Za tekmo, ki nas je čakala se je kar slutilo, da bo odločena v samem zaključku. V domači dvorani smo gostili ekipo Rogaške, ki je bila prav tako kot mi še neporažena. V svojih vrstah imajo res odlične igralce z Rebcem  v prvih vrsti. Vedeli smo, da bomo za zmago potrebovali skoraj več kot pa zmoremo, obenem pa smo verjeli, da lahko uspemo ob taki igri, ki smo jo kazali v prejšnji tekmah.  

Začeli smo tekmo nekoliko zadržano. Vložek za obe ekipi je bil velik zato so bile napake na obeh straneh. Počasi sta se ekipi otresli nervoze in tekma je postala pravi derbi. Nobena od ekip si ni priigrala kakšne občutne prednosti. Gostje so nam delali težave v skoku pod obema  kajti so zelo atletska ekipa. Nismo uspeli ustaviti njihovih visokih igralcev. Po prvi četrtini smo zaostajali za dve točki.V drugi četrtini pa smo uspeli z našo igro, to je agresivna obramba in pa v napadu poterpežljivo. Naredili smo razliko desetih točk in na odmor po polovici tekme odšli z prednostjo 4 točk. 

 V drugi del tekme smo šli odločeni, da nadaljujemo z svojo igro, vendar so nas Slatinčani ujeli. Tekma je postajala vse bolj napeta. V zadnjo četrtino smo vstopili rezultatsko poravnani na 53. Želja po zmagi je bila, vendar smo v preveliki želji naredili nekaj napak kar so izkušeni gostje izkoristili in prišli do  vodstva desetih točk in to minuto in petdeset sekund do konca tekme. Nekako smo se že sprijaznili, da tokrat ne bomo uspeli, vendar tega mišljenja niso bili igralci na parketu. Z maksimalno borbeno in  požrtvovalno igro smo uspeli goste ujeti in v sami končnici smo tekmo tudi odločili v našo korist. Igralec tekme je bil Boris Jeršin, ki je zadel trojko 18 sekund pred koncem za znižanje na dve točki. Igralci Rogaške so imeli napad in po storjeni osebni napaki so imeli dva prosta meta. Enega so zadeli in povišali prednost na tri točke.  Na sceno je zopet stopil Boris Jeršin, ki je z neverjetno trojko  1,61 sekunde pred koncem izid izenačil. Gostje so imeli žogo in  napad, vendar v 5 sekundah niso uspeli žoge poslati v igrišče in  zadnji napad je bil naš. Trener Kešelj je vzel minuto odmora, da  igralce pripravi na zadnjo akcijo. Zopet ne brez Borisa Jeršina,  ki mu je žogo iz auta podal Jokič Petar in ob izteku časa  je žoga končala v košu in slavje v dvorani se je začelo.

JERŠINOVIH 18 sek-video:

https://www.youtube.com/watch?v=w95dG3HY0Mw#action=share 

Povsem zaslužena in prigarana zmaga. Res nam je pomagala  boginja Fortuna, vendar hrabre spremlja sreča in tokrat smo jo tudi imeli. Igralci so dali vse atome moči, res, da so delali napake, vendar vse v želji po uspehu. Tokrat je izstopil Boris Jeršin, z neverjetno igro v končnici tekme, zelo dobro pomagal tudi  Smiljan Pavič. Tudi Miloš Miljkovič in Jan Špan sta opravila dobro delo. Seveda, brez ostale ekipe ne gre. Vsi so dali svoj  delež k tej zmagi, ki bo še dolgo odmevala po košarkarski Sloveniji. Tej tekmi lahko rečemo, da je zmagala košarka. To se ne dogaja vsak dan ali teden, take tekme so posebnost, kot je bila posebnost tekma nekdanje Jugoslavije in Rusije, ki jo je Jugoslavija po  vodstvu 9 točk 50 sek pred koncem tekme izgubila.

Izjava trenerja Kešlja: "Prvi polčas smo večino časa kontrolirali  in imeli igro v svoji rokah. Kljub prevelikemu številu skokov  nasprotnikov v napadu smo jim dovolili samo 30 točk, ob tem pa  zaustavili najnevarnejše napadalce Rogaške.  V nadaljevanju je koncentracija popustila, nismo se držali  dogovorjenega iz slačilnice med odmorom.  Nadaljevali smo tudi s slabim zapiranjem prostora v obrambi,  kar so gostje s pridom izkoristili ter z nekaj neverjetnimi trojkami  prešli v vodstvo. Na koncu, ko vsi mislili, da se nahajamo  v nerešljivi situaciji, so fantje dokazali, da ne popuščajo do zadnje  sekunde, naša ekipa pa se je dokopala do zmage z  neverjetnima metoma. Čestitke fantom za vztrajnost, borbenost in  željo v zadnjih treh minutah. Zahvalil bi se tudi domačim  navijačem, ki so nas prišli podpret v res velikem številu."

To trenerju lahko pritrdimo. Enkratna publika in navijači. Na tej tekmi so gledalci lahko videli vse kar ta šport daje, lepe akcije, borbeno tekmo in na koncu uspeh. Ob takih navijačih in podpori ne ostane ravnodušen nihče. Igralcem pa je taka podpora še dodaten motiv in zelo se veselijo tako bučne podpore z tribun. 

Hvala lepa vsem

POSNETEK CELE TEKME

Vse novice / članki