POTOP PODČETRTKA V ŠENČURJU

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčurja so proti Termam Olimia Podčetrtku dosegli visoko zmago, prvo v drugem delu, ter na lestvici ujeli današnje tekmece in Cedevito Olimpijo, vsi pa imajo po tri točke. Začetek srečanja je bil sicer precej izenačen in ni kazal na to, da bodo na koncu domači slavili s tako veliko razliko. Prvo četrtino so dobili za pet, nazadnje pa sta bili ekipi kolikor toliko skupaj pri izidu 35:31, malo pred koncem druge četrtine. Že do polčasa so nato domači izkoristili strelski mrk gostov, pa tudi njihovo slabše nadaljevanje, saj so košarkarji iz Podčetrtka v drugi polovici tekme zmogli vsega 23 točk. Tako ni bilo presenetljivo, da je razlika hitro naraščala, do najvišje prednosti pa so košarkarji iz Šenčurja prišli pri izidu 81:51 tik pred koncem dvoboja.

V zmagovalni ekipi sta izstopala dva košarkarja: David Kralj s 24 točkami, Dino Murić pa je 13 točkam dodal še več kot polovico vseh skokov svoje ekipe, zbral jih je kar 21, kar je rekord letošnje sezone v 1. skl. Pri gostih sta le dva košarkarja prišla do dvomestnega izkupička, Simo Atanacković je bil še najbolj razpoložen s 13 točkami.

V naslednjem krogu bo GGD Šenčur, v soboto 13. marca gostoval pri Rogaški.

Konstantin Subotič: »V obračunu proti Podčetrtku smo pokazali pravi športni pristop, zato čestitke celotni ekipi. Prav vsak posameznik je dal svoj doprinos k zasluženemu skupnemu uspehu. Imeli smo dobro reakcijo in energijo. V obrambi smo bili aktivni in igralci so dali vse od sebe, da je zmaga ostala doma.«

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK 81:54 (19:14, 24:17, 17:15, 21:8)

Statistika
 

Vse novice / članki