Prvo tekmo lige Telemach v letu 2016 smo odigrali v domači dvorani proti oslabljeni ekipi Elektre iz Šoštanja. Ekipa, ki se sooča z mnogimi težavami je prispela v Šenčur zelo pomlajena. Igrajo predvsem domači igralci, od tega so večinoma mladinci in še kadeti. Iz tega razloga se od naše ekipe ni pričakovalo nič drugega kot pa gladka zmaga.
  V prvo četrtino smo vstopili brez energije, z nekaj priokusa podcenjevanja zato so gostje z lahkoto dosegali koše in bili povsem konkurenčni. V drugi četrtini pa smo se prebudili. Odigrali smo tako kot znamo in lahko igramo. Razlika se je bliskovito večala v našo korist in jasno je bilo, da bo ekipa Elektre doživela še en poraz. Z dolžnim spoštovanjem do nasprotnika smo tekmo odigrali do konca motivirano in z nekaj lepimi akcijami razveselili še gledalce na tribunah. Končni rezultat tekme je bil:
KK ŠENČUR GGD : KK ELEKTRA  124 : 61.
Vsi igralci so dobili priložnost in tudi vsi dosegli točke. Največ jih je prispeval Miloš Miljković 26, najboljši indeks uspešnosti pa ima Smiljan Pavić 40. Prvo tekmo je za nas odigral novinec v ekipi Sven Smajlagić, ki bo do konca sezone zamenjal poškodovanega Aljoša Krišta, Sven pa je dosegel 13 točk.
   Sedaj nas čaka teden Portoroža. V sredo 20.1. se bomo v Luciji s to ekipo pomerili v ligi Telemach, že v soboto 23.1. pa se bomo prav tako z ekipo Portoroža pomerili v povratni pokalni tekmi v domači dvorani. V Portorožu smo na prvi tekmi remizirali (66:66), tako, da nas čaka težka povratna tekma za napredovanje med 8 ekip v Pokalu Spar.

B.P.

Vse novice / članki