V tem koledarskem letu smo odigrali zadnjo prvenstveno tekmo v domači dvorani proti ekipi Hopsov iz Polzele. Čeprav je ta ekipa v spodnjem delu prvenstvene lestvice smo pričakovali zelo  motiviranega nasprotnika in vedeli smo, da se bomo morali za  novo zmago močno potruditi.  

Prvi del tekme nam ni šlo po načrtih. Bili smo premalo odločni v  obrambi, kajti gostujoči igralci so na prelahek način prišli do odprtih metov, v napadu pa smo odigrali premalo strpno. Nismo uspeli ustaviti njihovega najboljšega, Američan, Woolridgenam je v  prvem delu tekme dal 21 točk, met za tri 5/5.

V drugi del tekme smo šli bolj odločno vendar si kakšne prednosti  nismo uspeli priigrati. To nam je uspelo v zadnji četrtini, ko smo z  delnim izidom 9: 0 uspeli gostom pobegniti in tekmo smo pripeljali do nove zmage z rezultatom

KK ŠENČUR GGD : KK HOPSI POLZELA 102 : 89

 Tokrat je bila naša igra nekoliko manj temperamentna kot smo jo  bili vajeni. Vendar, ko je bili potrebno so igralci na parketu dokazali, da si želijo zmage in odigrali tako kot znajo in zmorejo. Največ točk sta prispevala naša visoka igralca, Miljković 22, Pavić 21 točk. Zelo pa smo veseli, da je dobro odigral tudi Nejc Martinčič, ki igra še za mladinsko ekipo. Z vstopom v igro je zelo dvignil ritem in  dodal v pomembnih trenutkih tudi 14 točk.  Pohvala gre celi ekipi, ki je kljub nekoliko slabši predstavi  dokazala, da ima srce in željo po uspehu.

Izjava trenerja Kešlja po tekmi: "Mislim, da smo kljub slabi  igri zasluženo zmagali. Fantje so pokazali pravi karakter.  Ko je bilo potrebno, so stopili skupaj, tako da v tej sezoni  ostajamo neporaženi v domači dvorani.  Zahvalil bi se gledalcem za podporo, vse pa znova vabim  na sredino domačo tekmo v pokalu Spar."

Tekma pa ima uradno drugačen zaključek.  Gostje so v Šenčur prispeli z šestimi slovenskimi igralci in štirimi tujci. V pravilniku KZS pa je, da mora imeti ekipa sedem igralcev z slovenskim državljanstvom, ker tega pogoja ekipa Hopsov ni izpolnila je tekmovalna komisija KZS tekmo registrirala po uradni dožnosti z rezultatom 20 : 0.

Poraženci pa ne dobijo točke za nastop. Mislimo, da komentar ni potreben.  V sredo, 16.12. ob 20.30 uri pa ste prijatelji in navijači vabljeni na  povratno tekmo pokala Spar. Proti ekipi LTH Casting bomo odigrali tekmo v domači dvorani. Naredili bomo vse, da se uvrstimo v  naslednji krog tekmovanja. Branili bomo prednost 11 točk,  vendar ne samo branili, tudi doma bomo naredili vse,  da to tekmo zmagamo.

V A B L J E N I.

Vse novice / članki