V nadaljevanju tekmovanja lige Telemach smo se v domači dvorani pomerili z ekipo Helios Suns iz Domžal. To ekipo smo v prvem delu premagali v Domžalah za 6 točk. Pričakovali smo težko tekmo in to tudi dobili. V prvem delu tekme smo bili boljša ekipa. Igrali smo kolektivno obrambo in pa pametno in motivirano v napadu. Povsem smo se držali dogovora kako igrati proti dobri ekipi Heliosa. V drugem delu pa nam je nekoliko popustila koncentracija in izkušena in kvalitetna ekipa gostov je takoj kaznovala naše napake, ki jih je bilo preveč, da bi lahko to tekmo zmagali, čeprav smo bili v sami končnici zopet zelo blizu. Predvsem je bila usodna tretja četrtina, ko nismo uspeli ubraniti naleta gostov in kot že rečeno ob naših napakah, ki so jih nasprotniki kaznovali tudi z nekaj nemogočimi zadetki. Ob polnih tribunah smo morali stisniti roko nasprotnikom in jim čestitati za zmago. Rezultat je bil:
KK ŠENČUR GGD : KK HELIOS SUNS 79 : 84
Največ točk je dosegel Sven Smajlagić 18, Smiljan Pavić jih je dodal 14, imel pa še 7 skokov in 6 podaj. Na žalost pa se je poškodovanemu Aljošu Krištu pridružil še Kosec Šefan. Kako težka je poškodba še ne vemo, vendar bomo pogrešali vsakega igralca v rotaciji.
Izjava trenerja Kešlja po tekmi: "Prvi polčas smo odigrali dokaj v redu in po dogovoru, v drugem pa nam je nato, tako kot že na zadnjih nekaj tekmah, popustila osredotočenost. Nismo izkoriščali napak nasprotnikov, ki so izgubili 20 žog. Nasprotnik nas je za to na drugi strani znal kaznovati ter z lahkimi koši ter nekaj norimi trojkami preobrnil rezultat. Na koncu smo skušali strniti vrste, dali smo vse od sebe, a nam žal ni uspelo."
Ta poraz bomo morali čim prej pozabiti, kajti sedaj nas čakata dve zelo težki gostovanji. V soboto 6.2. gremo v Laško, kjer nas čaka še ena zelo težka preizkušnja z ekipo Zlatorog Laško. Seveda ne gremo na gostovanje z belo zastavo ampak bomo neredili vse, da domačinom nudimo čim večji odpor in v kolikor bo priložnost tekmo zmagati bomo ponujeno tudi vzeli.

B.P.

Vse novice / članki