JURIJEV KOŠARKARSKI TURNIR

Praznik Občine Šenčur je 23. april, dan, ko goduje sveti Jurij. Med svetniki skorajda nima vrstnika, ki bi ga častile tolikšne množice po vsem krščanskem svetu. Izredno bujno so se o svetemu Juriju razvile legende, ki sicer nosijo v sebi jedro resnice. Še posebej so bile legende bujne v dobi viteštva in križarskih vojska. Navzlic temu nikoli niso opustili prepričanja, da gre za resničnega mučenca, arheološka odkritja so to prepričanje končno tudi potrdila.

Sveti Jurij je pokroviteljski tudi do športa in športnih dogodkov v Šenčurju. Zaradi pomena do kraja in spoštovanja do najboljšega košarkarskega kluba na Gorenjskem, je KK Šenčur Gorenjska gradbena družba organiziral tekmovanje starejših pionirjev, kjer zavoljo prazničnega pomena rezultat naj ne bi bil osrednjega pomena, a so mladi košarkarji na parketu dvorane OŠ Šenčur vseeno pustili srce in vse svoje znanje. 

Na koncu tekmovalnega dne je vsaka od ekip prejela pokal, a najbolj so bili zadovoljni pionirji KK Stražišče, ki so v finalu premagali Šenčurjeve vrstnike. Za tretje mesto so košarkarji z Jesenic ugnali Komendo.

 

Jurijev košarkarski turnir, Šenčur 2016:

1. KK Stražišče

2. KK Šenčur

3. KK Jesenice

4. KK Komenda

 

Tekma za prvo mesto:

KK Šenčur : KK Stražišče 39:63

 

Tekma za tretje mesto:

KK Jesenice : KK Komenda 78:55

 

Polfinale:

KK Šenčur: KK Jesenice 57:39

KK Komenda: KK Stražišče 54

 

Galerija slik

 

 

Vse novice / članki