KO DOBIŠ 16 TROJK IN 101 TOČKO

Ekipi, ki sta v boju za mesta, ki vodijo v Ligo za prvaka, sta se pomerili v medsebojnem obračunu v Šenčurju. V prvi tekmi tekoče sezone so v Domžalah slavili igralci Šenčurja, sredi Gorenjske pa so Domžalčani vrnili z enako mero in si priigrali pomembno zmago. Gostje so hitro prevzeli pobudo, toda na začetku je bila prednost majhna. Tudi ob polčasu, potem ko so prvi del dobili za štiri, so bili košarkarji Šenčurja še blizu, zaostajali so za pet točk. Za razplet tekme je bila odločilna tretja četrtina ko so Domžalčani s pet povedli kar na 17 točk razlike. Heliosovi košarkarji so dosegli strelski rekord, saj so zadeli kar 16 metov za tri točke, skupno pa 101 točko na gostujočem parketu.

Na obeh straneh je bilo kar nekaj strelsko razpoloženih igralcev. Pri domačih sta po 19 točk zbrala Ramo Rizvić in Ismet Sejfić, Dino Murić pa je 16 točkam dodal še 11 skokov, pri gostih je Miroslav Pašajlić dosegel 19 točk, Besedić 18 točk in Blaž Mahkovic 17 točk.

V naslednjem kolu bo Šenčur 31. januarja gostoval v Nove Mesti pri Krki.

 

ŠENČUR : HELIOS SUNS 90:101 ( 20:24, 28:29, 19:30, 23:18 )

Rizvić 19 (7 podaj), Sejfić 19 (5 skokov), Murić 16 (11 skokov, 5 podaj); Pašajlić 19, Besedić 18 (5 skokov), Mahkovic 17 (5 skokov)

STATISTIKA

Izjavi trenerjev po tekmi

Konstantin Subotič, trener Šenčurja:

"Helios je bil strelsko dobro razpoložen, zato so gostje visoko povedli in šele po tem smo odgovorili agresivno ter lovili nasprotnika. Oslabljeni smo bili na mestu organizatorja igre, kar se nam močno pozna. Imeli smo majhno možnost dve minuti pred koncem, a je bil Helios danes boljši. Čestitam gostom za zmago."

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:

"Čestitke fantom za to izredno predstavo in zasluženo zmago. Dokazali so, da znajo stopit skupaj, takrat ko je najtežje in odigrajo maksimalno zbrano in zavzeto, pa čeprav nismo v popolni zasedbi. Zdaj se moramo dobro spočiti, naslednji teden bo spet naporen, s tremi tekmami v Ligi Nova KBM in regionalni ligi. Velika hvala tudi vsem navijačem, ki so nas prišli spodbujat v Šenčur."

Vse novice / članki