Intervju Miha Kravanja

Kako bi opisali stanje v klubu in kaj je zadnja sezona do prekinitve obetala?

Nepredvidena situacija s covidom-19 nam je še dodatno osvetlila interne odnose, zato lahko ocenim stanje v klubu kot zelo pozitivno in smo nanj zelo ponosni. V sezoni 2019/2020 smo s člansko ekipo odigrali korektno in na vsaki tekmi pustili srce na igrišču, a to vedno ni dovolj. Tri tekme smo v zadnji minuti odigrali s premalo zbranosti in tudi z nekaj manj športne sreče, saj bi se v primeru zmage uvrstili v sam vrh lestvice. Naša članska ekipa se je v začetku letošnjega leta spopadala še z večjo zdravstveno oviro, saj je bila praktično polovica ekipe prisiljena počivati zaradi gripe. Trenerski štab je imel zato nehvaležno nalogo izpeljati pomembne tekme z mlajšo in temu primemo manj izkušeno ekipo, ki pa je pokazala svoj karakter, predvsem pa močno željo po dokazovanju in uspehu, kar nas zelo veseli in nam daje potrditev, da smo na pravi poti razvoja tudi lastnih selekcij, ki vedno močneje trkajo na vrata prvega moštva. Vse to lahko pripišemo zavzetemu in odlično koordiniranemu delu strokovnega štaba trenerjev, na katere smo zelo ponosni in se resnično trudimo zagotavljati najboljše možne pogoje za izvedbo treningov in tekem, hkrati pa si prizadevamo v našo sredino privabiti nove talente, ki bodo skozi leta razvoja lahko postati steber članske ekipe.

Kako ste prestali epidemijo covida-19 in kako ste poskrbeli za zaščito pred okužbo?

Verjetno smo bili na začetku vsi nekoliko presenečeni, da je sploh možno zaustaviti šport v celoti, vendar smo tudi v dani situaciji odreagirali zelo smelo in predvsem v dobro igralcev. Ob napovedanih ukrepih smo vsem tujim igralcem nemudoma omogočili vrnitev domov in s tem nam je uspelo zajeziti morebitni vdor virusa v ekipo. Obenem smo se praktično z vsemi uspešno dogovorili o izpolnjevanju pogodbenih obveznosti in tudi načinu delovanja v času ukrepov, kar je bil velik izziv tako za igralce in trenerje kot tudi za klub sam. Trenerski štab se je zelo trudil ohranjati nenehno komunikacijo z igralci v vseh selekcijah, s katerimi jim je uspelo izvajati potrebne individualne treninge na daljavo, brez osebnih stikov ter tako zagotavljati potrebno fizično pripravljenost, saj nismo vedeli, ali se bo liga nadaljevala ali ne. Na koncu smo se morali sprijazniti z dejstvom, da je v tem trenutku virus močnejši od želje po zaključku lige, vendar pa nam je na drugi strani to obdobje postreglo s kar nekaj novimi pogledi in načini treningov, ki jih bomo izkoristili v nada-ljevanju priprav na novo sezono.

Kakšni so načrti za prihajajočo sezono in kako se nanjo pripravljate? 

Mogoč je to vprašanje še nekoliko preuranjeno, a vseeno so aktivnosti v polnem teku, saj se trudimo zagotoviti vse potrebno za sestavo močnega prvega moštva. Hkrati pa tudi nadaljevati vizijo vzpostavitve centra gorenjske regije mladih talentov, ki bi si lahko z vrhunskimi predstavami v svojih selekcijah na stežaj odprli vrata članske ekipe. Le ta ima v svojem DNK zapisano željo po kreiranju vrha prve slovenske košarkarske lige. Seveda imama na tej poti veliko izzivov, ki se jih veselimo, in si bomo neutrudno prizadevali, da omogočimo pravo sredino za vse, ki v košarki vidijo napredek in željo po dokazovanju, predvsem pa oblikovati zdrav klub, s katerim se lahko poistoveti vsak, ki ima košarko rad.

Naj se za zaključek zahvalim vsem našim pokroviteljem, podpornikom in navijačem ter občini Šenčur kot tudi županu g. Cirilu Kozjeku, hkrati pa se iskreno priporočam, da skupaj pripeljemo v Šenčur še več gledalcev, ki bodo definitivno prepotrebni šesti igralec in pogoj, da novi talenti skupaj z izkušenimi igralci dosegajo tako lastne kot tudi klubske cilje.

Vir: Gorenjski Glas, priloga Jurij (10.7. 2020)

Povezava:

http://www.gorenjskiglas.si/supplement/64f4a4p2w2z2s2z2t223y284c413y2w284c424u284z25454f58484e4m54403y2o2g3q494q2b424x264x234l3a3c3n2r2/Jurij_20200710_02.pdf


 

Vse novice / članki