KOLEKTIVNO DO LAHKE ZMAGE V LAŠKEM

Gorenjska gradbena družba Šenčur je v Laškem že takoj na začetku pokazala, da jo zanima le zmaga, domači pa so bili kolikor toliko enakovredni le v prvi četrtini.  Laščani so zaostajali že v uvodni četrtini, imeli v igri preveč nihanj, tako so v drugi četrtini dosegli le 12 točk in dovolili Šenčurjanom, da so jim ušli na praktično neulovljivo prednost.

Zaostanka 15 točk na polovici tekme niso znali nadoknaditi, izkušeni gostje pa so brez težav nadzorovali potek tekme. V tretjem delu so prednost še povišali za pet točk, v zadnjem, ko je bilo že dolgo jasno, da bo zmaga odšla na Gorenjsko, pa sta obe ekipi precej zanemarili obrambo, tako da so se varovanci Konstantina Subotiča približali stotici, domači pa so ostali pri 66-ih točkah.

Pri Laščanih je Dragan Bjeletić tekmo končal pri 16 točkah, dve manj je dosegel Jaka Štemberger (9 skokov). Gostje so imeli pet igralcev z dvoštevilčnim izkupičkom, najbolj učinkoviti so bili Dino Murić z 18 ter Nejc Martinčič in Marko Popadić s po 16.

V tretjem krogu bo Gorenjska gradbena družba Šenčur gostila zasedbo iz Šentjurja, ki jo letos vodi Saša Dončič. Tekma bo 19. oktobra ob 19. uri.

ZLATOROG LAŠKO : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 66:93 (13:23, 12:17, 16:21, 25:32)

CELOTNA STATISTIKA

Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:

"Prišli smo do prve zmage v prvenstvu, kar je bil tudi naš cilj. Fantje so se maksimalno borili. Gledamo naslednje tekme in verjamemo, da bomo iz tekme v tekmo boljši. Moramo igrati dobro obrambo, ker samo z obrambo lahko pridemo do pozitivnega rezultata."

Robi Ribežl, trener Zlatoroga:

"Enostavno, če v tekmi izgubiš 25 žog, je preveč. Ne vem zakaj so se moji igralci po treh minutah igre dobesedno prestrašili, na domačem parketu pred domačimi navijači. Ne vem, zakaj strah in slaba igra."

Vse novice / članki