Po slabi igri in porazu naše ekipe v Škofji Loki nadaljujemo z treningi in pripravami na naslednje tekme. Tekma v loki pa ima (žal) še  tretji polčas.  Poznavalci košarke so lahko videli, kakšen kriterij so zavzeli sodniki  (dva celo FIBA sodnika, Petek nam je znan še od ukradene zmage  nad Union Olimpijo) do naše ekipe. Sicer smo to celo pričakovali,  ker pa na tekmi sami nismo bili pravi, nismo želeli iskati izgovorov za poraz. Po tekmi se je Eržen obrnil na sodnika Petka in ga 'pohvalil'  za sojenje. Res poteza, ki ni na mestu, vendar brez agresivnosti ali  žaljenja. Vložena je bila prijava zoper Eržena in pričakovali smo kazen.  No danes smo jo dočakali:

Po prejemu izjave igralca in izjave sodnika je komisar lige sprejel  naslednja sklepa:

1. Igralec ERŽEN Jure (KK Šenčur Gorenjska gradbena družba)  se zaradi nešportnega vedenja (nešportno vedenje igralca po  zaključku tekme )  in vložene disciplinske prijave za nešportno  dejanje v skladu z 100. členom Tekmovalnih propozicij in Disciplinskih  določb tekmovalnih propozicij 8. 2. 3. kaznuje s prepovedjo nastopa na  treh tekmah. Kazen se izvrši na tekmah 1. SKL za člane v 8. in 9. kolu in 2. tekmi 4. kroga tekmovanja Pokal SPAR. Kaznovani igralec  v tem času od 7.12.2015 do 19. 12. 2016 (oziroma do igranja  tekme 9. kola 1. SKL) ne sme opravljati drugih dolžnosti v košarki.  Z izrekom kazni se igralcu ukine izrečen suspenz.

2. KK Šenčur Gorenjska gradbena družba se zaradi nešportnega  vedenja igralca po zaključku tekme kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.

Če vemo, da manjše kazni igralci prejmejo za pretep na tekmi  ali javno žaljenje nasprotnika oziroma sodnikov, potem se lahko le  vprašamo, ZAKAJ? Komu smo sedaj napoti, če vodimo v prvi ligi?  Eržen je prejel udarec od domačega igralca, ne more trenirati, hodi na fizioterapije. Na tekmi mu je bil dosojen prekršek v napadu.

Ponovno se tako pokaže vsemogočnost naše zveze, ki jo financiramo klubi, le oni in sodniki so nedotakljivi, služijo pa interesom. KAKŠNIM?

Vse novice / članki