KAR S 33 TOČKAMI PORAZILI DOMŽALSKO LASTOVKO

V zadnjem krogu rednega dela lige Telemach je Šenčur doma gostil domžalsko Lastovko, presenetljivega pokalnega finalista in tekmeca, ki so ga »gradbinci« v Domžalah premagali le z dvema točkama razlike (81:83). Obračun z Lastovko je bil sila pomemben, saj se točke prenašajo naprej v drugi del tekmovanja, ko si lahko najboljši dve ekipi v ligi za obstanek priborita četrtfinale državnega prvenstva.

Začetna peterka Pavič , Miljkovič, Jokič, Blaževič in Špan je začela agresivno in učinkovito v napadu. Že po desetih minutah je bilo 29:17. Domžalčani so sicer v 2. četrtini odgovorili nekoliko čvrsteje, a se razlika ni zmanjšala. V drugem polčasu so domači košarkarji prednost še povečevali, največja 33 točk pa je bila prav ob koncu, ko je Petar Jokič zadel svojo tretjo in Šenčurjevo deveto trojko.

Za zanesljivo in pomembno zmago je zaslužna celotna ekipa na čelu s trenerskim štabom, a vendarle je nekoliko izstopil Smiljan Pavič, ki je dosegel dvojni dvojček (29 točk, 10 skokov), z indexom 41 pa je prvi kandidat za MVP 18. Kroga lige Telemach.

Izjava trenerja Kešlja po tekmi: "Po tej zmagi nam je lahko še toliko bolj žal za sredin poraz na Polzeli, ki pa ni bil slučajen. Hopsi so tudi v zadnjem kolu prvega dela proti prvouvrščeni Rogaški pokazali, da je njihova pripravljenost v vzponu ter da so popolnoma druga ekipa kot na začetku sezone. Našim fantom čestitam za dobro igro in borbenost. Mislim, da smo kljub vsemu lahko zadovoljni z uvrstitvijo po prvem delu državnega prvenstva. Ne bežimo od tega, da si v nadaljevanju želimo uvrstitve med najboljši ekipi Lige za obstanek in uvrstitve v končnico."

KK ŠENČUR – KK LASTOVKA 89:56 (29:17, 18:18, 18:13, 24:8)

 
Statistika
 

Vse novice / članki