Zadnjo tekmo tega koledarskega leta smo odigrali v Domžalah proti ekipi Lastovke. Pričakovali smo težko tekmo, čeprav je to ekipa z  dna prvenstvene lestvice. Takoj na začetku tekme smo povedli in že je kazalo, da bomo hitro strli odpor domačinov smo po vodstvu 12 točk popustili in ekipo Lastovke sami vrnili v igro. Tak tempo se je nadaljeval skozi celo tekmo. Prav tako smo v zadnji četrtini že povedli 11 točk, pa smo zopet naredili preveč napak v obrambi in domačinom dovolili, da so se nam približali na vsega točko zaostanka. Priznati moramo, da smo z nekaj sreče tekmo  zaključili z zmago, prav lahko pa bi bilo obratno. Končni rezultat tekme je bil:

KK LASTOVKA : KK ŠENČUR GGD  81 : 83

Tokrat je v naši ekipi blestel Smiljan Pavič, ob doseženih 34 točkah je dodal še 16 skokov pod obema obročema, kar je naneslo, da je  njegov indeks uspešnosti 45, kar je rekord letošnje sezone. Seveda, je cela ekipa dala svoj delež, čeprav so tokrat nekateri ključni igralci odigrali nekoliko bolj zadržano. Pozna se odsotnost izkušenega Jureta Eržena in Krišto Aljoša, ki se je poškodoval na zadnjem treningu. 

Izjava trenerja Kešlja po tekmi:

"Za zaključek prve polovice prvega dela Lige Telemach smo  dosegli težko prigarano zmago, ki pa mislim, da je zaslužena,  saj smo vodili večino tekme. Kot sem dejal že v napovedi, se je v  naši igri krepko poznala odsotnost kaznovanega Jureta Eržena,  prav tako pa pogrešali Aljošo Krišta, ki se je poškodoval na  petkovem treningu. Z dosedanjim razpletom naših tekem v  državnem prvenstvu smo lahko več kot zadovoljni. Pred nami je  tritedenski premor, ki ga bomo izkoristili za nekoliko več počitka, nato pa sledi druga polovica tekem, ko bomo še naprej napadali naš tihi cilj - uvrstitev v Ligo za prvaka. Ob tej priložnosti bi vsem skupaj rad zaželel vesele božične praznike in srečno novo leto."

Pa še o navijačih. Velikokrat smo na tem mestu pisali o njih, vendar nas iz  tekme v tekmo presenečajo. Na tem gostovanju se jih je zbralo več kot domačih in vse do zadnjega žvižga sodnika so nas spodbujali. So ta trenutek sigurno najboljši navijači kar jih ima katerikoli klub. Iz srca smo jim hvaležni za  podporo, predvsem v trenutkih, ko nam ne gre najbolje in  tu se vidi, da nam zaupajo in verjamejo v nas. Na ekipi pa je, da dajo na parketu vse od sebe, kaj to prinese na  koncu tekme ni važno. Pomembno je le, da se igralci borijo maksimalno, borbeno in to naši navijači zelo cenijo. So pa tudi zelo fer in športni navijači, ker niti enkrat niso bili deležni kritik, ampak ravno obratno, vselej so pohvaljeni kot pošteni in klubu pripadni navijači, ki znajo z aplavzom nagraditi tudi dobre poteze nasprotnika. Zato smo jim dolžni en velik HVALA LEPA.

Za nami je težka tekma, vendar smo kljub nekoliko slabši  predstavi zmagali in s tem rezultatom bomo čez praznike ostali vodilna ekipa lige Telemach. Vsekakor je to rezultat, ki ga nismo pričakovali, vendar po prikazanih igrah smo si to povsem zaslužili, obenem pa nas čakajo novi še večji izzivi, kajti vse ekipe bodo proti nam maksimalno motivirane, na nas pa bo, da te pritiske zdržimo. V drugem delu tekmovanja nas čakajo težke tekme in prav zato bodo sedaj igralci dobili nekaj dni počitka, potem pa bomo začeli z pripravami.  Poudarek bo tudi na fizični pripravi igralcev, za ta del treningov bo poskrbel Rudež Simon. 

Liga Telemach se za nas nadaljuje 16.1.2016 z tekmo proti ekipi Elektre v domači dvorani.

12.1.2016 pa nas čaka nova tekma pokala Spar. Pomerili se bomo z ekipo Portoroža v športni dvorani Lucija.

Vse novice / članki