KO V ŠENČURJU PADE DRŽAVNI PRVAK

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so zabeležili peto zmago v nizu in se po nepopolnem 15. krogu povzpeli na tretje mesto 1. SKL. Pred domačimi gledalci so v razburljivi končnici ugnali Koper Primorsko, ki je po odhodu večine nosilcev igre doživela drugi poraz v treh nastopih v državnem prvenstvu.

Čeprav so imeli domači v drugem polčasu že devetnajst točk naskoka, so za zmago trepetali vse do zadnje sekunde. Gostje so se namreč na začetku sklepne četrtine približali, nato pa v 39. minuti tudi prešli v vodstvo po trojki Aleksandra Lazića. Veljko Brkić je Gorenjce na drugi strani z natančnim metom za tri točke vrnil v vodstvo, Matej Rojc pa je z dvema prostima metoma postavil izid 82:79 slabo minuto pred koncem. V zadnjem napadu, za katerega je imela Koper Primorska na voljo dvanajst sekund, gostje niso prišli do meta na koš.

V vrstah domačih je Dino Murić dosegel 17 točk, od tega 15 v prvem polčasu, po dvanajst pa sta jih zbrala Jan Novak in Veljko Brkić. Pri Koper Primorski je bil prvi strelec kapetan Alen Hodžič (16 točk).

GGD Šenčur ima do konca rednega dela še dve tekmi in to obe v gosteh - s Krko v Novem mestu 21. januarja in proti Hopsom na Polzeli 8. februarja.

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : KOPER PRIMORSKA 82:80 (27:21, 25:15, 14:16, 16:28)

GGD Šenčur: Bubnić 9, Novak 12, Rojc 10, Murić 17, Popadić 1, Martinčič 8, Brkić 12, Pavić 10, Jurček 3.

Koper Primorska: Gibbs 11, Barič 9, Kosi 2, Lazić 14, Hodžić 16, Dimec 9, Nemanič 5, Luković 14.

CELOTNA STATISTIKA

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Vedeli smo, da bo težka tekma, ki je bila v zaključku precej podobna tisti v Kopru. Resda smo vodili z dvomestno številko, a ima Koper precej dobrih igralcev, ki so sposobni tekmo rešiti v svojo korist. Koprčani so svojo odliko že pokazali, tudi v ABA ligi. Zmaga je za nas zelo pomembna. Le to smo si zaslužili in smo si jo tudi prigarali. Čestitke prav vsakemu igralcu, ki je stopil na igrišče. Na parketu smo pustili zadnje atome moči, da smo prišli do zmage in zato smo še toliko bolj veseli.« 


Vse novice / članki