ob bok ekipi Zlatoroga Laško.    Sigurno je to ekipa vredna polnega spoštovanja, vendar  smo šli v tekmo hrabro in odločeni, da drago prodamo svojo kožo. Prva četrtina je potekala nekako v enakem ritmu obeh ekip, kajti nobena si ni priigrala kakšne občutne prednosti. Na prvi odmor so odšli gostje z točko prednosti. V drugi četrtini pa smo začeli z bolj agresivno obrambo, kar nam je prineslo 10 točk prednosti na polovici tekme. Vedeli smo, da nas čaka peklenskih 20 minut drugega dela tekme. Vendar se nismo pustili zmesti, tudi, ko so nas nasprotniki ujeli na vsega tri točke. Z še več želje in motiva smo nadaljevali, odlična igra vseh na parketu nam je prinesla 18 točk prednosti in v zadnji četrtini smo samo rutinirano kontrolirali potek tekme in jo pripeljali do nove, četrte zmage v sezoni

KK ŠENČUR GOR. GRAD. DRUŽBA : KK ZLATOROG LAŠKO 75 : 63

Celi ekipi, kajti na parket so stopili vsi igralci s klopi, gre pohvala. Borbenost in še enkrat borbenost krasita našo igro in le upamo in verjamemo, da bo tako tudi v naslednjih tekmah. Največ točk je zbral Jeršin Boris 12, ostali pa so se razdelili po lestvici strelcev, kar dokazuje, da imamo dolgo in dobro klop, tudi ob vseh menjavah. Viden je bil tudi Smiljan Pavič, ki je pobral veliko odbitih  žog in Miljković Miloš z odlično igro v obrambi. Anel Blaževič je bil tokrat igralec obrambe, kajti do koša ni spustil Vašel Miha, dal pa je svoj  delež tudi v napadu. Tudi Jure Eržen je dokazal, da je igralec, ki si ga vsaka ekipa lahko želi. Še enkrat, za borbenost in prizadevnost čestitke vsej ekipi.

Izjava trenerja Kešlja po tekmi: Kot sem napovedal pred tekmo,  smo izkoristili našo prednost pri širšem izboru košarkarjev, tokrat je na  parket stopilo vseh 12. Z veliko tenzijo v obrambi smo nasprotnike prisilili, da so dosegli le 63 točk, kar je zadostovalo za zmago. Čestitke igralcem  za borbenost in disciplinirano igro  skozi celotno tekmo.

V torek igramo povratno pokalno tekmo proti ekipi iz Sežane, KK Mesarija Prunk. V Sežani smo zmagali za 38 točk in pričakujemo uvrstitev v naslenji krog tekmovanja. Tekma bo 24.11.2015 ob 20 uri.

V soboto 28.11. ob 19.00 uri pa vas zopet vabimo v našo dvorano. Čaka nas derbi, kajti pomerili se bomo z ekipo Rogaške, ki je prav tako kot mi še neporažena in lanski finalist državnega prvenstva. Torej nas čaka še ena težka tekma in ob taki podpori naših navijačev se bomo na parketu maksimalno potrudili, da jih ne razočaramo.

VABLJENI V ČIM VEČJEM ŠTEVILU

Vse novice / članki