V Škofjo Loko smo se odpravili drugič v tednu dni.  Tokrat smo odigrali tekmo lige Telemach. Po dokaj zanesljivi  zmagi v pokalu smo vedeli, da nas čaka še ena težka tekma  in se bodo domačini maksimalno potrudili, da nam vrnejo z isto mero. Začeli smo tekmo slabo. Preveč mehko v obrambi in tudi v napadu se nismo najbolje znašli proti zelo agresivni obrambi. Domačini so takoj povedli in prednost desetih, trinajstih točk držali tri četrtine  tekme. Tokrat smo naleteli na zelo razpoloženega nasprotnika in smo imeli obilo težav pri sestavi naše igre, ki pa je stekla v zadnji četrtini, ko smo domačine povsem ujeli in povedli za  točko. Z nekaj smole smo zgrešili par ključnih metov, domačini so to izkoristili in ni se nam uspelo izogniti prvemu porazu  v sezoni. Rezultat je bil:

KK LTH CASTING : KK ŠENČUR GGD 78 : 70

V naših vrstah je bil najboljši Anel Blaževič 16 točk, vedno na pravem mestu Smiljan Pavič 18 točk, Jure Eržen 13 točk, zelo dobro pa je minutažo izkoristil Nejc Martinčič, ki je z dvema trojkama začel preobrat v zadnji četrtini. Ostali igralci pa so bili na tej tekmi nekoliko manj razpoloženi.  Vendar jim borbenosti ne gre očitati, kajti borili so se, vendar je bi tokrat to premalo.

Izjava trenerja Kešlja po tekmi: "Poznavalci košarke,  ki so spremljali tekmo v živo, ali pa si bodo ogledali njen posnetek,  so lahko videli, kdo igra umazano in grdo košarko.  Ekipa LTH Castingsa je kljub relativni mladosti srečanje odigrala tako,  kot je domači trener Sekulić v izjavi pred tekmo označil našo igro.  Kljub temu ji čestitam za zmago. Škofjeločani so odigrali odigrali  perfektno, borbeno in zasluženo zmagali. Mi z dobro odigranimi  10 minutami tekme ne moremo dobiti. Po enem porazu, bitki,  ki smo jo izgubili, vojna še daleč ni izgubljena. Gremo naprej s  tekme v tekmo in videli bomo, kje bomo pristali na koncu."

Še enkrat pa moramo pohvaliti naše navijače. V velikem številu so bili prisotni na tekmi in bučno so nas podpirali, vendar jim tokrat zmage nismo dali. Smo pa vseeno dobili po tekmi, kljub porazu aplavz, kar pomeni, da nas podpirajo tudi v težkih  trenutkih. Hvala lepa.

V soboto, 12.12. ob 19 uri igramo tekmo proti ekipi Hopsov iz Polzele. Vabljeni v čim večjem številu na zadnjo letošnjo tekmo v domači dvorani.

Vse novice / članki